Ремонт по време на пауза с Нивиана

• 14 175
  • 117
  •   1
Отговори
# 15
Кажете някой хубав магазин за пердета в София, с прилични цени, моля, щом знаете няколко? Може и на лични. Благодаря!

# 16
  • Пловдив
Аз, пък, търся пердета в Пловдив.
Но имам въпрос. Искам да имам прозрачни и плътни завеси. Прозрачните, в гама екрю, бледо жълто, бежово..., но ми се иска да са някак набрани. Тоест, от седнало положение да виждам прозореца без завеса. Но не искам да стоят натруфено и кичозно. Моля за идеи.

Прочетох и мнението Ви за кухня в един тон. Моята така я направих. Всичко е в един тон и мъжът ми каза, че му е стерилно, наистина. Но аз така и не мога да възприема смесването на 2-3-4 цвята в една кухня. Все едно не може да се вземе решение кой да е цвета. И сега се чудя дали да не акцентирам с перде? Кухнята е нещо като екрю, цвят сахара...северна е. Стана доста светла. Идея за перде, което да е до средата на прозорец, може ли да ми дадете? Прозорецът е висок 1,6м и широк 1,4м и е между фурна и хладилник.

# 17
Кажете някой хубав магазин за пердета в София, с прилични цени, моля, щом знаете няколко? Може и на лични. Благодаря!

По ул. Екзарх  Йосиф , има и сирийски разни, турски. И изобщо в района на  Женския пазар.
Като там на бул. Христо Ботев се намират и  Дом Хармония, също така и на трамвайната спирка на ул. Пиротска, преди  бул. Христо Ботев има поне  три магазина. Аз лично работя прекрасно с един магазин срещу хотел Плиска, те шият и правят  чудеса.  На лични мога да ви дам телефон на собственичката.

# 18
Здравейте,
Дали светло син цвят е подходящ за хол? Аз си го представях по- към сивата гама... но се получи съвсем друго и сега се чудя дали да преправям. Направо нямам концепция с какво да го комбинирам.
Скрит текст:

# 19
Много се радвам, че Нивиана е отново тук, много полезни ми бяха нейните съвети.

Ще правим ремонт на кухненска тераса, искаме да я затворим.Няма да я приобщаваме към стаята, просто ще я затоврим. Нямам никаква концепция за нея, което е странно за мен.Терасата е 1,20 широка и 4 метра дълга, общо взето няма място за нищо на нея.Северна е, към главна улица.Мислех за пода да вземем гранитогрес който да наподобява ламинат, мисля да сложим плот в единия край, под него да седи сушилнята, защото място за нея в апартамента няма и сега е в единия ъгъл на кухнята.Големия ми проблем е, че искам да си изнеса всички плодове и зеленчуци там, а не знам как и къде да ги сложа.Ще се радвам на всякакви идеи за съхранението им.

# 20
  • София
Нова съм във форума, за пръв път виждам подобна тема и искрено се възхитих за добрата идея и за инициативата  Simple Smile
Мен силно ме тормози въпросът какво да сложа на ей този западен прозорец - перде, щора (ама каква), фолио или има и други опции. Размер 2х1 метра, има перваз към 10-15 см (ще бъде с дребни саксийни растения на него). Каквото и да сложа, ще ми се да е нещо, което може да се почиства, защото все пак е кухня.
Стилът на цялото помещение е доста изчистен.
Благодаря предварително!

# 21
Аз, пък, търся пердета в Пловдив.
Но имам въпрос. Искам да имам прозрачни и плътни завеси. Прозрачните, в гама екрю, бледо жълто, бежово..., но ми се иска да са някак набрани. Тоест, от седнало положение да виждам прозореца без завеса. Но не искам да стоят натруфено и кичозно. Моля за идеи.

Прочетох и мнението Ви за кухня в един тон. Моята така я направих. Всичко е в един тон и мъжът ми каза, че му е стерилно, наистина. Но аз така и не мога да възприема смесването на 2-3-4 цвята в една кухня. Все едно не може да се вземе решение кой да е цвета. И сега се чудя дали да не акцентирам с перде? Кухнята е нещо като екрю, цвят сахара...северна е. Стана доста светла. Идея за перде, което да е до средата на прозорец, може ли да ми дадете? Прозорецът е висок 1,6м и широк 1,4м и е между фурна и хладилник.

В Пловдив знам два магазина добри, но май няма да успея да ви ги локирам.
Ще питам клиентите да ми обяснят къде се намират.
Мисля, че имаше и нелош до сладкарница Неделя, която е до ДСК, на два главни булеварда, единия май се казва Шести септември.
Във всеки магазин, където шият пердета, ще ви предложат  набор от перделъци, има си и коефициент на набиране, например  1:2,  1:1.5. Ще ви покажат и мостри.

Относно пердето в кухнята, ще ви се размотава малко там.
По-добре  римски щори в избран текстил. Би могло да е по ярък цвят от кухнята. Например оранжев.
Без снимки ще ми е трудно да съм конкретна

# 22
Здравейте,
Дали светло син цвят е подходящ за хол? Аз си го представях по- към сивата гама... но се получи съвсем друго и сега се чудя дали да преправям. Направо нямам концепция с какво да го комбинирам.
Скрит текст:

Доста бонбонено:))
И таванът ли е син. Слагайте дървен под, класически дъб например, кафяв диван.
Бели декорации. Дървени плетени  неща. Защо боядисвате, преди да имате идея:))
Не знам към какъв стил сте се насочили. Може би морски. Може да се спаси, спокойно. Стаята не е само цвят на стени.
В Англия ползват този цвят  доста.
Това е спалня, част от мой интериор. Снимките са на мебелната фирма.

# 23

Цветовете на стените са последни, след мебелите обикновено.
Тъй като с тях най-много може да се варира.

тук малко ме шокирахте да разбирам ли че слагам паркета правим кухнята поръчвам мебелите и чак накаря мисля кой цвят отива на стените.

Общо взето процесът е сложен. За да имаме ние работа:))))))

Трябва да се комбинира всичко.
Първо е концепцията, идеята.
След това се избира това ,което е най трудно подменяемо или най скъпо.
Например настилките.
Вече  към тях се налагат цветовете на мебелите, без да говоря за стила.
Цветовете  и на латексите и на тапетите са хиляди, да не кажа милиони, лесно подменяеми, сравнително  евтини.
Тоест, те най  лесно могат да се нагласят.
Хубаво е, да се подбират  мебели така , че някой ден с една смяна на текстил и стени, да се получи различен интериор.

Мога да пиша много по темата, НО - стените са ви последни. Както и цветовете.
Оправете си зоните, функцията, инсталациите.

# 24
И аз идвам за помощ. Ще кача снимки на мебели и ламинат, ако може да ме насочите към цвят за стените. Става дума за светла стая, но е 15 квадрата.
Скрит текст:
Цветът, който съм сложила в колажа дали е подходящ? Зеленото и кафявото са дамаските за дивана. Ще бъде зелен с големи зелени възглавници и малки кафяви. Мислех да сложа двойно перде - тънко зелено и плътно в кафяво. Много ми е трудно да преценя какъв цвят стени биха подхождали, но хем да не затъмня много стаята, хем да не са бели. Благодаря предварително!

Здравейте  tanch!

Според мен  когато всичко е в тон, и идеално, е доста преднамерено и малко стерилно.

Ами то е преднамерено да е в тон и идеално, разнотонието ме побърква, просто не е моето. Преди 2 години обиколих половин  София с едно парче от ламината докато си намеря мебели, в които да има същия цвят, а да не бяга в друга тоналност.

Здравейте,
Скрит текст:

Аз бих сложила бели мебели.
https://previews.123rf.com/images/kuprin28/kuprin281510/kuprin28 … n-parquet-flo.jpg
https://www.tlcinteriors.com.au/wp-content/uploads/2017/09/West- … d-white-trims.jpg

И после разни декорации в дървесни шарки.

# 25
Тон, гама, нюанс, контраст са различни неща. Важното е да е  в хармония, баланс и да не дразни.
Няма правила. Може да има добра комбинация черно и бяло, и лоша комбинация черно и бяло.
Има тон в тон тип композиция.
Звучи малко както  когато в първи курс архитектура ни обясняваха, че центърът на композицията не трябва да е в центъра на листа:)
Идеалният интериор е , когато като влезеш и излезеш от него, не помниш нищо конкретно, а само  чувството на комфорт, което ти е предложил.
Освен ако не е имал други цели.

# 26
Нова съм във форума, за пръв път виждам подобна тема и искрено се възхитих за добрата идея и за инициативата  Simple Smile
Мен силно ме тормози въпросът какво да сложа на ей този западен прозорец - перде, щора (ама каква), фолио или има и други опции. Размер 2х1 метра, има перваз към 10-15 см (ще бъде с дребни саксийни растения на него). Каквото и да сложа, ще ми се да е нещо, което може да се почиства, защото все пак е кухня.
Стилът на цялото помещение е доста изчистен.
Благодаря предварително!

Римски щори, два броя.
По метър.
Да отиват на пода.
Другият  вариант е дървени хоризонтални щори.
Също да отиват на пода.
Не знам дали е много изчистен с този шарен под

Възможно е да ви ги направят на два метра, но нека е два по един.
Могат да се събират  горе. И да имате гледка.
Или да са пуснати ако ви грее западното слънце, както и да контролирате ъгъла на светлината.

# 27
  • София
Благодаря, ще го помисля за римски щори - дървени не мисля, че ще ми е удачен вариант (но ще проверя и какво се предлага). Имах предвид, че цялото помещение хол+кухня е доста изчистено. Единственото шарено са плочките, мебелите са малко и с изчистени линии.

# 28
Аз бих сложила една щора на целия прозорец.

# 29
Благодаря много за отговорите за моя син хол. Ще взимам идеи от снимките. Наистина с бяло добре се връзва, но специално за дивана ще се въздържа, че децата все още доста цапат.
Цитат
И таванът ли е син.
Слава богу таванът си е бял.

Общи условия

Активация на акаунт