ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 542
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Не ми се иска съвсем да я спирам фолиевата, макар че вече съм в пети месец. Бих пила някакви хубави витамини за бременни, които я включват, но един доктор ми каза, че не им е фен, защото не било много сигурно, че съдържат точно толкова , колкото пише. Може би ако са някаква хубава марка... Нещо да препоръчате? Ще ми се да започна и омега 3, защото риба не ям, но с тия неща по време на бременност трябва да се внимава. А иначе на мен още в началото на бременността ми казаха да изследвам витамин Д и Б12. Те са си важни.

Здравей аз пия тези витамини. Вътре са 4 опаковки от витамини + фолиева киселина и 2 опаковки рибено масло. Стигат за 28 дни и цената е около 40лв

# 451
  • София
С комбинираните витамини проблемът е, че не съдържат количествата, които ти трябват. Много лесно можеш да предозираш това, което са сложили в повече, и да си останеш в дефицит от това, което ти липсва в момента.

Много от комбинираните витамини не съдържат и формите, които ти трябват (не всички усвояваме синтетични форми на Б9 и Б12).

Моят съвет е да изследване нивата на най-необходимите витамини преди да изберете какво да пиете като комбинирани витамини.

# 452
Аз съм на фраксипарин и до сега никой не ми е казвал нещо за работа и/или движение. До колкото знам, движението при всички случаи е полезно (е ако няма проблеми с отлепяне и т.н, и ако е умерено). Не виждам как тези лекарства за разеждане на кръвта имат отношение към ходенето на работа. В случая аз не ходя от два месеца, но заради извънредното положение, а не че така са ми казали докторите.

Както и delisardeli, и аз смятам за излишно приемането на мултивитамини (вземала съм и преди на своя глава, винаги като съм споделяла с лекар са ме гледали малко въпросително - това сега защо го пиеш?). И сега при бременността ми, няколкото лекаря, които съм посещавала, не са ми казвали нищо за комбинирани витамини - пия си Д, Б12 и фолиева, като послено ми назначиха и магнезий от 18та седмица.

Момичета, мен ми е време вече за 2ра фетална морфология, както и ехокардиография. Т.к. не съм много доволна от предната ФМ, сега обмислям пак при кой да отида. Някой с впечатления от д-р Цолова във Фемина, или Марковс (за този център малко съм объркана, т.к. във форума често се спряга д-р Марков, но те са двама, посещавали ли сте?). За ехокардиографията имам препоръчани др Кънева и др Маринов, мисля да избера някой от тях, ще се радвам също ако имате впечатления да споделите. Благодаря.

# 453
Аз също съм ня фраксипарин и няма никакъв проблем ходенето на работа.
За мултивитамините- пия Елевит, защото имат предимно вит. от Б група, като фолиева
 е мета, нямат витамин К, малко количество витамин С, а също имат и йод, а аз много държа на него. Иначе отделно пия метилкобалабин, омега 3 кардио от тази, която препоръчва Сигридов, както и витамин Д.
Бих искала и калций да добавя малко, защото явно от храната не ми стига, а вече забелязах 2 нови петънца по зъбите.
За фетална мога да препоръчам Др Чавеева и др Чачева, др Стратиева също. Др Марков не го препоръчвам, заради една моя приятелка, която много я обърка и стресира, но за щастие всичко беше наред.
За ехокардиография записах при др Маринов.

# 454
  • София
Привет,
аз бях при Димитър Марков на първа фетална и съм доволна. Огледа всичко хубаво, обясни ми всичко. Беше много чил човека.
Записала съм и втората там, просто щото вече ми е познат.

Не ми хареса, че чаках 40мин за часа ми и че нямаше никакво отстояние между мен и пациентката преди мен. Според мен трябва по-добре да пазят бременните от коронавирус.

Какво е това ехокардиография и трябва ли да ходя? Никой док нищо не ми е споменавал за това.

# 455
  • София
Аз освен ПКК, урина си пуснах и вит Д, Б12, токсоплазмоза (имах котки като малка и за проверка), ТСХ, ФТ4 и серологичните (пуснах ги някъде 15 г.с така че би трябвало да важат и до термина).
Вит Д е много вероятно да е под/на долна граница в момента и го пия допълнително.
Пиех и вит Ц, но спрях и наблягам в момента повече на цитрусовите плодове (хапва/пийва ми се доста киселичко).

За бельо не съм мислила още, все още ми стават стандартните и са ми удобни. Купих си сутиен без банели преди време и засега карам с него и спортно бюстие за вкъщи.

Освен количка нищо друго не сме взели. А и причината да вземем количката бяха великденските намаления в чужбина и просто да хвана добрата оферта Simple Smile)

Хихиххи, и ние сме с първа и единствена за сега покупка количка, заради намаленията. Надявам се и по-нанатък да имаме късмет и каквото ни трябва да го намирам на по-добри цени, ей така за кеф. Аз като чуя намаление и не знам къде се намирам от щастие.

# 456
Dagny, ехокардиографията е преглед на сърчицето от специалист кардиолог. Мисля, че не е задължителен прегледа, и би следвало специалиста по ФМ ако се осъмни за нещо, или АГ, да те насочи. Аз конкретно ще ходя, защото имаме в семейството сърдечни проблеми.

# 457
  • София
Аз за Стратиева на БХС в Света Петка също чаках около час, не ми хареса че не обяснява, иначе си гледаше всичко необходимо. Акушерката й не ми допадна, щот не можеше да мери кръвно и ме разпитваше докато беше пуснала апаратите.

При Чучумишев в Малинов чаках по-малко за БХС, прегледът беше по-дълъг, обясни ми всичко човека, отговори на всичките ми въпроси в подробности, затова избрах и да редувам него с АГ по ЖК за следващите прегледи.

В Марковс съм ходила при Диляна Атанасова при предишната ми бременност, тя също много добре обяснява и обстойно гледа. За съжаление не стигнахме до ФМ.

Dagny, ехокардиография се прави след 20гс заедно с втората ФМ. Има време Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 13:33 от delisardeli

# 458
  • София
Аз се следя в Щерев и сега ФМ записах при Искилиева. При нея ходих и на БХС и съм много доволна. Обясни ми всичко, прегледа беше около 30мин., но е много подробен. Спокойна е, обстановката е предразполагаща, другата жена така и не разбрах как се казва, но и тя беше много приветлива.
Да съм чакала макс 10-15мин, но то това дори не ми прави впечатление. Третата ФМ пак мисля да е при нея.

# 459
Аз се следя в Щерев и сега ФМ записах при Искилиева. При нея ходих и на БХС и съм много доволна. Обясни ми всичко, прегледа беше около 30мин., но е много подробен. Спокойна е, обстановката е предразполагаща, другата жена така и не разбрах как се казва, но и тя беше много приветлива.
Да съм чакала макс 10-15мин, но то това дори не ми прави впечатление. Третата ФМ пак мисля да е при нея.
Аз също се следя в Щерев на първа фетална бях при д-р Искилиева. Сега си запазих час за втора фетална при нея. Подкрепям вашето мнение много добър специалист и ако някой се чуди дали да отиде при нея на преглед изобщо да не се колебае.

# 460
  • Пловдив
Моята мъжка група вкъщи с мъжа ми и сина ми се увеличава 🤷‍♀️. Видяхме му работата на бебока с АГ😀. За име този път ще сме с на моя баща, много го харесвам. За тези, които пишеха за видеофон - определено с камера. Относно витамините АГ каза да си доизпия фолиевата киселина, изписа ми витамини SupleMaman и допълнително си пия магнезии (заради крампи в ръцете).

# 461
  • Бургас
Не бих могла да си представя гледането на дете без бебефон с камера. Голямо удобство е. На няколко пъти съм го забравяла като ходим на вилата и ми е много тегаво. То е постоянно проверяване на спящото бебе, а и шума който предизвиквам когато проверявам дали още спи често го буди. Препоръчвам с две ръце моделите на Mappy, не са скъпи и вършат перфектна работа. Камерата не е HD, но качеството е достатъчно за да се вижда всичко ясно дори и при пълен мрак.

# 462
Чувала съм от приятелки, че използват обикновена камера, вместо бебефон, с приложение за телефона. Как мислите, има ли предимство да се вземе специален видео-бебефон вместо обикновена камера?

# 463
  • София
Аз за вариант с камера и телефон не съм се замисляла. Едни познати правиха следната схема (когато и двамата бяха на едно място) - оставяха единия телефон при бебето и другия при тях, звъняха си и оставяха на високоговорител.  Честно казано това не ми се струва най-комфортният начин, поне за нас.
Аз загледах на Лорели един за 150лв., чакам да видя случайно дали няма да го пуснат на промоция, че веднъж вече беше, но не го взехме.
На Авент и Моторола ги хвалят, но ми идват прекалено скъпи вече.

# 464
Аз съм чела, че не трябва да има  wi-fi  сигнали около бебето, същото важи и за мобилните мрежи.
Не бих оставила дълго включен телефон до главата на бебето. Аз моя телефон не си го държа вечер в стаята дори поради същите причини. Заради излъчванията от тези сигнали. Не знам дали е доказано, може и да прекалявам, но някак не ми се струва ок да има телефон до главата на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт