ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 549
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз не съм пускала други изследвания. Пия витамините за бременни, та и аз добре се витаминизирам Smiley
Почват да ме сърбят ръцете за бебешки покупки, обаче малкото се крие и не знаем пол. А и е леко рано, ние реално дрехи, шишета и креватче трябва да вземем. Другите неща имаме от баткото.
А ако взимам помпа ще е електрическа. Имах ръчна и лично на мен не ми свърши никаква работа.

# 436
  • Пловдив
Не съм пускала допълнителни изследвания. На мен ми беше втора урина, невъзможно е да стана в 8:30, а както отидох 12 и кусур в лабораторията да не съм била до wc.
Мисля, да си взема ел.помпа, от бебефон в началото ще се въздърша, защото бебето ще е в другата стая и предполагам ще го чувам като си събуди.

# 437
Аз освен ПКК, урина си пуснах и вит Д, Б12, токсоплазмоза (имах котки като малка и за проверка), ТСХ, ФТ4 и серологичните (пуснах ги някъде 15 г.с така че би трябвало да важат и до термина).
Вит Д е много вероятно да е под/на долна граница в момента и го пия допълнително.
Пиех и вит Ц, но спрях и наблягам в момента повече на цитрусовите плодове (хапва/пийва ми се доста киселичко).

За бельо не съм мислила още, все още ми стават стандартните и са ми удобни. Купих си сутиен без банели преди време и засега карам с него и спортно бюстие за вкъщи.

Освен количка нищо друго не сме взели. А и причината да вземем количката бяха великденските намаления в чужбина и просто да хвана добрата оферта Simple Smile)

# 438
Мани, добре дошла Simple Smile
И аз не съм взимала бельо за бременни, защото нося с ниска талия и не ми се е налагало. някои стоки за бременни и бебета са на нереални цени, възползват се от емоциите на хората. Пускала съм си ПКК и някакви допълнителни неща, като трябваше да съм гладна и жадна. Урината от вкъщи си я занесох, че нямаше как да се получи иначе
Аз купих първото комплектче - боди, ританки и шапчица, още преди да забременея. Уж го избирах унисекс, но според близките ми прилича на момчешко повече. На мен обаче ми е  много сантиментално и ще си го ползвам. Даже не съм го прибрала в гардероба, а ми седи в спалнята като декорация и си го гледам всеки път като мина покрай него
Бебефонът много си го ползвах и сега ще си купя. И аз като Деси нямам много голямо разстояние до стаята, в която ще е бебето, но с бебефон го усещаш още при първо размърдване. Този път ще е с камера Simple Smile
Аз имам дилема - зимен кош или зимно чувалче. Аз зимен кош не съм имала. Вярно е, че това бебе ще  е изцяло зимно, но моите спомени са, че към четвъртия месец моите вече се дразнеха, когато бяха в напълно легнало положение. Като им изправех мъничко облегалката, за да виждат света наоколо, се успокояваха и зяпаха. Та сега се чудя кое от двете. Зимният кош може би пази по-топло, но пък зимното чувалче в количка позволява хем да е поизправено бебето (нямам предвид до седеж, а в безопасна поза), хем да му е топло. Моля споделете опит и мнение

# 439
Откъде си купувате бикини за бременни?
Искам от онези с висооооката талия, защото ми е много неприятно нещо да ме притиска, обаче онлайн са безобразно скъпи. Гледам някакви цени 50-70лв.... 😲

Аз си взех полубоксерки Hipster от HM и съм много доволна--мекички и никъде не стягат. 7 чифта бяха 25 лв

# 440
То и аз нося с ниска талия, но коремът ми расте много бързо, имам чувството, че изглеждам поне месец напред....и всичко, което ми притиска някъде ме дразни. Затова искам от тези с високата талия. А за фолиевата киселина продължавате ли да я пиете и в пети месец? Половината доктори казват да се спира, другата половина да се продължи.

# 441
  • София
Пия ФК/фолат, даже специално правих изследване, АГ искаше да види да не са се изчерпали фолатните депа. Пия също Б12, Д и желязо, защото ми бяха паднали.

# 442
Момичета, тези от вас, които са на фраксипарин ходите ли на работа? Аз ще го започвам и ми се накараха, че  си ходя на работа та се чудя да пускам ли болничен..

# 443
Аз не ходя на работа по ред причини, но не и специално заради медикаментите които приемам, в това число и фраксипарина. Не съм много наясно, но какво точно има предвид твоят доктор?

# 444
  • София
Потвърждавам, няма общо между фраксипарина и ходенето на работа.

# 445
Аз не ходя на работа по ред причини, но не и специално заради медикаментите които приемам, в това число и фраксипарина. Не съм много наясно, но какво точно има предвид твоят доктор?
Ами не можело много да се разхождам напред назад, пък аз работя в офис на бюро, работата ми не е тежка въобще. А и нямам оплаквания, плюс това ходенето пеша и прибирането по около 20 мин в посока ми идват много добре и без това нямам много движение през деня.

# 446
  • Пловдив
На мен фолиевата ми свърши и вече 3 дена не пия и аз се чудя дали да купувам нова опаковка.

# 447
Момичета, аз вчера в Jumbo  си намерих памучни бикини за бременни за 3 лв и сутиен за кърмачки  без банели по 7 и 8 лв. На мен са ми много удобни от миналата бременност.

По въпроса с витамините - аз ще си пия филиевата киселина до секциото. Пия по 10 на ден, защото съм таласемия и сме три Simple Smile Паралелно си пия супер храните Зелена енергия, коластра и Мастни киселини на Aqua Source,  а от третия месец и пренаталните на Jamieson.

# 448
Не ми се иска съвсем да я спирам фолиевата, макар че вече съм в пети месец. Бих пила някакви хубави витамини за бременни, които я включват, но един доктор ми каза, че не им е фен, защото не било много сигурно, че съдържат точно толкова , колкото пише. Може би ако са някаква хубава марка... Нещо да препоръчате? Ще ми се да започна и омега 3, защото риба не ям, но с тия неща по време на бременност трябва да се внимава. А иначе на мен още в началото на бременността ми казаха да изследвам витамин Д и Б12. Те са си важни.

# 449
Не ми се иска съвсем да я спирам фолиевата, макар че вече съм в пети месец. Бих пила някакви хубави витамини за бременни, които я включват, но един доктор ми каза, че не им е фен, защото не било много сигурно, че съдържат точно толкова , колкото пише. Може би ако са някаква хубава марка... Нещо да препоръчате? Ще ми се да започна и омега 3, защото риба не ям, но с тия неща по време на бременност трябва да се внимава. А иначе на мен още в началото на бременността ми казаха да изследвам витамин Д и Б12. Те са си важни.
Аз пия тези, съдържат и фолиева киселина

Общи условия

Активация на акаунт