ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 539
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
  • София
wifi е трудно да няма наоколо, освен ако не живееш в къща с голямо разстояние до съседите. В нашия апартамент се хващат около 10 мрежи от съседите, то вече и телевизорите работят през wifi.
За камера - може да се настрои нормална уеб-камера, която да гледаш на фиксиран адрес в собствената ти домашна мрежа. Таман ще подхвърля на ММ мухата да проучи, благодаря за идеята Simple Smile

Аз съм чела, че не трябва да има  wi-fi  сигнали около бебето, същото важи и за мобилните мрежи.
Не бих оставила дълго включен телефон до главата на бебето. Аз моя телефон не си го държа вечер в стаята дори поради същите причини. Заради излъчванията от тези сигнали. Не знам дали е доказано, може и да прекалявам, но някак не ми се струва ок да има телефон до главата на бебето.

# 466
  • Бургас
ММ беше много против уеб камера, тъй като лесно се прихващали от потенциални крадци. Мен ми звучи това като измислица от женски форум, но като се запъна - не и не. Иначе е доста по евтин вариант, и може да се наблюдава нон-стоп стига да има стабилна интернет връзка. Повечето работят и със смартфон приложения, а да не говорим, че и няма ограничения за разстояние, както с конвенционалните бебе/видеофони.

# 467
  • София
Бебефон не съм ползвала и няма да взимам и сега. Живеем в стандартен 3-стаен апартамент и всичко се чува.
Колежка ходи на фетална в Щерев и беше много доволна и мисля да се запиша и аз там. Само трябва да я питам при кой беше. И дано бебето тогава е в настроение, че вече много искам да знам пола.
Коремът ми вече прилича на бременен, не на преяла с тестени изделия. Даже съседи ми честитиха като се засякохме във входа Smile .

# 468
Аз си купих бикини за бременни от Джъмбо, но имаше само два размера- L/XL и следващия. Ще ми стават още две седмици, защото взех по-малкия... Коремът ми е гигантски като за начало на пети месец и се чудя и вие ли сте така...Какво мога да променя, за да не расте с такова темпо...не ям чак толкова много 😟 Иначе имаше два вида, едните си бяха обикновени бикини, не знам какво им е бременното, а другите бяха по-плътни и с дебел ластик и малко по-висока талия.

# 469
Аз съм пристрастена към видео бебефона на Авент, подарък ни е, но върши много работа. Още не мога да се откъсна. Ама то пък това дете така приказно спи, че май само го гледаме за наше спокойствие. Но на море, вила е прекрасно удобство. Били сме на хижи и хотели на близко разстояние до стаята, но все пак навън, със семейна компания, и сме спокойни, че детето спи. Проблемът, който срещнах, е че съм пристрастена и още не можем да отвикнем да го ползваме, а детето вече си е личност. С бебето ще се променят нещата. За Авент да кажа, ако някой купува, има бърза реакция (мои познати се оплакаха от видеобебефони, които се активират при шум, та детето доста безшумно си падаше от леглото). Но нашия го връщахме за рекламация и го замениха, защото се развали буксата (това ли е думата) за кабела.
Гащи от НМ. Доволна съм.

# 470
Коремът ми вече прилича на бременен, не на преяла с тестени изделия
Хехе, чудех се как да определя моя корем, много ми хареса твоето определение. Точно така изглеждам, като преяла с тестени изделия Sweat Smile Чак се чудя кога ще заприличам на бременна Grinning

# 471
  • Пловдив
Съгласна съм, че не е ок използването на телефони за тази цел. Първите два дни ползвахме предния път и нашите отидоха и купиха бебефон  на Лорели. Тогава беше 159лв. Още го ползвам и съм много доволна, обхвата му е голям. Живеем в къща и хваща навсякъде. Вече по-бързо му пада батерията, но няма как след почти 2г експлоатация по няколко пъти дневно няма как. https://www.hippoland.net/lorelli-digitalen-videofon-bezhov-1028013-0001
Препоръчвам Simple Smile

Може на линк към ФБ групата?

# 472
  • София
Съгласна съм, че не е ок използването на телефони за тази цел. Първите два дни ползвахме предния път и нашите отидоха и купиха бебефон  на Лорели. Тогава беше 159лв. Още го ползвам и съм много доволна, обхвата му е голям. Живеем в къща и хваща навсякъде. Вече по-бързо му пада батерията, но няма как след почти 2г експлоатация по няколко пъти дневно няма как. https://www.hippoland.net/lorelli-digitalen-videofon-bezhov-1028013-0001
Препоръчвам Simple Smile

Може на линк към ФБ групата?

Същия съм си набелязала Grinning Даже като ходим да го гледаме щях да питам до колко е обхвата и дали ще е подходящ за къща, че родителите на техните са именно в къща и ще ни трябва нещо добро.

Цената като цяло е същата и сега, но ако не го намалят пак до някой друг месец, съм склонна да я платя в сравнение с други.

# 473
С първото бебе нямахме бебефон и не ни и трябваше, защото живеем в двустаен, но цяло лято сме на вилата и за там определено се замислям за такова устройство. Ще чакам коледни и т.н. предложение, че до другото лято има време.

Всичко с бебето върви супер според доктора, вече е 150 гр и не знам на мен ли ми се струва голямо? В 16 + 5 гс бях. На вас како ви казаха за размера?

Поради страх от гестационен диабет съм на нисковъглехидратно хранене от началото и плюс ходене = -6 кг досега. Но не смея нищо да си позволя вкусно, направо лигите ми текат за една  пица. Дано само на бебето не му стане нищо от факта, че съм гладна и леко унила в повечето случаи.

Чакам с нетърпение следващия преглед и дано и моето бебе не се сърди, че да видим какво е.

# 474
Моето вчера в 15 + 4 г.с беше около 140гр, казаха че е в норма за седмицата

# 475
  • София
Dragoness, аз ходих в 18+1 и моето беше 196гр като него го броя, че беше 17+1 тогава. На мен пък ми се стори дребничко, но според АГ всичко е точно. Сега на 19ти имам преглед и ще ми е интересно колко е наддало за месец.

# 476
Не се притеснявай, екстра си е бебето.
Нашето в 16 и 5д го изкараха 190гр, но той си върви напред Simple Smile
За храненето не знам какво да ти кажа, ако много ти се дояде чупни си малко пица не се тормози толкова, едва ли хапка две ще са толкова страшни.

С първото бебе нямахме бебефон и не ни и трябваше, защото живеем в двустаен, но цяло лято сме на вилата и за там определено се замислям за такова устройство. Ще чакам коледни и т.н. предложение, че до другото лято има време.

Всичко с бебето върви супер според доктора, вече е 150 гр и не знам на мен ли ми се струва голямо? В 16 + 5 гс бях. На вас како ви казаха за размера?

Поради страх от гестационен диабет съм на нисковъглехидратно хранене от началото и плюс ходене = -6 кг досега. Но не смея нищо да си позволя вкусно, направо лигите ми текат за една  пица. Дано само на бебето не му стане нищо от факта, че съм гладна и леко унила в повечето случаи.

Чакам с нетърпение следващия преглед и дано и моето бебе не се сърди, че да видим какво е.

# 477
Благодаря ви, момичета, успокоихте ме. Много са ме наплашили с този гестационен диабет и явно съм се вкарала във филма.

# 478
  • София
Аз се следя в Щерев и сега ФМ записах при Искилиева. При нея ходих и на БХС и съм много доволна. Обясни ми всичко, прегледа беше около 30мин., но е много подробен. Спокойна е, обстановката е предразполагаща, другата жена така и не разбрах как се казва, но и тя беше много приветлива.
Да съм чакала макс 10-15мин, но то това дори не ми прави впечатление. Третата ФМ пак мисля да е при нея.
Аз също се следя в Щерев на първа фетална бях при д-р Искилиева. Сега си запазих час за втора фетална при нея. Подкрепям вашето мнение много добър специалист и ако някой се чуди дали да отиде при нея на преглед изобщо да не се колебае.

И аз се следя в Щерев и аз бях при д-р Искилиева на първа ФМ и съм доволна. Сега обаче за края на май ме записаха при друг фетален специалист. Не се възпротивих, въпреки че д-р Искилиева ми допадна, защото не е лошо според мен да се чуе и друго мнение.

Иначе, JayRay, Антония Христова 657318 - като пациентки на Щерев имаме доста общи теми за разговор с вас. Ако не ви звучи налудничево може да се видим/запознаем когато се поуспокои обстановката и да се наговорим и споделим опит и наблюдения.  Разбира се, всички други дами от групата са добре дошли.

# 479
  • Шумен
Привет, момичета,
Отне ми малко време докато изчета всичко, написано в темата - определено полезни дискусии.
Надявам се, че приемате още членове - записвам се с термин на 24.10.2020, първа бременност и определено ще имам нужда от повече информация. Blush
Слънчев следобед Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт