E. Petekkaya & A.Varlıer & Ö.Deniz & H.Şendil~нови и стари проекти и партньори~203

• 32 485
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
# 511
Добро утро

Лу благодаря за сутрешното кафе Coffee

Claire100 нямам спомен какъв беше повода, но Гюлистан ще разкаже на Есма кой е разпоредил да запали люлката....Есма разбира се няма да си остави магарето в калта.....и ще покаже на Ипек коя е султанката в конака.....Едва след този случай ще започне промяната при Ипек....Но няма да спре да "съветва" Фикрет....Ще започне и задкулисна игра с братовчед си Адем........

Ще видим до кога ще излъчват сериала....Вчера прочетох във фейса, че ще има лятна ваканция и ще спре излъчването на Невестата......Втори сезон приключва на 53 оригинален епизод, а в момента сме на 46....Би следвало да излъчат всички епизоди от втори сезон, тогава ще има завършеност....но дали ще стане така, времето ще покаже....Няма да се изненадам, ако спрат излъчването по средата на някой оригинален епизод....и ни оставят по средата на пътя.....

mimeime снощи са продължили епизод, но когато включат извънредни новини, превключвам на друг канал и съм пропуснала......Ще видя дали е качен епизода в БТВ+ и ще го догледам.....

Хубав ден Hug Да бъдем здрави и да ни е честита новата едномесечна извънредна обстановка....

# 512
Добро утро! Hug

Лу Hug Ани Hug

Приятен ден на всички! Flowers Four Leaf CloverFlowers Cherry Blossom

# 513
Привет....
Под впечатления съм от "Черната роза" и реших да ги споделя....В турските сериали винаги има болници, затвори, а много често бебетата се раждат преждевременно....и също много често бебчетата имат здравословни проблеми.....
Какво ми направи впечатление тук....Сина на Кендал и Сибел се роди преждевременно и бебчо е в кувьоз....Направиха му изследвания, които не бяха добри...Лекаря каза на сестрата да ги повторят...след това се оказа, че са ги потретили...И едва след като доктора беше абсолютно сигурен, че има проблем и се налага трансплантация, едва тогава уведоми за проблема бащата......Колкото и да е луд Кендал, каза, че ще направят изследване на всички в конака за да намерят евентуален донор...Доктора се съгласи, но каза, че най-често има голямо съвпадение ако нуждаещия се от трансплантация има брат или сестра.....
Този проблем сме го гледали и в други сериали.....
Поради тази причина изобщо не повярвах на доктора на Ада - без да има резултат от изследванията на детето, той постави диагноза и необходимост от трансплантация.....която трябваше да стане след 6 месеца....и е добре родителите да помислят, за братче или сестриче....Ами това братче или сестриче, ще се роди най-рано след 9 месеца.......

Злати Hug

# 514
Добро утро! HugFlowers Hibiscus

Да пусна пост,че на Ани Hug е последен!....а Гости Hug сигурно е заета с работата си...Thinking

Скоро не съм пускала Еркан...Wink...

Приятен петък на всички! Hug Да бъдем здрави! Flowers Four Leaf Clover

# 515
Привет

Днес е Международен ден на семейството - нека всички семейства да бъдат благословени, щастливи и да се обичат HeartFlowers Four Leaf Clover Бъдете здрави, сплотени и се обичайте Heart

Днес е празника на Плевен - бъдете здрави, щастливи и се гордейте с красивия си град! Гости Честит празник Flowers Hibiscus Остава да почерпиш....

Злати изчаквах някои да пише, за да не нарушавам правилата.....

В Невестата започна началото на края.....
Какво ли не прочетох за Сюрея, откакто се излъчва "Завинаги"....Но каквато и да я наричате, Сюрея никога не е заставала срещу никой от семейството....с изключение на Есма, но там нещата стоят по друг начин..... Никога не е вършила гадости, към който и да било член на семейство Боран. Никога не е казала дума срещу някой от братята или да се е опитала да ги  разделя.
Единствените грешки на Сюрея са към Фарук. Но той си я обича и й прощава всичко.....

Хубав ден и да бъдем здрави Hug

Последна редакция: пт, 15 май 2020, 12:19 от MAMA-AN

# 516
Скрит текст:
Привет....
Под впечатления съм от "Черната роза" и реших да ги споделя....В турските сериали винаги има болници, затвори, а много често бебетата се раждат преждевременно....и също много често бебчетата имат здравословни проблеми.....
Какво ми направи впечатление тук....Сина на Кендал и Сибел се роди преждевременно и бебчо е в кувьоз....Направиха му изследвания, които не бяха добри...Лекаря каза на сестрата да ги повторят...след това се оказа, че са ги потретили...И едва след като доктора беше абсолютно сигурен, че има проблем и се налага трансплантация, едва тогава уведоми за проблема бащата......Колкото и да е луд Кендал, каза, че ще направят изследване на всички в конака за да намерят евентуален донор...Доктора се съгласи, но каза, че най-често има голямо съвпадение ако нуждаещия се от трансплантация има брат или сестра.....
Този проблем сме го гледали и в други сериали.....
Поради тази причина изобщо не повярвах на доктора на Ада - без да има резултат от изследванията на детето, той постави диагноза и необходимост от трансплантация.....която трябваше да стане след 6 месеца....и е добре родителите да помислят, за братче или сестриче....Ами това братче или сестриче, ще се роди най-рано след 9 месеца.......
Аз също следя "Черна роза". Но не само в тези сериали, а в няколко съм видяла, че дават не само болници, но и болести, които са трудно лечими и е нужна трансплантация. При Кендал шега не бива. Когато лекаря видя резултатите от изследването, физиономията му придоби вид, все едно са опряли дуло на пистолет в главата му. Страхът от Кендал беше по-силен от лекарския му дълг.
В случая с Ада, откъдето и да се погледне беше нескопосано, ама поне препоръката от лекаря, дойде като манна небесна на Ипек и с невероятна скорост, тя се сдоби със силен коз, да остане в семейство Буран. Без да губи време, постави ребром въпроса пред родителите си и продължи да манипулира Фикрет.
Скрит текст:
В Невестата започна началото на края.....
Какво ли не прочетох за Сюрея, откакто се излъчва "Завинаги"....Но каквато и да я наричате, Сюрея никога не е заставала срещу никой от семейството....с изключение на Есма, но там нещата стоят по друг начин..... Никога не е вършила гадости, към който и да било член на семейство Боран. Никога не е казала дума срещу някой от братята или да се е опитала да ги  разделя.
Единствените грешки на Сюрея са към Фарук. Но той си я обича и й прощава всичко.....
Хубав ден и да бъдем здрави Hug
MAMA-AN Хората като света са пъстри. Има представители на най-различни типажи. Трудно е човек, на който нрава му се доближава до този на Ипек, да хареса Сюрея. А и не е задължително да има същия нрав, достатъчно е да го отблъскват ведростта, усмивките, нежеланието на човека да си вре носа в чуждите дела, с цел лична облага или злепоставяне, липсата на интригантство и други качества, които Сюрея притежава. Разбира се, че не е снежно бяла. Даже в последната серия забелязах лека завист спрямо Дилара, забелязвала съм и други недостатъци. Тя е човек, тя е жена, не ангел.
Бърз поглед върху последната серия. Адем засега само по индиректен начин, чрез метафори "предупреждава". Закъснялото му с няколко секунди въодушевление от това, че Дилара ще пее на сцена, пак (според мен) си беше захапване. В началото погледа му беше един такъв никакъв, но се съвзе и каза, че той я харесал, когато тя е била  на сцената. Това си беше отпратка към Фарук.
Разговора, който ми направи впечатление, беше този между Есма и Гарип. Гарип и обясни много точно защо се е случило така. Едва сега, когато започна да поомеква, тя видя, че е заобиколена от хиени и завистнички. Видя, че няма истинска приятелка до себе си и това я прави самотна. Засили се да каже Най-добрата ми... и се спря. Нищо приятелско вече не виждаше в Къймет. Всъщност, тя не може да знае, че е била заобиколена от угоднически псевдоприятелки, които са се прекланяли, докато е излъчвала власт и авторитарност. Но... любовта я промени. Направи я уязвима, в техните очи слаба и... сега им дойде вдъхновението да я "стъпчат".
Има моменти, в които не ми се изпада в подробен анализ на Ипек. Питала съм се, такива хора чувстват ли някога личностно удовлетворение? Не удовлетворение, че са натрили носа на някого, а свое собствено? Чертаенето на планове, измислянето на стратегии, дава ли им възможност, да обърнат внимание на самите себе си, за да се изявят с нещо тяхно? Дразнела се, когато Сюрея била център на внимание. Трябва ли да и подлее вода, за да може да изпъкне  единствено и само на фона на "падналата" Сюрея?

# 517
  • Плевен / София
Здравейте момичета

Днес е празника на Плевен - бъдете здрави, щастливи и се гордейте с красивия си град! Гости Честит празник Flowers Hibiscus Остава да почерпиш....

Работата яко ме завъртя, но все пак да почерпя за празника на Плевен ..... Grinning
Скрит текст:

Относно снощната серия...Ипек си е Ипек....там където има интрига тя е на първа писта...
Ани подкрепям напълно казаното....

Какво ли не прочетох за Сюрея, откакто се излъчва "Завинаги"....Но каквато и да я наричате, Сюрея никога не е заставала срещу никой от семейството....с изключение на Есма, но там нещата стоят по друг начин..... Никога не е вършила гадости, към който и да било член на семейство Боран. Никога не е казала дума срещу някой от братята или да се е опитала да ги  разделя.

Спокоен ден на всиччки в темата...

# 518
Привет момичета Hug
Claire100 С удоволствие прочетох споделеното - прекрасно е:plus1:
Имам по-различно мнение за Сюрея и Дилара - може би не съм права, но това е моето виждане.
Не мисля, че в Сюрея се прокрадна завист, че Дилара ще пее по проекта, за който Сюрея имаше уговорка и след това намесата на Есма провали това нейно участие. Мисля, че се впечатли от реакцията на Адем - Дилара съобщи за участието си пред всички, тогава научи и Адем....макар, че многозначително замълча, след това каза, че се радва за това участие...Мисля, че Сюрея се натъжи, че Фарук не я разбира и й прави проблеми, а ето Адем не направи никакъв проблем на Дилара.....
Мисля, че в тези моменти Сюрея е малко обсебена на тема пеене, сцена.....А на този етап  Сюрея трябва да се вълнува от други неща.....ще кажа ката Фарук - бременна е....и вече загуби първото им дете......

Гости, със Злати предположихме, че имаш много служебни ангажименти....работата е на преден план, форума е хоби......Благодаря за почерпката Hug

Най-вълнуващия  момент за мен беше тържеството на фондацията и изненадата за Есма, която Сюрея подготви....На тази сцена емоциите ми са разнопосочни....радвам се, поплаквам си.....Много вълнуващ момент........Срещата с дамата на която Есма е помогнала е много вълнуващ. Радвам се, че Есма заяви кандидатурата си за председател на фонда....

Какво не трябва да забравяме от този епизод....Думите на Адем, след като Ипек си замина щастлива, че братовчета който ненавиждаше й обеща подкрепата Фикрет да застане начело на фирмата и на фамилията....

И да се запитаме, Адем кого ще вкара в затвора.......

Ипек изглежда няма за какво да я коментирам...Кога Фикрет е бил начело на фирмата - когато Фарук и Сюрея са били разделени....Уникална нали.....
Доколкото си спомням според доктора, Ада все още трябва да се лекува......????????

# 519
Скрит текст:
Привет момичета Hug
Claire100 С удоволствие прочетох споделеното - прекрасно е:plus1:
Имам по-различно мнение за Сюрея и Дилара - може би не съм права, но това е моето виждане.
Не мисля, че в Сюрея се прокрадна завист, че Дилара ще пее по проекта, за който Сюрея имаше уговорка и след това намесата на Есма провали това нейно участие. Мисля, че се впечатли от реакцията на Адем - Дилара съобщи за участието си пред всички, тогава научи и Адем....макар, че многозначително замълча, след това каза, че се радва за това участие...Мисля, че Сюрея се натъжи, че Фарук не я разбира и й прави проблеми, а ето Адем не направи никакъв проблем на Дилара.....
Мисля, че в тези моменти Сюрея е малко обсебена на тема пеене, сцена.....А на този етап  Сюрея трябва да се вълнува от други неща.....ще кажа ката Фарук - бременна е....и вече загуби първото им дете......

Гости, със Злати предположихме, че имаш много служебни ангажименти....работата е на преден план, форума е хоби......Благодаря за почерпката Hug

Най-вълнуващия  момент за мен беше тържеството на фондацията и изненадата за Есма, която Сюрея подготви....На тази сцена емоциите ми са разнопосочни....радвам се, поплаквам си.....Много вълнуващ момент........Срещата с дамата на която Есма е помогнала е много вълнуващ. Радвам се, че Есма заяви кандидатурата си за председател на фонда....

Какво не трябва да забравяме от този епизод....Думите на Адем, след като Ипек си замина щастлива, че братовчета който ненавиждаше й обеща подкрепата Фикрет да застане начело на фирмата и на фамилията....

И да се запитаме, Адем кого ще вкара в затвора.......

Ипек изглежда няма за какво да я коментирам...Кога Фикрет е бил начело на фирмата - когато Фарук и Сюрея са били разделени....Уникална нали.....
Доколкото си спомням според доктора, Ада все още трябва да се лекува......????????
[/spoiler]
MAMA AN, Ще оставя всичко от поста ти. Едно, че както винаги си наблегнала на най-важните сцени и второ, че си докоснала неща, които в по-предишния пост анализирах...  за подобия на Ипек. Те не правят нещо, за да се реализират, да имат собствени постижения, а гледат да съборят тези, които са приели за враг, които са застанали на пътя им, към целта... И едва когато унищожат, когато разчистят пътя си, едва тогава ще легнат на чужди лаври. Както си мислеше, че Султанството и се пада по наследство, не е необходимо нищо да прави, за да го заслужи, достатъчен е един брак с някой Боран (е, добре щеше да е първородния), и тя е наследница на Есма.  Какво излиза? Ипек, не само не може да надскочи Сюрея или семейството и, тя не може и себе си да издигне. Да, прав е Адем - още един глупав Боран, смятащ се за най-умния. Глупав - умен, това са относителни оценки, когато са казани за други. Но сам да се смяташ за най-умен, това е невежество, ограниченост. Не знае ли, че започне ли да чисти пътя си от "вредители", ще се появяват нови и нови. И не само... Тя заформя и разпада на едно семейство, което нищо не и е направило, само и само... И да не знаех информация от тук, щях да бъда 100% убедена, че с този подход, яко ще нагази в блатото.
И аз се разтопих на тържеството. Но и преди това Есма излезе с достойнство, по начина по който каза, че се оттегля от председателството.  Но... подкрепата на Сюрея, беше уникална. Цялата зала дружно и ръкопляскаха - не може. Друг председател, ами щеше да си е както каза дружката на Къймет - "Сега ще си правим каквото искаме". Не каквото трябва, а каквото си искаме.
Спирам, сигурно съм изписала два листа. Тази серия беше раздвижена. Може би в друг пост, бих коментирала и това неизслушване. Да, права е Сюрея, че се ядоса, но надявам се да и мине и да изслуша Фарук. Всъщност подмолните действия, действия, с които целенасочено се цели да се навреди на личността на противника, рано или късно се стоварват върху самия отмъстител.  Кръговрат.
Бих писала и за завистта. Какво разбирам под завист. И не само за онази разяждаща, злобна, непозволяваща ни да спим завист. Да, аз наистина разсъждавам доста крайно. Но на самата себе си, не си спестявам критиките, какво остава за другите, особено пък за герои от сериал.

# 520
Claire100
По принцип съм много обстоятелствена Joy След всеки епизод разсъждавам до излъчването на следващия....Сега не ми се получава, защото някои участници в темата започнаха да коментират вместо сериала и героите, моите коментари. Та за сериала който много харесвам и за който много може да се пише....се самоограничих и не мога да следвам мисълта си....да напиша, това което виждам и чувствам за случващото се в сериала.....
Но съм фен на дългите постове.......
Сюрея действа прибързано...според мен причината не е в хормоните....Когато разбра за Бегюм, тя не изслуша Фарук и замина. Сега отново прави същата грешка. Разликата е, че този път тя няма да си тръгне....т.е. няма да достави удоволствие на Ипек....но пък ще изгони Фарук от конака и той  ще отиде  на хотел....
Адем от появяването си, до сега не е спрял да крои планове как да отмъщава на семейство Боран и в частност на Фарук. Така, че сега да не се прави на ощипана госпожица, че е много обиден, че бил повярвал на Фарук, пък той го бил предал.....
Да се върнем в началото, как се запозна с Фикрет и каква му беше целта, как инсценира, че някой е стрелял по колата му и затова обвини Фарук....след това се оказа, че Фарук няма нищо общо, но и тогава Сюрея не го изслуша, а зае страната на Дилара и Адем.....Ами опита му да въвлече Фикрет с контрабадното гориво и още колко неща направи Адем....ама сега се прави на света вода ненапита....
И както видяхме Фарук, чрез Акиф се свърза с мафиота, за да спре Адем, за да защити семейството си.....Да, грешка беше, но стореното вече е сторено. На практика от една страна го предава Акиф, за което Фарук ще го уволни....От друга страна, Фикрет в желанието си да стане глава на семейството и шеф на фирмата ще действа зад гърба на Фарук.....
Може би Фарук трябваше да каже на Адем за връзката си с мафиота......Но той нито знаеше, че Акиф е продължил отношенията си с Хилми, нито Фикрет ще направи нещо, за да не се разраства тази вражда......
Ще бъдат интересни следващите действия на Адем, Ипек и Фикрет......Мафиотите не обичат предателите.....А Адем си е чист мафиот....ще видим кой според Адем е предател....

# 521
  • Плевен / София
Здравейте момичета,

Ани, Сюрея е припряна, спор няма, действа импулсивно,  допуска грешки...но и тя като Фарук го прави от желание да защити близките си и без злоба и омраза. За разлика от Фикрет и Ипек.
След време Фарук ще каже нещо на Адем,  което просто ще го остави с отворена уста....
Лек ден.

# 522
Добро утро Hug

Гости рано си приготвила кафето, а аз окъснях....

Съгласна съм, че Сюрея е припряна...Тя мисли, че всички хора са като нея - добронамерени....Тя не допуска, че някои ще причини умишлено вреда на друг....Но както виждаме, случващото се я опровергава.....
Другото, което не ми харесва, че не се учи от уроците, които й дава реалността.....Всеки друг може да й повлияе с изключение на Фарук.....
Много показателен е първия случай, когато Адем скалъпи обвинение срещу Фарук, че е организирал да стрелят по колата му.....за да го убие......Дилара с две приказки убеди Сюрея, че Фарук е виновен и тя му  издаде присъда.....без да го изслуша.....Същото се случва и в момента.....Фарук ще разкаже историята на Дилара и тя ще му повярва...Но на Сюрея й трябва време, за да осъзнае за какво иде реч......
Не ми харесва, че всеки може да я манипулира за желанието й да бъде на сцена - Джан, Дилара....и тя да направи скандал на Фарук, че й ограничава правата.....Нали мечтата й е била да има школа....Ето има я....никой не й пречи да се занимава с мечтаното занимание.....Но когато Джан и Дилара й подпалят фитилите тя изобщо не се замисля.....Има моменти в които не проявява зрялост, а се оставя да бъде манипулирана от обкръжението й.....Не става въпрос да бъде мнителна....да влиза в някакви конспирации...Но Сюрея не веднъж яде попарата на Ипек....разбра за намеренията на Джан и посфактум призна, че Фарук е бил прав......Но не се учи........
Харесвам Сюрея именно за добротата й, за това, че е готова да направи крачка назад, когато е необходимо...Че стоически понесе всички обвинения и обиди от страна на Есма,  Ипек и Фикрет......Но трябва повече да вярва на Фарук.....

Олееееееееее опнах чаршафа...направо се олях....Thinking

Хайде, да е хубав денят ни и да бъдем здрави......Hands Plus1

# 523
Здравейте,момичета! Hug

Гости Hug,рано,рано си наминала с Coffee...

Ани,Claire100,за коментарите от вчера! HugHug

нови снимки с Аслъ,направени от сестра й Анъл...една е пуснала Гости....

Хубава и спокойна събота! Flowers HibiscusFlowers Four Leaf CloverFlowers Cherry Blossom

ПП Докато пиша и Ани, е наминала със сутрешния пост

# 524
По принцип съм много обстоятелствена Joy След всеки епизод разсъждавам до излъчването на следващия....Сега не ми се получава, защото някои участници в темата започнаха да коментират вместо сериала и героите, моите коментари. Та за сериала който много харесвам и за който много може да се пише....се самоограничих и не мога да следвам мисълта си....да напиша, това което виждам и чувствам за случващото се в сериала.....
Но съм фен на дългите постове.......
Ще си позволя да коментирам част от коментара ти. Все пак, твоите коментари предизвикват въпроси и не ми се иска да ги подмина.
Ще започна от:
Може би Фарук трябваше да каже на Адем за връзката си с мафиота......Но той нито знаеше, че Акиф е продължил отношенията си с Хилми, нито Фикрет ще направи нещо, за да не се разраства тази вражда......
Ще бъдат интересни следващите действия на Адем, Ипек и Фикрет......Мафиотите не обичат предателите.....А Адем си е чист мафиот....ще видим кой според Адем е предател....
Никой не обича предателите, но мафиотите ги наказват. Има и друго - независимо на чия страна са предателите, те са си такива, нямат чест. Днес може да предадат Фарук на Адем, но след време ще се обърнат и ще предадат Адем. Предателя е символ на "Интереса, клати феса".
Врагът не може да бъде предател, така също и хора, които не са ни близки. Предатели могат да бъдат, тези на които сме доверили нещо, хора от семейството, приятели и близки.
Кои са близките на Адем? От семейството освен майка му, са Къймет и дъщеря и. Не споменавам Шахап. На другото семейство, той обяви война още в началото. А и те не са знаели за него. Къймет години наред се е отричала от сестра си, а това си е предателство. Даже тя изрови писмото от баща му. Мисля, че Адем още не знае това. От там и Ипек, тя  е едно продължение на майка си.
Близка му е и Дилара, но там не само няма предателство, а има сляпа защита.
Да се върнем в началото, как се запозна с Фикрет и каква му беше целта, как инсценира, че някой е стрелял по колата му и затова обвини Фарук....след това се оказа, че Фарук няма нищо общо, но и тогава Сюрея не го изслуша, а зае страната на Дилара и Адем.....Ами опита му да въвлече Фикрет с контрабадното гориво и още колко неща направи Адем....ама сега се прави на света вода ненапита....
И както видяхме Фарук, чрез Акиф се свърза с мафиота, за да спре Адем, за да защити семейството си.....Да, грешка беше, но стореното вече е сторено. На практика от една страна го предава Акиф, за което Фарук ще го уволни....От друга страна, Фикрет в желанието си да стане глава на семейството и шеф на фирмата ще действа зад гърба на Фарук.....
Адем дойде с мисия – да унищожи семейство Боран. Този тип хора имат изкривена представа за справедливост. Деяния, които оправдават за себе си, ги осъждат при другите.
Адем си беше изтъкан от съмнения в добронамереността на Фарук, Дилара донякъде ги разсея, на него не му трябваше кой знае какво предателство, за да се върне на старата си позиция.
Пак ще се върна на Ипек. Как би реагирала, ако Сюрея използва нейните методи за саморазправа? Възмущението и няма да има граници и не само.
Но, и Адем и Фарук в един и същи момент се отказаха да продължат с отмъщението. Адем каза на Джан, че ще приеме подадената ръка на Фарук, а Фарук нареди на Акиф, да прекрати контакта с Хилми. Но на бял свят, излезе какво е направил Фарук.

Общи условия

Активация на акаунт