ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 705
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте бъдещи мами, в 14г.с съм миналата седмица лежах за серклаж в петък всичко беше наред,днес ставам и гледам кръв.Отидох в болницата докторката ме гледа не видя от къде идва кръвта, каза само че плацентата е близо до цервикалния канал.На някоя от вас случвало ли ѝ се е ? Извинявам се за дългият пост Sad но съм притеснена Sad

# 196
  • София
Дидка, виж ей тези две теми:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1151742
https://m.bg-mamma.com/?topic=1051402

На теб направиха ли ти вече серклаж или не? Каква ти е дължината на шийката?

Знам че при ниска плацента е възможно да се вдигне по-късно, но нямам опит.

Стискам палци всичко да се нареди.

# 197
Да във вторник ми беше серклажа, шийката ми е 27мм, не зная дали кървенето е от плацентата Sad . Благодаря за отговора Simple Smile
Дидка, виж ей тези две теми:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1151742
https://m.bg-mamma.com/?topic=1051402

На теб направиха ли ти вече серклаж или не? Каква ти е дължината на шийката?

Знам че при ниска плацента е възможно да се вдигне по-късно, но нямам опит.

Стискам палци всичко да се нареди.

# 198
Didka9, не мога да съм полезна, пожелавам ти кураж и щастлив неподранил финал на бременността. Дано в другите теми момичетата с опит са те успокоили. Успех!

Уют, хармония и бебешко гукане в края на годината на всички Simple Smile Бъдете щастливи!

# 199
Здравейте, мами!

Пуснах пренатест-а, чакаме резултати. Излезна ми и кръвната група и се оказа, че съм с резус фактор отрицателен. Изчетох целия интернет и установих,  че няма за какво толкова да се притеснявам. Стискайте палци и пренатест-а да е отрицателен 🐱🐱🐱

# 200
Честито Възкресение Христово! Бъдете здрави и щастливи!
Дидка, стискам ти палци Simple Smile със серклаж опит нямам, но с ниска плацента и кървене имам голям. Лежане му е решението. Хубавото е, че плацентата обикновено се вдига след 15-16 г.с. На теб при какъв преглед ти установиха скъсена шийка? Наскоро се бях замислила дали състоянието на шийката се вижда при видеозон или само при преглед на магарето...

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 14:01 от Amelin

# 201
  • София
Христос возкресе!

Аз и на двете БХС + ФМ питах за шийката - казаха че ще почнем да я мерим от 15гс, с вагинален ехограф е най-точно, но на прегледа в 12гс с коремен щяло да се види, ако има нещо нередно.

Дидка стискам палци и аз, почивай си повече. Flowers Hibiscus

# 202
  • Бургас
Воистина возкресе!

Дели, моята я мериха сега в 12та седмица. С коремен я изкараха 4,4 см, предполагам не е много точно, но размера ще е някъде там. Предната бременност я изкарах с 2 премервания на шийката едно в 20та седмица и едно в 35та и двата пъти беше над 4 см. Сигурно с двуплодна бременност доста по на често ще се мери.

# 203
Аз съм ин витро и още при първият трансфер доктора каза че ще трябва и като говорих с лекарката която ме следи,с вагинален ехограф я измери
Честито Възкресение Христово! Бъдете здрави и щастливи!
Дидка, стискам ти палци Simple Smile със серклаж опит нямам, но с ниска плацента и кървене имам голям. Лежане му е решението. Хубавото е, че плацентата обикновено се вдига след 15-16 г.с. На теб при какъв преглед ти установиха скъсена шийка? Наскоро се бях замислила дали състоянието на шийката се вижда при видеозон или само при преглед на магарето...

# 204
Здравейте момичета. Имам проблем  с кожата, пробвах  линка в началото, но нищо не отваря . Излизат ми едни ситни пъпчици, белички, понякога сърбящи по лицето, шията и деколтето. Пробвах различни неща, последните бяха с чаено дърво - лосион, душ гел и масло, но ефекта беше само в началото и пак не ми помагат. Вече не знам какво да пробвам, никога не съм страдала от пъпки, акне, дори и като тинейджър, дори преди цикъл. Моля, някоя от вас ако е имала такъв проблем и е намерила решение, ще бъда много благодарна ако сподели.

# 205
  • София
От утре, 21 април, се възобновяват плановите детски консултации, основните задължителни имунизации, женските консултации и плановият прием в лечебните заведения
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-utre-21-april … lanovite-detski-/

# 206
  • София
Много ми е неудобно да питам такъв идиотски въпрос ама... как да се запиша на женска консултация? Искам по ЗК.
Какво правя: отивам в избраната болница и питам за някой специалист, който преглежда по ЗК, и нося ли с мен някакви документи? Или по телефона да звънна?

Извинявам се за, сигурно глупавия, въпрос :/

# 207
  • Пловдив
Избирате си лекар, който работи по здравна каса. Взимате си направление от личния лекар и му го носите. Той Ви записва с него.

# 208
  • Пловдив
Направление #9 ви трябва за женската консултация.
Утре на обяд и аз отивам да се записвам.

# 209
  • София
Имам го направление н9. Още от 12ти Март е ама мисля, че ще го приемат предвид извънредното.
А не трябва ли да звънна в болницата преди да ида да се запиша? Или направо да се изтупосам там Grinning

Общи условия

Активация на акаунт