ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 529
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, правите ли си някакви планове вече за лятото, въпреки настоящето положение ? Как стои въпросът с излагането на слънце по време на бременност, ако има някоя сред вас по-запозната с темата ? Освен че е по-висок рискът от поява на петна и тн. Дано не звучи смешно, но препоръчително ли е да сме с цял бански да речем ?

# 541
Ние имахме планове за море в Гърция в края на август, но спрямо настоящите правила не знам дали ще се осъществи.
Започнахме да се оглеждаме за други оферти, за море или планина ще решим, но със сигурност ще има лятна почивка.
Не се притеснявам от слънцето, защото аз си седя под чадъра винаги, много изгарям и използвам висок фактор за лице и тяло, а и не прекарвам много часове на плажа.
Относно банските мисля да си взема цял или с висока талия, смятам че бикини няма да ми бъдат удобни.
За влизането във водата обаче съм раздвоена, ще говоря с АГ, когато наближи момента.

# 542
  • София
Аз снощи се прибрах от 4 дневен къмпинг и съм с доста тен. Преди да потеглим рисъчнах за излагането на слънце и съм внимавала, но не се лиших. Пекох се всеки ден, първия ден 1ч, втория почивка, третия 30-40мин, четвъртия 1ч30мин. Мазах се с 50 фактор лосион с цинков оксид за 1+ годинки и корема го покривах половината време с шал. След слънце си свалях слънцезащитата с мокра кърпа и се мазах с фракционирано кокосово масло с алое вера.
Днес имам много тен, чувствам се прекрасно и изглеждам добре... съвсем го бях 'замортишила' преди това.
Края на месеца или началото на Юни отиваме за 4 дни на море - задължително ще плувам. Никога не съм имала гъбички от морската вода. Плуването ми е втора природа и ми действа много добре. Няма да си го спестя.
Надявам се да не допускам грешка с това ми поведение ?

# 543
Лично аз съм на мнение, че ние сме бременни, а не болни или умрели и живота ти трябва да продължава като преди, просто да забавим темпото, да се лишим от излишни нерви и натоварваниа до колкото е възможно, но да се лишаваш от нещо което обичаш и те прави щастлива като слънце и плуване, не мисля че е правилно. Тялото ти само ще ти покаже, ако се натоварва от плуването, лично аз те подкрепям с две ръце. На мен всички ми се карат, че вървя много пеш, но в момента това нещо ме кара да се чувствам добре, ако се изморя сядам и почив или хващам рейса, но иначе ми е единствения вариант да се раздвижвам, ако лежа по-цял ден започва адски много да ме боли кръста. Приятна почивка и благородно ти завиждам, дано и ние скоро време идем до морето.
Аз снощи се прибрах от 4 дневен къмпинг и съм с доста тен. Преди да потеглим рисъчнах за излагането на слънце и съм внимавала, но не се лиших. Пекох се всеки ден, първия ден 1ч, втория почивка, третия 30-40мин, четвъртия 1ч30мин. Мазах се с 50 фактор лосион с цинков оксид за 1+ годинки и корема го покривах половината време с шал. След слънце си свалях слънцезащитата с мокра кърпа и се мазах с фракционирано кокосово масло с алое вера.
Днес имам много тен, чувствам се прекрасно и изглеждам добре... съвсем го бях 'замортишила' преди това.
Края на месеца или началото на Юни отиваме за 4 дни на море - задължително ще плувам. Никога не съм имала гъбички от морската вода. Плуването ми е втора природа и ми действа много добре. Няма да си го спестя.
Надявам се да не допускам грешка с това ми поведение ?

# 544
  • София
Ама много хубаво правиш, че ходиш пеша. Има много спорове за другите спортове, но всички специалисти са единодушни за ходенето пеша, че е добре. Даже като ходих да видя сакче, в 5.г.с. докторът ми каза да правя поне 5000 крачки на ден, а оптимално 10хиляди, защото така достигало повече кислород до малкото. Та изкарах целия първи триместър в обикаляне по паркове и улици. Не се прибирах преди 6000 крачки. Горкото ми куче, съсипах го от ходене.
Може би на движението се дължи (да чукам на дърво) леката ми бременност. Наистина нямам никакви сериозни неразположения. Само венците почнаха да кървят и носа да се задръства....

А психически ми е добре, щото никой не ми се кара за нищо - защото никой не знае още (освен ММ и шеф). Цял уикенд никой не забеляза, че съм бременна. Ходих с глътнат корем и се правих, че пия бира.
Днес обаче бях на ултразвук, видяхме, че всичко изглежда наред и съм решила да кажа на майка ми. За съжаление почва да ми личи коремът и лека по лека ще трябва да кажем на всички, с които се виждаме от тук насетне. Това ми е отвъд неприятно...

# 545
  • София
Dagny, мерси Blush Малко ви завиждам, че ходите и двамата на прегледи. Таткото не го пускат и милия му е тъжно, но пък само чака да покажа снимки и да разкажа.

Ние се чудим за море. Имаме къде да ходим на домашно там и избягваме така хотели и туристи. Аз принципно не се пека особено, че съм с много бяла кожа и доста бенки, но ако все пак отидем ще стоя под чадъра. Бански ще е или някой от моите и с плажна рокля отгоре, или ще си взема цял. Не плувам особено така, че най-много до колената да влезна в морето.
На планина със сигурност искаме, но не сме мислили кога за колко и къде.
Завиждам на имащите време да ходят. Сега с повече свободно време ще гледам и аз да наваксвам.

# 546
Предстои ни местене във Варна с ММ и смятам да се пека от време на време - първо, защото обожавам слънцето и второ, защото имаме нужда от вит Д. Естествено смятам да се мажа обилно със слънцезащита и да не прекалявам, но не мога изцяло да се лиша от море и слънце. Не сме правили планове за пътуване някъде, въпреки че много ми се иска да направим една Гърция. Предвид обстановката не знам дали ще съм в състояние да пътувам, когато нещата се поуспокоят.

Моят корем вече личи доста и няма криене. Наддала съм само с килограм и явно само на корем но мисля, че си е нормално за 20 г.с.

След около седмица мисля да приключвам и с работата, която не е физически натоварваща, но за сметка на това емоционално и психически доста.
Нямам много познати във Варна, така че мамите от Варна, ако видите бременна сама през деня в морската да чете книжка, това най-вероятно ще съм аз Relaxed

А вече усещате ли активно бебоците? При мен особено след хапване и най-вече вечеря.. и не е пърхане, а побутване или ритниче. Просто нямам търпение следващата седмица да си го видя и да се уверя, че всичко е наред.

# 547
  • София
А вече усещате ли активно бебоците? При мен особено след хапване и най-вече вечеря.. и не е пърхане, а побутване или ритниче. Просто нямам търпение следващата седмица да си го видя и да се уверя, че всичко е наред.

Аз го усещам с ритане. Не е всеки ден, но АГ каза, че е нормално. Сутрин се буди като звънне алармата, шава малко и кротва пак. Вечер също като легна пак напомня за себе си. Таткото също го усети и сега като кажа, че мърда и веднага се лепва за корема.

# 548
  • София
Ние нямаше да ходим на море тази година, дори да го нямаше вируса. Най-вероятно ще мръднем с детето на село за седмица през юли или август, но ще видим как ще се чувствам. Иначе мислехме да отидем някъде на планина и да си правим еднодневни екскурзии. Всичко ще се решава в движение.
Иначе бебето го усещам вече като подутване. Мъжът ми още не е, защото като кажа, че мърда и си сложи ръката бебето спира Satisfied Отсега се усеща характерчето Smile  Полът се надявам да разберем на следващия преглед или на феталната, че бебето обича да играе на криеница.

# 549
Мъжът ми още не е, защото като кажа, че мърда и си сложи ръката бебето спира Satisfied Отсега се усеща характерчето Smile  
Същата работа Simple Smile даже се шегувам с него, че усеща мечата лапа и се стъписва Simple Smile

Обичам морето и много ми се ходи. Планове обаче още не си правим

Утре съм на преглед. Не съм виждала бебка от 09.04. Предишният път не пуснаха таткото, като ви слушам и сега няма да е по-различно

# 550
Здравейте и пр мен с термин 12.10.2020
Радвам се да съм в тема с бъдещи мами с почти същата дата на термин.
Хайде сега нека ви питам и аз нещо, колко килца качихте до момента и какво използвате против стрии.
Лека бременност на всички мамита 🥰

# 551
Радвам ви се, че планирате почивка, море. Аз обожавам морето и съм си мечтала да отида бременна , ообаче в настоящата ситуация не го намирам за разумно за себе си. Твърде съм уязвима на вируси, а сега по курортите ще има много хора, чужденци, храненето ще е основно навън...А при неразположения, контракции, ако стане нещо ..ей такива неща ми се въртят и затова няма да отидем или ще е на някоя вила в планината в ограничена компания.

# 552
Хайде сега нека ви питам и аз нещо, колко килца качихте до момента и какво използвате против стрии.

Добре дошла! Моят термин също е на 12-ти. Разбрахте ли пола вече?
До 12 г.с. бях качила само 2 кг, но на последък прогресивно качвам по килограм за няколко дни. До момента съм +5кг в 18г.с.

# 553
  • Пловдив
Мотото ми е, че съм бременна, а не болна. След като няма здравословен проблем или неразположение зорлен да се вкарвам във филм и притеснения не е за мен.
Планували сме море през август, мисля банския да е половинки, слънцезащитата е задължителна винаги. По принцип се препичам, сега ще съм под чадъра, не съм от плувкините, но ще топна дупе. Таткото колкото повече напредвам, толкова повече се притеснява от всичко и морето дори му е стрес та сигурно дните ще ги разделим на море и балкан.
Правя еднодневни пътувания сред природата, когато имаме възможност, вървенето пеше е благодат за бременната, понеже нямам тази възможност, след работа се старая да вървя на пътеката час, четейки книга.
На предния преглед бях с 7кг + върху теглото ми.
Против стрии използвам кокосово масло и крем Витасин, че не успях да намеря свинска мас с невен от достоверен човек, а съставките на Витасин-а са също натурални, не мирише на парфюм, ама се преживява.
Бебето ми  е кротко към момента, напомня за себе си деликатно.

# 554

Добре дошла! Моят термин също е на 12-ти. Разбрахте ли пола вече?
До 12 г.с. бях качила само 2 кг, но на последък прогресивно качвам по килограм за няколко дни. До момента съм +5кг в 18г.с.

оо разбрахме го. Аз също съм качила 4-5

Общи условия

Активация на акаунт