Нормално ли е?

• 10 357
  • 229
  •   1
Отговори
# 120
Ауу мамина душичка! Не си го обгрижвала достатъчно добре. Горканчо той. В такъв случай най-добре мама да си го гледа, ако ще и дупето да му бърше. Как ли пък не бих се занимавала с 40 годишно бебе.
Според моите представи жената трябва да е нежна, обгрижвана, ухажвана, а не обратното.
Мъжът трябва да е силен, стабилен, да дава сигурност. Много анти ми действа мъж, който има нужда от обгрижване.

На абсолютно същото мнение съм.
Остави го на мама да му сменя памперсите на 40 годишния.

# 121
Обгрижване отстрана на приятелката и отстрана на майка в рамките на нормално може. Ама като този случай да и звани да и дава отчет на 40. При най-малката трудност в живота ми е интересно такъв човек на майка си ли разчита?
При трудност защо да не разчита?
Всеки трябва да има на кого да разчита.
Не е ок, виждам според и според вас, споделянето от женски вид - какво сме яли, клюки всякакви и пр.

# 122
  • там, където ми харесва
Имах предвид "при най-малката трудност" а и идва време , когато трябва да оставим родителите си да си живеят старините добре, поне аз така мисля.

# 123
Скрит текст:
Ауу мамина душичка! Не си го обгрижвала достатъчно добре. Горканчо той. В такъв случай най-добре мама да си го гледа, ако ще и дупето да му бърше. Как ли пък не бих се занимавала с 40 годишно бебе.
Според моите представи жената трябва да е нежна, обгрижвана, ухажвана, а не обратното.
Мъжът трябва да е силен, стабилен, да дава сигурност. Много анти ми действа мъж, който има нужда от обгрижване.
Мхм, ама масово си ги дондуркат и търпят.
Иначе "обгрижване" има в една двойка - двупосочно, да не се бърка, различни са нещата.
Е, това е моето виждане за нещата. Ако някоя иска може и като бебе да гледа мъжът си. Мен ме привличат по-силните и самостоятелни мъже.
Да, разбира се не говоря за нормалната взаимна грижа в едно семейство.

# 124
Аз знам така- " С мама до море, с либе през море". Не може цял живот да се държиш за полата на майка си. Уважение към майката- да, но трябва да е самостоятелен, без да допуска вмешателство в личния му живот от страна на майка му и приоритет да е жената до него.

# 125
И също чух, че той, когато бил болен (а той е кекав и е болен всяка седмица) АЗ не съм отишла да му дам хапче, та се наложило някой (?) да прескача през терасата, за да му даде!
Т.е. да му сложиш хапченцето с зурличката? Припад!

# 126
И също чух, че той, когато бил болен (а той е кекав и е болен всяка седмица) АЗ не съм отишла да му дам хапче, та се наложило някой (?) да прескача през терасата, за да му даде!
Т.е. да му сложиш хапченцето с зурличката? Припад!

Свещичка за температура неиска ли?

# 127
Ами днес вече окончателно ми се изясни картината. Беше ми обяснено от него самия как аз не съм се грижела за него, когато бил болен (което не е вярно, просто се опитвам да не се шашкам, за да не го шашна и него), как на мен ми било все тая за него и какво семейство тръгнал той бил да гради с мен, като не полагам адекватна грижа за него. Смисъл от разговор няма, той си търси майка и бавачка, но не и жена. Изхода е ясен, благодаря на всички, които се включиха в темата!

Смисъл е имало, преди да търсиш акъл от непознати, да се опиташ да разбереш какво не му даваш ти на мъжлето, и защо не си се светнала какъв мъж си взимаш. Радвай се, че е майка му, не любовницата.
Всеки нещо иска и от нещо има нужда, да знаеш Simple Smile
Успех, и умната занапред Wink

# 128
Интересно ми е как години наред, да не кажа векове жените са оцелявали със свекърви, етърви и какви ли не и тогава не се е считало за проблем.
Въпросът е каква е била цената на това оцеляване.

По разкази на прабаба ми,издържала точно 2 месеца в къщата на годеника си..и една нощ избягала в другото село при любимия Simple SmileНе,че той бил китка..
Но пък спомените ми са как баба и дядо до смъртта и 98г,всяка вечер и се отчитаха,а сутрин им поставяше задачите.
Натали,съжалявам за развръзката.Май няма оправия.Кураж и късмет!

# 129
Ами днес вече окончателно ми се изясни картината. Беше ми обяснено от него самия как аз не съм се грижела за него, когато бил болен (което не е вярно, просто се опитвам да не се шашкам, за да не го шашна и него), как на мен ми било все тая за него и какво семейство тръгнал той бил да гради с мен, като не полагам адекватна грижа за него. Смисъл от разговор няма, той си търси майка и бавачка, но не и жена. Изхода е ясен, благодаря на всички, които се включиха в темата!

Смисъл е имало, преди да търсиш акъл от непознати, да се опиташ да разбереш какво не му даваш ти на мъжлето, и защо не си се светнала какъв мъж си взимаш. Радвай се, че е майка му, не любовницата.
Всеки нещо иска и от нещо има нужда, да знаеш Simple Smile
Успех, и умната занапред Wink
А той сливи ли е имал в устата да си сподели изискванията за грижи, още докато е бил болен?! Някой трябва да се сеща ли? Не става така.

# 130
Не мога да ти отгворя сега. Ако ги събера двамата, всичко ш’ти кажа Wink

# 131
Не е имал никакви сливи. Представял си е обгрижването по друг начин. Ако мама е  ахкала и пъшкала с него , ей ти проблем. Авторката не го прави по същия начин.
Защо въобще пусна темата, не знам.
Много бързо си направи изводите. А досега доста време е изтекло.
Сега обобщи проблемацията с един пост. И  всички - ах, как бяхме прави.
Тя го е знаела, преди да пусне темата.

# 132
А той сливи ли е имал в устата да си сподели изискванията за грижи, още докато е бил болен?! Някой трябва да се сеща ли? Не става така.
Все едно да кажеш на някой, който иначе няма намерение да го направи - покани ме на гости. И съответно получаваш покана. Но тя вече няма стойност, нали.

Маманчото е казал на авторката, че не се грижи за него. В главата му тя не е обсебена от него така, както му се иска. Ако в някакъв момент на слабост я призове да се грижи за него, вероятността после да се настрои, че получава изпросени грижи, което да счете за по-лошо от никакви, е по-голяма от вероятността да му остане добър спомен.

# 133
Аз бих купила един пакет памперс и една бебешка каша и ще му ги връча с думите- мама да продължава да се грижи за него и дотам с този " мъж".

# 134
Васко, точно това трябва да се промени. Кой е длъжен да те наблюдава като Кашпировски и да предугажда, че чакаш покана за гости?! Кой ни е втълпил, че е срамно да вербализираме мисли, чувства, потребности? Че тя собствената ти майка през 50% от времето си е играла на гатанки. Но явно и ти си същото бебе.

Ако имаш очаквания, но си мълчиш, си обречен на разочарование.

Мъжът от темата трябва да се научи всичко да си казва на момента. Ако му се откаже категорично, вече ще е ясно, че жената срещу него не е неговият човек и да мисли какво ще прави с нея.

И да натвърдя, нямам никакъв проблем да подавам хапчета и да правя чай на когото и да било! Дамите, много сте интересни значи!

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 09:56 от tainichka

Общи условия

Активация на акаунт