ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 536
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте , и аз се следя в МЦ Щерев.
На БХС бях при др. Петя Чавеева и сега са втори преглед , който е между 19-23седмица също мисля да се запиша при др.Чавеева, но все още няма излязъл график.

# 481
Здравейте, връщам се от преглед и всичко с бебо е ок, само да ви попитам според Вас какво значи- плаценатата е разположена на задна стена , но и има и отпред, по принцип каза, че това не е било проблем, но на мен ми стана чудно с това определение "голяма плацента". Утре ще давам кръв за Даун и другия месец началото съм на ФМ в "Св.Петка" София при д-р Янкова. Малко ми е ниско кръвното 100/65, но нищо не каза за това.

# 482
  • София
Dobitu_, с удоволствие само малко да мине цялата тази обстановка Relaxed

CrissKa, добре дошла и лека бременност!

vili123, моята се води предно разположение. Не съм чела по-задълбочено. Единствено, че тези със задна усещат по-рано бебето. И на мен ми звучи интересно, че има и отпред. Знам, че ако е ниско разположена е проблем, но щом АГ-то е казала, че всичко е ок, аз не бих се притеснявала. За кръвното и на мен ми стои ниско (по принцип ми е такова) - върви в граници около 100/105 на 60/65 и доста забързан пулс (стигал е до 95-100 дори само като лежа). Аз разпитвах следящата и тя каза, че не я притеснява ниското, а високото. На БХС бях качила до 140, но това беше моментно и мисля, че по-скоро беше от притеснение от прегледа.

Аз днес се включих в някакъв безплатен уебинар на тъканна банка Vita34. Днес говориха за кърмене и първата седмица на новороденото вкъщи. Исках да чуя за раждането, но явно е било в някой от предните пъти, които изпуснах, заради работата. Вие следите ли такива академии и лекции за родители? Аз днес не научих нещо ново и различно от това, което чета в интернет от време на време. Искаше ми се да видя нещо по-практически да показват, но му липсваше кукла на лектора и използва бутилка от минерална вода. Някаква информация за такива събития скоро имате ли?

# 483
  • София
Аз днес гледах лекция на сп. Кенгуру за кърменето. Полезна ми беше:
https://www.facebook.com/watch/live/?v=1554960714650965

# 484
  • София
На мен не видеа, ами цяло образование ще ми трябва, за да стана майка.
По-неподготвен човек от мен надали има тук.
Хич не ме бива с децата. И с бебета и с по-отраснали. Дори не ги харесвам особено на моменти. Дано скоро зарита майчиният инстинкт, че лоша работа...

В тази връзка, споделяйте готини учебни видеа като попадате. Ще следя с интерес и благодарност Hands Pray

# 485
  • София
Мен опитът ми се състои от помагане за гледане на племенницата. Още от втория месец ни я оставяха да спи в нас, ама то едно е да го вземеш за няколко часа и да го върнеш, друго е да си е постоянно при теб Grinning
То минаха и 3-4 години от тогава та не е особено прясно.
За всичко друго ми е приключение. И аз се надявам на инстинкт и да мога да преценям какво що трябва и кога, че това ми е страх засега...да не объркам нещо, да не разбера нещо и такива.

# 486
  • София
На мен не видеа, ами цяло образование ще ми трябва, за да стана майка.
По-неподготвен човек от мен надали има тук.
Хич не ме бива с децата. И с бебета и с по-отраснали. Дори не ги харесвам особено на моменти. Дано скоро зарита майчиният инстинкт, че лоша работа...

В тази връзка, споделяйте готини учебни видеа като попадате. Ще следя с интерес и благодарност Hands Pray

Споко аз въобще не харесвах деца преди да си родя мойто. На моменти и него не харесвам ама син ми е SmileSmileSmile Дори и сега много малко деца могат да ми станат симпатични. Обаче инстинкта е невероятно нещо. То природата си знае работата.
Точно щях да се похваля, че не съм имала киселини и гадене от седмици и вчера ми се разказа играта на стомаха. А уж не съм яла нещо различно..

# 487
И аз съм с нулев опит все още. Ако трябва да съм честна съм държала бебе само няколко пъти и ме беше страх да не го изпусна. Надявам се и при мен да се включи този инстинкт някак Heart Eyes
Мисля да си взема някоя  книга за бременността и след това. Обмислям и училище за родители, когато понапредна.
Онзи ден кумата ми ме стресна като ми каза, че трябва да отделя поне, но набрегна на Поне 2 месеца за да чета и да се подготвям за бебето Frowning

# 488
  • Пловдив
Същия съм си набелязала Grinning Даже като ходим да го гледаме щях да питам до колко е обхвата и дали ще е подходящ за къща, че родителите на техните са именно в къща и ще ни трябва нещо добро.

Доста е голям обхвата. Изпробвали сме го и хваща до 2 къщи след нашата 😀

# 489
Значи не си мислете, че сте сами в незнанието, аз не съм гушкала бебе от както кръщелника ми се роди - тоест 10 години и нищо не знам. Чета тука някакви неща подготовка за дишане, кремове за зърна... Абе висшата математика и интегралите вече ми се струват разбираеми, ще се учим какво да правим. А и най-добрата ми приятелка е бременна, но е в Испания и докато беше в карантина е направила всякакви играчки, гимнастики и книжки за детето, на постоянно ме депресира това момиче, но пък това е идея за тези от вас, които са по - сръчни. Аз и да чета и да гледам все ми се струва нереално, се едно на мен това няма да ми се случи 😂😂😂

# 490
  • София
Аз съм сменяла памперс веднъж, преди 10г. И бебе по-малко от месец-два не съм гушкала. Така че и аз съм пълна нула Simple Smile

# 491
Ами освен и аз да си призная, че съм неподготвена и незапозната как се кърми и гледа бебе и всичко.
С присъщата ми упоритост мисля малко книги да прочета, време поне има. Ми то цяла наука! А както се очертава , ще си го гледаме сами с ММ, без външна помощ и намеса.
Иначе бебе съм гушкала, но отдавна и съм го возила на шейна, като по-голямо, мой племенник. С това се изчерпва опита ми с малки деца.

# 492
Не съм единствената тук, за която преживяването не е за първи път. Но искам да споделя. Преди баткото опитът ми с деца беше нулев. Приятелските деца гледах отдалеч, нито знаех как се държи бебе, нито какво да подаря на дете, носех им шоколади в някаква никаква възраст, абе някаква ужасна приятелка на майките им. Имах чувство, че инстинктите ми са на нула, дори не можех да съобразя някакви елементарни неща като режим, интереси към играчки и подобни. Подходът ми към децата се отвори според опита с моето дете. Една невъобразима вселена. Не съм учила нищо предварително. Не изпитвам влечение към книги, курсове и подобни. (С изключение на един прекрасен курс за естественото раждане, което при мен не успя да се случи, и за основните грижи, за който като имам информация, ще споделя.) Изживявам всеки миг. Детето ми е най-добрият учител, безкрайната му вселена от емоции, любопитство, страхове, нужди. И като го гледам как расте, явно се справям Simple Smile)

# 493
И аз се присъединявам към клуба на бъдещите мами, които никога не са били големи фенове на бебетата и които нямат идея какво ще ги правят Grinning При всички случаи обаче не планирам да чета кой знае колко неща предварително, тъй като знам че половината няма да ги запомня, а другата половина изобщо няма да са както очаквам. Ще се уча като му дойде времето Grinning
Междувременно ми излязоха резултатите от Пренатест-а и най-накрая мога да дишам спокойно, тъй като показаха много нисък риск и няма причина да се притеснявам. Оказа се, че съм и с тромбофилия, та започнах и Фраксипарин. Макар и проблемите ми край да нямат, поне се радвам, че ги откриваме навреме и може да се вземат адекватни мерки. Не се оказа напълно безполезен този БХС, макар че почти ме докара до нервна криза.

# 494
  • София
Благодаря за утехата:) Мн сте мили..
Аз като цяло за сега се уча от форума - четейки критично, разбира се; както и от време на време следя научни материяли, но само за бременността по етапи, не за новородени.
Може би в последния триместър с ММ ще потърсим някакъв курс за млади родители, че той горкият е много по-зле дори от мен. Трябва да е курс с присъствие, а не онлайн, че иначе нищо няма да му влезе в главата.

Честито за пренатеста, Ив!

Общи условия

Активация на акаунт