Модни консултации - 45

• 54 332
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Да, Тамарис са май по-скоро за тесни крачета. Моето е нормално и пак не ми стават 50% от моделите.
Всичко е въпрос на търсене, пробване и да не вземате такива, които не ви стоят добре. Обувки има много и за всеки крак.

# 61
а пробвали ли сте със стелки, от тези силиконовите, няма ли да е по-добре с тях?
Не става, не отнема от широчината.

Да, Тамарис са май по-скоро за тесни крачета. Моето е нормално и пак не ми стават 50% от моделите.
Всичко е въпрос на търсене, пробване и да не вземате такива, които не ви стоят добре. Обувки има много и за всеки крак.
Точно Тамарис не знам пробвала ли съм, но съм мерила по всички вериги за обувки в моловете и просто няма. Даже имах едно гадже, което не вярваше, че нямало сандали за моите крака и се амбицира да обикаля с мен. Хвана се за главата, защото обиколихме над 20 магазина за обувки и навсякъде ситуацията беше една и съща - или стърчаща пета, или широки каишки, а мерих от сандали по 50 лв до такива за по 200 + . С пролетно - есенните обувки е същият кошмар, там пък ми става една грозна дупка между обувка и крак от вътрешната страна, или са широки отгоре. Затова обикновено от боти и ботуши минавам на маратонки. Но ще погледна и къде продават Тамарис и след ИП ще пробвам. Просто днес си харесах едни сандали от естествена кожа в сайта на Паоло Ботичели на смешна цена и се зачудих дали да не си ги поръчам и много ли е смешно ако петата стърчи леко. Но явно ще се откажа.

# 62
  • Street of Dreams
На Tamaris имам pumps и са ми също широки, малко като на Смърфиета ми стоят. Grinning

# 63
  • София
Тамарис имам и аз, според мен са нормални - към широки.
Като цяло немските марки за обувки са ми добре.
Испанските обувки, според мен са ужасно тесни, както и повечето италиански.
Много зависи къде са правени, напр.Бата правят някои колекции и в България и са ми ок, но ботушите, които правят в Италия са ми тесни и ужасно дълги.

# 64
  • Бургас
Италианските обувки си отговарят точно на номера и са за нормален крак.Само един модел сандали на Liu Jo се оказаха тесни и ги върнах за мое съжаление.

# 65
Аз съм фен на Тамарис, повечето ми обувки са техни. Много добро качество. Иначе не знам дали ходилата ми са тесни или широки, никога съм нямала друг номер освен 36.
Петата трябва да прилепва по ръба, иначе ми е грозно.

# 66
Тук някои фирми предлагат  допълнителни ширини - т.е. екстратясно, тясно, нормално, широко, екстрашироко. Не се предлагат за всички размери. За себе си купувам винаги нормални, но за децата съм взимала широки, особено като бяха по-малки.
https://www.zappos.com/women-sandals/CK_XARC51wHAAQHiAgMBAhg.zso
И в ляво се избира нужната ширина в полето "Women's Width"

За сандал предпочитам петата ми да не е на ръба, особено при положение, че в летните жеги краката понякога се разширяват и подуват. До 3-4 мм по-дълга подметка не изглежда грозно за мен. По-къса ми изглежда ужасно!

# 67
и аз съм с тесен крак преди една година бях взела сандали на Тамарис и ми бяха супер, сториха ми се за доста тесен крак. Имате ли такива наблюдения?
Ами, явно е много относително ... Аз съм от тези с по-широко стъпало. Нося 36, ако не са тесни. Тамарис си купих един чифт 37 миналата пролет и ги обух веднъж. На широчина са ми ок, но ми идват дълги и така и не се сработих с тях. Може би наистина идват една идея по-тесни, щом съм взела 37.

За широко стъпало - Caprice и Imac. Ако си харесате и намерите хубав модел, са супер удобни.

# 68
  • София
Моля за съвет.
Искам да си купя от Английски сайт хваленият от Вас сутиен без презрамки на Wonderbra. По бг сайтове ми дава размер 75D,но в английската номерация ра, мерките са с 34,36. Четох някъде, че 75 е =на 34 вярно ли е това?
Знам, че пазарувате от Астратекс, там таблицата за тоя сутиен отговаря ли на действителните Ви размери.
Благодаря, предварително на отзовалите се с отговор.

# 69
  • Бургас
Аха,моите сутиени,които бях похвалила тук,станали форумен хит,пък аз сега чак разбрах. Grinning Браво и поздравления за вкуса.Та на въпроса:Английската номерация не отговаря на европейската.Английската и американската съвпадат до чашка D,но най-добре да се гледа таблицата в сайта.С френската обаче трябва много да се внимава,че те са със съвсем други мерки.Аз от американските и австралийските сайтове съм най-доволна.

ПП Да,75 D=34 D

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 11:07 от Nina_Z

# 70
  • София
Аха,моите сутиени,които бях похвалила тук,станали форумен хит,пък аз сега чак разбрах. Grinning Браво и поздравления за вкуса.Та на въпроса:Английската номерация отговаря на европейската,но най-добре да се гледа таблицата в сайта.С френската обаче трябва много да се внимава.
По Европейска номерация съм 80В,тази която дават в Астра, Гомез и Глами била дадена от Wonderbra,но тя не съвпада с носената от мен номерация.

# 71
  • Бургас
Аха,моите сутиени,които бях похвалила тук,станали форумен хит,пък аз сега чак разбрах. Grinning Браво и поздравления за вкуса.Та на въпроса:Английската номерация отговаря на европейската,но най-добре да се гледа таблицата в сайта.С френската обаче трябва много да се внимава.
По Европейска номерация съм 80В,тази която дават в Астра, Гомез и Глами била дадена от Wonderbra,но тя не съвпада с носената от мен номерация.
Уондърбра си отговарят на размера.В твоя случай би трябвало да поръчаш 36 B.Чашките съвпадат до D номерация.За информация,Триумф също си отговарят на размера.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 11:10 от Nina_Z

# 72
  • някъде под слънцето...

# 73
Stefina, ако не е някакво много голямо намаление и не ти е спешно, защо просто не изчакаш и не отидеш да пробваш, в София в la diva lingerie  продават, в парадайса имат магазин и в лозенец май беше другият. Може и на др места да има, за там знам със сигурност

# 74
  • Бургас
Модела е стар и дано да го има все още във физическите магазини.Иначе не пречи да си го поръча  онлайн,че може и намален да го намери.Но пак да предупредя-внимателно,има и фалшиви.
Внимателно също и с таблиците за размери,в нет-пространството,че не всички са верни.Казвам от опит.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 12:50 от Nina_Z

Общи условия

Активация на акаунт