Ремонт по време на пауза с Нивиана

• 14 044
  • 117
  •   1
Отговори
# 60
  • БГ
Да, с кухненска везна мисля, че ще стане номера, иначе лъжицата ще е равна. Аз мисля да боядисам първо половината стълбище като оставя пътека за минаване и след  две седмици - другата половина Grinning. Иначе го дават лака за паркет, че изсъхва за няколко часа между 3-4 мисля.

# 61
  • SF
Значи може да се нанесе вечер и на сутринта да е изсъхнал. Добър вариант е и боядисването на части.
Боядисай и покажи. Замислих се сериозно и май се навих.
В такъв случай, ще преправя и плочките в тоалетната. За разнообразие от сини, ще станат... омбре! Simple Smile

# 62
Нивиана, пак съм аз. Ето до къде я докарахме с етажерките.
Остават другите две дупки. Въпросът ми е, дали да следваме линията на вече поставените рафтове (така от само себе си ще се обособят различни по височина рафтове) или да съдадем нова подредба. И ако е нова какво предложение ще ни дадете. Пускам снимка преди- след.

# 63
То зависи и колко са високи украсите, които ще слагате.
Всъщност каква е целта на конструкцията? Крият се някакви тръби ли?

# 64
mariat, моето виждане е че трябва да си продължите етажерките запазвайки еднакви нивата на рафтовете, независимо че ще ви се получат някои от тях с различна височина. Така ще се получи един по - равномерен ритъм от една страна, от друга пък ще имате място и за декорации с по- голяма височина. Съвсем грубо - нещо такова:

# 65
И моят мъж направи подобна глупост без да ми каже за намеренията си. Пак такава дупка, пак до вратата, но доста по-малка. Но още не сме стигнали дотам, може и аз да се допитам до вас като му дойде времето, освен ако не го убедя дотогава да я запълни. Но в това дълбоко се съмнявам, тъй като стените са в завършен вид.

# 66
papi6, нищо не е скрито. Просто ММ в изблик на идеи ме сюрпризира с вече готовите ниши.

# 67
Нивиана, пак съм аз. Ето до къде я докарахме с етажерките.
Остават другите две дупки. Въпросът ми е, дали да следваме линията на вече поставените рафтове (така от само себе си ще се обособят различни по височина рафтове) или да съдадем нова подредба. И ако е нова какво предложение ще ни дадете. Пускам снимка преди- след.

Точно това, което ви е казала pep_si.   И при една добра подредба на неща вътре, ще стане симпатично.
Ако може повече книги.

# 68
Здравейте.
Моля за съвет какъв килим да сложа в тази стая - самостоятелна трапезария е. Тъй като е малка, килимът трябва да обхваща и зоната под масата. Но имам деца и все още доста се цапа под масата. Трябва да може лесно да се почиства.

Бих помолила и за съвет за маса. Тази е временна. Масата трябва да е 70см широка, защото е тясно, а не намирам такива, но големи маси. Тази е 120см дълга, а диванът е 2,10м дълъг. Нещо не ми стои добре, но не знам кое.

Някак си е скочила масата, една по масивна би стояла добре.

https://jysk.bg/trapezariya/masi-za-khranene/kukhnenski-masi/kuk … gdal-77x118-byala

Оранжев килим можете да си сложите на цялото сиво. За да грейне малко.
И завеси в подобен  тон.

# 69
Здравейте, моля за съвет как да освежа хола
Скрит текст:

Иска ми се да избягаме малко от черното.. Удачно ли е да сменя холната маса с тази примерно
Скрит текст:

И да подменя черните елементи по секцията с бели. И ако сменя рамките за снимки и възглавничките какъв цвят би бил подходящ?  Благодаря Ви Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 14:22 от Tatti

# 70
Мебелите са ви чудесни, стоят класно, не ги пипайте.
Не знам дали влиза в бюджета, но може да претапицирате облегалните възглавници на дивана, или целия в тъмнозелено. Ще ви се върже с пода череша.

И стените в някаква маслина. Плътен цвят. Може и тапети, по чисто и бързо е.
Оставете безопасното бежово в миналия век.

Може и сиво. ще ви отива на килима, но плътно сиво.

А за масичка вземете няколко малки, като бижута, да може всеки да си дръпне някоя за себе си.
Може и да смениет завесите с по интересни, сив лен или нещо подобно.
Рамките със снимки стоят случайно. Сложете  ги една под друга, ще е по подредено.
https://platan.bg/%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1 … 0-BARBADOS-COPPER

Или

https://www.ikea.bg/rooms/living-room/coffee-side-tables/coffee- … rno-kaf-/00104291
https://www.ikea.bg/rooms/living-room/coffee-side-tables/side-ta … koleltsa/00349444
https://www.ikea.bg/rooms/living-room/coffee-side-tables/side-ta … 5-cherno/20011408
Успех!

Можете да минете и в синята гама, тъмно синьо за дивана.

# 71
Благодаря ви:)
Стените ни преди да бъдат бежови бяха зелени  и имахме зелени декоративни възглавнички на дивана. Затова сега мислех как да сменя "черното" по секцията

# 72
Прекалено малка площ са вратичките, няма да се усети.
Тогава направете  тъмносин диван.
И сложете интересен тапет на стената зад него.
Сменете завесите и масичките, и ще стане.

# 73
Нивиана, как бихте коментирали черен диван?
Абстрахирайте се от размери на стаята, стил на мебели и цветове на стените.
Замислям се сериозно дали да не претапицирам сегашния диван точно в черен цвят. ММ все още не е запознат с намеренията ми.

# 74
  • Варна.
Нивиана, как бихте коментирали черен диван?
Абстрахирайте се от размери на стаята, стил на мебели и цветове на стените.
Замислям се сериозно дали да не претапицирам сегашния диван точно в черен цвят. ММ все още не е запознат с намеренията ми.

Голяма поддръжка ще е нужна.
Вчера водих разговор с тапицерите за черни възглавници на кухненските столове.
Чух: "представи си само една троха как ще изпъква..., прах, рус косъм (не сме руси) Simple Smile, таратор!!!, лъскаво петно от мляко... пуканка...  " и още много такива дето мястото не им е около масата. Посмяхме се и се отказах.
За да не е кардинална стъпка, ако можеш, поръчай да ти ушият черен калъф за дивана.

Общи условия

Активация на акаунт