Ремонт по време на пауза с Нивиана

• 14 044
  • 117
  •   1
Отговори
# 45
  • FRANCE
Благодаря за отделеното време

# 46
Благодаря Нивиана. Не се бях замислила за дървени рафтове и страници.
Ще предам на съпружето.
Още един допълнителен въпрос- дали ще е по- добре рафтовете на трите или само на двете ниши(тези, които са близо една до друга) да са на едно ниво или да има разминаване?
Що се отнася до вратите- преди 7 години обзаведохме само половината етаж, а сега предстои разширяване(но пак частично) и ни трябват още врати, но едва ли ще намерим същия модел, и си мислехме, че с бяло ще решим проблема.

# 47
  • Пловдив
Здравейте.
Моля за съвет какъв килим да сложа в тази стая - самостоятелна трапезария е. Тъй като е малка, килимът трябва да обхваща и зоната под масата. Но имам деца и все още доста се цапа под масата. Трябва да може лесно да се почиства.

Бих помолила и за съвет за маса. Тази е временна. Масата трябва да е 70см широка, защото е тясно, а не намирам такива, но големи маси. Тази е 120см дълга, а диванът е 2,10м дълъг. Нещо не ми стои добре, но не знам кое.

# 48
  • БГ
Здравейте,
Имам нужда от съвет относно основния цвят на боята на плочките за тези  стълбища. Избрахме да ги боядисаме с тебеширена боя и този шаблон (ще прикача снимки по долу), но  не мога да реша какъв цвят ще подхожда. Стените са в капучино, а стената с прозореца е в шоколадов мус. Шаблона ще е с бял цвят. Чудя се за светло сиво?
Стълби
Скрит текст:

Шаблон -
Скрит текст:
Може би това сиво за основа върху плочките?
Скрит текст:

# 49
Скрит текст:
Здравейте,
Имам нужда от съвет относно основния цвят на боята на плочките за тези  стълбища. Избрахме да ги боядисаме с тебеширена боя и този шаблон (ще прикача снимки по долу), но  не мога да реша какъв цвят ще подхожда. Стените са в капучино, а стената с прозореца е в шоколадов мус. Шаблона ще е с бял цвят. Чудя се за светло сиво?
Стълби
Скрит текст:

Шаблон -
Скрит текст:
Може би това сиво за основа върху плочките?
Скрит текст:

Аз се извинявам, че се намесвам, но само да кажа, че много се кефя, че се спряхте на този вариант. Йей! Много моля да публикувате снимки в завършен вариант. Сива основа и отгоре бял шаблон ще стане чудно, но нз колко ще пасне с капучиното и шоколадовият мус.

https://arinsolangeathome.com/how-to-paint-tile-floors/?fbclid=I … cTI2UggOnv5JE59jc

# 50
  • SF
Моля те, кажи от къде ще купите боята и шаблоните и с какво ще я запечатате отгоре, защото все пак ще стъпвате по тези плочки.
Аз също искам да направя такова нещо у нас. Ще ми кажеш и колко време съхне, защото плочките, които искам да боядисам, са в коридора, кухнята и тоалетната. Трябва да знам колко време няма да мога да ги ползвам.

# 51
  • При елфите ...
Скрит текст:
Моля те, кажи от къде ще купите боята и шаблоните и с какво ще я запечатате отгоре, защото все пак ще стъпвате по тези плочки.
Аз също искам да направя такова нещо у нас. Ще ми кажеш и колко време съхне, защото плочките, които искам да боядисам, са в коридора, кухнята и тоалетната. Трябва да знам колко време няма да мога да ги ползвам.
[/spoiler]
Полезно...

https://www.youtube.com/watch?v=sQh0XlMa_X0&feature=youtu.be … 1SGtVir_r0DNU-3g4

# 52
  • БГ
Здравейте,
Точно клипчето по горе не вдъхнови да използвам тебеширена боя 😃 Шаблоните и лака ще ги поръчам от vintageshop, а боята решихме да си я направим по изпитаната рецепта от форума (на 120 мл. латекс  1 с.л. гипс). Четох, че можело да се запечата и с обикновен лак за паркет, но не успях да намеря матов. Иначе за съхненето
ще цитирам отговор на дама обновила пода на мокрото си помещение именно с тебеширена боя: "Много съм доволна от резултата. Помещението се ползва ежедневно, ( нещо като дрешник за обувки с пералня и сушилня, не е баня)
Като лична грешка отчитам, че за да няма драскотини след нанасянето на лака е добре да се изчака повече време 1-2 седмици
(Изсъхва за няколко часа, но може да се надраска.)".

# 53
Да питам и тук как се процедира със съществуващите фуги? Дали се запечатват и те с боята и лака или се търсят шаблони, които да пасват на размера на съществуващите плочки?

# 54
Боядисва се един основен цвят върху плочки и фуги. После се боядисва в/у шаблон всяка плочка. Шаблонът трябва да е с размерите на плочката, за да стане красиво. Виждала съм и шаблон, който ляга върху 4 (по-малки) плочки и пак става добре. Но ако шаблонът ляга върху да кажем плочка и половина или върху половин плочка, ще бъде много по-трудно за изпълнение, да се напасне идеално, и част от фугите ще попаднат под шаблона, което няма как да не си личи после. Накрая всичко се запечатва с лак.

# 55
Здравейте! Имам малък опит с обзавеждането,но с реставрациите никакъв. Зачетох се доста за тебеширената боя и се получава доста сполучливо,но не съм виждала ефекта на живо. Имам една тоалетна на вилата правена преди 17 години,плочките са запазени ,но не са модерни вече ,пода има нужда от малко запълване и подмяна на розетката. Мисля да ползвам тебеширена боя за пода ,но стените съм в чуденка какво да правя,а и плочките на пода са в размер 15/7,5, а тези по стените (белите) 20/14. Гледах боите Annie Sloan и шаблоните,но няма в подходящ размер.Някой има ли опит с боята в мокро помещение? Искам да  обновя помещението без къртене и големите разходи които идват с направата на нова тоалетна. Може ли да споделите и други марки боя подходящи за баня?

# 56
Фрея, благодаря, изясни ми се.

# 57
Боядисва се един основен цвят върху плочки и фуги. После се боядисва в/у шаблон всяка плочка. Шаблонът трябва да е с размерите на плочката, за да стане красиво. Виждала съм и шаблон, който ляга върху 4 (по-малки) плочки и пак става добре. Но ако шаблонът ляга върху да кажем плочка и половина или върху половин плочка, ще бъде много по-трудно за изпълнение, да се напасне идеално, и част от фугите ще попаднат под шаблона, което няма как да не си личи после. Накрая всичко се запечатва с лак.
Аз такава наредба на плочките какво да правя?
Скрит текст:

Скрит текст:

# 58
Според мен пак ще стане интересно, нищо, че се разминават. Шаблонът може да се използва и само на някои места, като акцент. Само на един ред например.

# 59
  • SF
С везна ли ще премериш 120 мл латекс? Супената лъжица равна ли е?
Аз бих искала да боядисам коридора, но няма как да не се ползва 1-2 седмици. Освен, когато изсъхне, мога да сложа временни постелки, по които да стъпваме. Горе-долу колко време съхне? Ще трябва да го изкараме затворени в 1 от стаите. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт