СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 779
  • 782
  •   1
Отговори
# 465
  • Някъде в Европа...
Вижте в Русия: ( статията :  Всероссийские проверочные работы перенесли на начало учебного года)
https://www.kommersant.ru/doc/4323874

# 466
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ама то не е възможно, Мария.
В нашия свят не съществува хипотезата "ако всички...".
Цялото тази изолация би имала смисъл, ако на 15 май очаквахме ваксината.
Тепърва поне една година ще ни се наложим да живеем с този вирус. Дори частично вдигане на карантина/ отваряне на граници, пак ще води до разпространението му.

Гадамер, ти ще си пускаш ли бърз тест за IgG? 😊

Да, искам да се тествам, ако някой знае в коя лаборатория, да препоръча?

# 467
  • sofia
Лаборатория Рамус правят със сигурност тест за антитела, другите лаборатории повече правят  PCR тест с гърлен секрет.

https://www.mediapool.bg/vse-poveche-laboratorii-izsledvat-za-co … a-news305628.html

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 17:58 от googlish

# 468
  • София
Според вас възможно ли е да отложат матурите за септември? Или все някакво класиране по успех да измислят (знам, че се коментираше това по-рано, на мен също ми се вижда абсурдно). За нас и двата варианта ще са доста лоши, защото не му действа добре ДО. А пък онлайн курсове до септември...., не ми се мисли. Виждам, че залагате сагата да приключи през юни, дано.
Даже се надявам учебната година да приключи до края на май, ако няма да се връщат в училище.

За резултатите от анкетата нямам думи, как ще сме казали, че не са претоварени децата, лъжа.

А, и два оперативни въпроса: 1. По БЕЛ може ли да се задрасква на белова и как? 2. По МАТ трябва ли да се пише "дадено", "търси се" и "решение" на дачите от 2-ри модул, или да се напише решението само е ок?

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 23:00 от didita4u

# 469
Днес направи още един тест без грешка. В доста добра серия влезе. Обаче част от книжките ни с тестове са по стария модел, с по 25 задачи и се налага да му отбелязвам две от задачите от втори модул, които да не прави, обикновено 21-а и 22-а, защото са по-лесни. Категорично отказва да реши 25 задачи, не било по правилата.

# 470
Дано да няма класиране по успех, че при моето се очертават петици по БЕЛ и ИТ. Вероятно четири пи рисуване и ТП  Най-големият майтап е, че ще има петици и четворки по това, в което смятам , че е най-добър. Или аз съм в грешка, или нещо в оценяването не е както трябва. Или пък тези учители са по-взискателни, а другите не толкова... Или той се прави на интересен и омаловажа изискванията на някои учители, защото са му недотам симпатични  Не знам...Откакто имам сблъсък с образователната система покрай децата, съм на мнение, че училището понякога може тотално да ги обърка  и да ги повлече в грешна посока.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 21:32 от Amanda.D

# 471
Оценките от училище за мен изобщо не са обективен критерий, понякога са завишени, друг път пък занижени. Въобще толкова много условности има там.
Точно преди ИП бях на родителска среща. Говорих с учителката по БЕЛ на петокласника, защото имаше основно петици и исках да знам какъв е там проблемът. Нейният коментар "той много знае, петицата е една чудесна оценка. Това означава, че се справя чудесно" 😂 Вярно, че с все петиците, Школо го изкарваше като един от първенците по БЕЛ. Явно критериите са някакви много високи. Сега не ми е драма, но ако това е в седми клас, ситуацията би била коренно различна. Тогава хич няма да ми е все едно.

# 472
  • гр.София
Няма как да отсеят децата чрез училищните оценки -за вход в гимназиите.

AIR,малко трудно открих статията.   Според нея, там всички класове държат изпити-без 1,2,3 и 9-ти.  Но става дума за нещо като нашите изходни нива,само им проверяват нивото.   Пише,че дори няма да им пишат оценки.

Много ми е интересно,има ли друга такава държава,в която родителите  изсипват  една торба пари за паралелно образование ,т.к резултатите от матурите решават живота на децата за следващите 5 години. А децата,вместо в почивните дни да спортуват или почиват,  маат  крачоли под строй по школи и частни учители. И ако преди се започваше от 7 клас ,сега тръгват от началото на 6-ти.

# 473
Да, това е як парадокс: плащаш 2 години за частни уроци, защото ДУ не може да подготви дете, за да го приемат отново в ДУ, като знаеш, че и след 5 години пак ще плащаш. Не мога да повярвам, че има друг такъв случай по света!
Аз до тук го раздавам много икономично. Спестила съм от уроци и време за прием в смг в пети клас, пестя и сега. Изкарала съм за първа такса в унито Simple Smile.

# 474
Аз не съм сто процента убедена, че от уроците има голям смисъл. Сега ми е трудно да пиша, но си имам теория, че родителите малко се самонавиваме без нужда Почти съм сигурна, че моето със и без уроци би изкарало сходен резултат. Предимството е покрай ПИ, но децата пак могат да се явяват, дори и да не ходят. Уроците имат смисъл само за мотивирани деца, за такива, които се учат от грешките, искат да се състезават и с другите, и със себе си. За останалите са малко загуба на време, по-добре наистина да спортуват. Все някога ще решат какво искат да правят.

# 475
  • София
И аз от известно време насам си мисля точно това, Аманда.
Но можехме да се самообвиняваме един ден, ако не я бяхме пратили на уроци. И двамата с мъжа ми сме точно такъв типаж.
Та поне играем по правилото "Прави каквото трябва, пък да става каквото ще" в наша интерпретация на смисъла му.

# 476
  • гр.София
Според мен,и най-кретащото по предмета дете ще дръпне поне малко нагоре,благодарение на тези курсове. Това си е допълнително положен труд. Освен ако нарочно не саботира ученето.
 Аманда,съгласна съм за самонавиването,има го.
Дали учениците на Весела Михайлова / ако правилно разбрах,преподава в 30-то у-ще/,биха изкарали отличен резултат на НВО? Само от занятията в клас . Би трябвало. Ако ли не-учебните програми за нищо не стават.
 Хаотични въпроси задавам.  Но и в главата ми е хаос.  Уморени сме вече. Добре,че детето ми е с много уравновесена психика, такъв тип е.

# 477
  • София
Дали учениците на Весела Михайлова / ако правилно разбрах,преподава в 30-то у-ще/,биха изкарали отличен резултат на НВО? Само от занятията в клас . Би трябвало. Ако ли не-учебните програми за нищо не стават.

не, няма да изкарат. времето не стига, нито има възможност да обърнеш внимание качествено на всяко дете.

само с изнасяне на уроци не става, както добре знаете...

# 478
Дано не си права. Нашите са 33 деца в клас, едва ли има по-големи класове; нямат фуч и/или иуч по БЕЛ; от чутото онлайн виждам, че на всеки се обръща индивидуално внимание. Моето е без курс/уроци, дори за бнт не ѝ остава време. Не зная критерия за "отличен резултат на НВО", но някак тая надежди за добър резултат по бел, колкото и да ми мъгла там положението.

# 479
Аз съм писала и друг път. Имам пример за дете, което миналото лято изкара по 90+ и на двата изпита без уроци и школи, и в същото време друго едно, което две години беше по частни уроци по математика и БЕЛ и изкара много малко точки.
Аз до тук го карам много икономично. Моят син ходи на уроци по БЕЛ по-скоро с идеята поне едно занимание да има организирано, а и там не мога да го проконтролирам какво знае. По математика си го готвя аз. Или по-скоро аз го натискам да решава задачи, тестове. В интерес на истината много рядко ми се налага да му обясня нещо, т.е. как се решават задачите са го научили в училище, аз само настоявам за количеството. Ако беше някое по-съвестно дете, щеше сам да си решава, а сега дори го мързи да си свери отговорите, а те са там, в книжките. Не било негова работа. Ако аз не му ги проверя и той няма да ги провери 😞
Като се замисля, най-много пари съм дала за логопед във възрастта 4-6 години и на двамата.

Общи условия

Активация на акаунт