Август наближава вече, нетърпеливи сме да гушнем малкото човече <3 – Тема 4

• 21 638
  • 703
  •   1
Отговори
# 435
В някой клиники ти дават разхлабващи свещички.
Раждала съм и по двата начина и честно казано, не ми е важно как ще родя , стига всичко да е наред и да изкарам бременноста си до края. Ще ми се да е нормално, но....

# 436
  • София
За съжаление независимо дали го искаме или не, едва ли имаме избор ( за клизмата говоря). Unamused

Исках да ви питам за сутиените за бременни/кърмещи: Как си избирате размера? Спрямо сегашния ви размер или един размер по-голям взимате като очаквате още да порастнат гърдите?

# 437
  • София
Понеже в Лидл нямат моя размер ще взема най-малкия, който мисля е следващия след моя. Моите гърди са пораснали едва забележимо и засега няма изгледи, че това ще се промени. Предишният път, когато пускаха не взех точно, защото не знаех как да избера размер. Очаквах, че ще наедрея много, а то ... Wink

# 438
За съжаление независимо дали го искаме или не, едва ли имаме избор ( за клизмата говоря). Unamused

Исках да ви питам за сутиените за бременни/кърмещи: Как си избирате размера? Спрямо сегашния ви размер или един размер по-голям взимате като очаквате още да порастнат гърдите?
Можете поне да попитате защо я правят, а не просто да се примирявате с всичко, защото нямало било избор.
За сутиените не ми говори, в начална бременност си бях взела 3 сутиена, които в момента не ми стават...

# 439
  • София
Понеже в Лидл нямат моя размер ще взема най-малкия, който мисля е следващия след моя. Моите гърди са пораснали едва забележимо и засега няма изгледи, че това ще се промени. Предишният път, когато пускаха не взех точно, защото не знаех как да избера размер. Очаквах, че ще наедрея много, а то ... Wink
Моите до момента са се увеличили с 1 размер и точно това ми е чуденката дали смятат още да растат или горе-долу ще си останат такива до края.  Grinning Но може би е и доста индивидуално де Stuck Out Tongue Winking Eye Ще купя един да пробвам и ще видим Simple Smile

Можете поне да попитате защо я правят, а не просто да се примирявате с всичко, защото нямало било избор.
Оооо стигна ли до там, ако ми я искат, ще питам със сигурност. В Германия съм правила 2 операции до сега през годините и не са ме карали да правя такива неща, но не знам и в болницата в България, където възнамерявам да раждам дали им е изискване. Не съм проучвала още толкова подробно.

# 440
На една позната се роди внучка преди няколко месеца. Работеше в магазина до нас. Не знам как е раждала, нито подробности, освен, че не са й правили клизма и нещо се обърква с родилката и сега майка й напусна работа, за да я гледа, заедно с детето.
Това ми го каза моята майка още преди 2-3 месеца и аз се учудих как така не е правена клизма, като уж е задължителна, а даже и да стане някакъв проблем, заради липсата й...
Относно прегледите в чужбина и тези в България по време на бременност, имам доста познати, които живеят в различни краища на света и като слушам за какво става въпрос, ми става лошо.
Може в България да имаме корумпирани лекари, но също така имаме и едни от най-добрите.
Всеки е намерил своето място за живеене и не е необходимо да се натъква на това - НИЕ В БЪЛГАРИЯ как сме свикнали Wink
Както и да сме свикнали, поне с положителния тест за бременност ни взимат под внимание и се започват зачестени прегледи до 3 месец, а не да чакаме да минат тези месеци и тогава някой да ни обърне внимание. Другото, което е - когато недай си Боже се случи нещо притеснително по време на бременност, летиш до близката болница и веднага те приемат, а не чакаме с часове, както бяха споделили някои момичета няколко страници назад Simple Smile

# 441
Хахаха, да се включа и аз Simple Smile След 3 операции и 3инвитро процедури, са ми правили и клизма и са ми давали разтвор за пиене в деня преди операция, както и свещички. Да ви кажа разтвора си е по-гаден, не за друго, ами трябва да си на специален режим на хранене преди това, пиеш разтвора и чакаш до 1-2часа да се случи каквото трябва. После може да пиеш само вода до определен час. Поне при мен така беше. С клизмата се смях много поне аз Stuck Out Tongue Closed Eyes Хубавото е, че след интервенция ми беше трудно ходенето до тоалетна и се успокоявах, че поне съм махнала остатъчна храна от себе си. Но както казаха и други момичета - каквото трябва ще направим, не мисля че е до наш избор в случая.

Иначе и на мен ми се иска нормално раждане, но не съм се фиксирала в това си желание, както и за кърменето. Колкото зависи от нас, толкова и не. Принципно съм с доста висок праг на търпимост към болка, бях ви споделяла, че имам мигрена (която слава Богу не се е проявявала от януари Hands Pray ).

Все още съм на +5кг в 23г.с., имам не голям корем и толкова. Важното е бебетата да си качват и да се развиват добре!

Не съм в болничен, така че тук не мога да се включа с отношение по темата.

Чакам и аз нещата от Лидл, ще си взема и дрехи и сутиен, ако успея да се вредя и не се изкупят.
Още нищо, ама нищо, не съм купувала за бебето, къде суеверие, къде не...но нямам търпение де Simple Smile

# 442
С_ Петрова, в медицината има един термин евиденс бейсд практис и всичко се основава на този принцип. Един вид трябва да е доказано, че има някаква полза от нещо за да го правят и като ги попиташ трябва да имат рашънъл защо аджеба правят едисикакво.
Ако погледнеш из темите, ще видиш че много жени имат някакви притеснения и нямат никаква връзка нито с доктора който ги следи, нито с акушерката и се чудят къде да отидат. Да не говорим за ходене от болница на болница, обикаляне на лаборатории, плащане на кръвни изследвания, които някои си назначават сами, защото докторите им нехаят. Платената морфология и още подобни ... Сега за късмет, трябва да си плащате и теста за ковид . Така че не знам на кое точно се изумявате .

# 443
С_ Петрова, в медицината има един термин евиденс бейсд практис и всичко се основава на този принцип. Един вид трябва да е доказано, че има някаква полза от нещо за да го правят и като ги попиташ трябва да имат рашънъл защо аджеба правят едисикакво.
Ако погледнеш из темите, ще видиш че много жени имат някакви притеснения и нямат никаква връзка нито с доктора който ги следи, нито с акушерката и се чудят къде да отидат. Да не говорим за ходене от болница на болница, обикаляне на лаборатории, плащане на кръвни изследвания, които някои си назначават сами, защото докторите им нехаят. Платената морфология и още подобни ... Сега за късмет, трябва да си плащате и теста за ковид . Така че не знам на кое точно се изумявате .

С плащането съм съгласна, че тук искат пари за всичко. Разлика има и в това дали се следиш по ЗК или платено. Аз лично (да чукна на дърво) до сега не съм имала проблем с контактите си с АГ. Не съм пропускала нито преглед, нито изследване. Когато ми се е налагало, а те не са хич малко пъти, директно се запътвах към болницата, приемат ме и после информират моя АГ за състоянието ми и той идва да ме вижда.
При сегашната ситуацията с коронавируса, също не съм пропускала прегледи, като преди това естествено съм се чувала по телефона с лекаря или по вайбър.
Разни хора, разни идеали Simple Smile Много зависи къде се следиш, при кого се следиш и как (платено или ЗК, явно). Дори да съм здравноосигурена, моя АГ не работи със ЗК и се налага да плащам, но поне ми се обръща внимание, което ме успокоява.

Не съм повдигала въпроса за клизмите, защото това ми е най-малкият проблем, даже не бих казала проблем. Ако питам, със сигурност ще получа отговор, но едва ли ще се сетя точно за клизмата... Интересува ме само как е бебето и всичко да мине по мед и масло, а накрая да чуя - имате живо и здраво бебе!

# 444
Ето още един минус на Бг системата, че някои трябва да се следят на частно и нямат право на държавно обслужване, плащаш си за болничен и още други подобни, които за мен са повече от абсурдни.
Плюсове и минуси има във всяка система, но да твърдиш, че в Бг всичко е цветя и рози е смешно.
Аз също не съм пропускала прегледи и при всяко притеснение мога да звъня на акушерката, или директно на гинеколога който ме следи.
При нужда мога да отида да ме видят на ултразвук и няма да платя нито стотинка за абсолютно нищо.
Обаждала съм се на гинеколожката с мои си притеснения и докато стигна до болницата, всичко е организирано и ме чакат на рецепцията. Не се занимавам с абсолютно нищо, защото акушерката ми организира всички прегледи и само ми звъни да ми каже кое кога е.
Не ми харесва факта, че не предписват но шпа и магнезий, но това са неща които мога да си ги набавя и сама.
В самото начало нямах време да отида на преглед и ми звъняха почти всеки ден да ме молят да отида и да ме видят, защото се притесняваха повече от мен.

# 445
Ето още един минус на Бг системата, че някои трябва да се следят на частно и нямат право на държавно обслужване, плащаш си за болничен и още други подобни, които за мен са повече от абсурдни.
Плюсове и минуси има във всяка система, но да твърдиш, че в Бг всичко е цветя и рози е смешно.
Аз също не съм пропускала прегледи и при всяко притеснение мога да звъня на акушерката, или директно на гинеколога който ме следи.
При нужда мога да отида да ме видят на ултразвук и няма да платя нито стотинка за абсолютно нищо.
Обаждала съм се на гинеколожката с мои си притеснения и докато стигна до болницата, всичко е организирано и ме чакат на рецепцията. Не се занимавам с абсолютно нищо, защото акушерката ми организира всички прегледи и само ми звъни да ми каже кое кога е.
Не ми харесва факта, че не предписват но шпа и магнезий, но това са неща които мога да си ги набавя и сама.
В самото начало нямах време да отида на преглед и ми звъняха почти всеки ден да ме молят да отида и да ме видят, защото се притесняваха повече от мен.

Ами за болничен аз лично не плащам. Това го прочетох за пръв път тук. За ежемесечните изследвания също не плащам - взимам си направление от личния лекар и отивам в лабораторията. Плащам си единствено ехографа.
Аз никъде не виждам да съм твърдяла, че всичко в България е цветя и рози, че чак пък и смешно било. Това, което казах е че има и от едните, и от другите.
Влизала съм и поради други причини в болница (нищо общо с бременността) и там мога да кажа точно обратното на това, което говоря за следенето ми по време на бременността  - пълно безхаберие.
Та нека не си измисляме думи, които не са написани.
Не те кефи България - не си в България. Плюсове и минуси има навсякъде, но нека си запазим добрия тон в темичката и не се разделяме на НИЕ и ВИЕ.
Тук сме се събрали от къде ли не и всеки споделя през какво минава. Ако можеш да дадеш съвет, дай го, ако не - недей.

# 446
Аз никога не съм плащала за болничен. За изследвания плащам само ако сама си ги назнача. Ехограф никога не съм плащала при лекаря ми от ЖК. Отделно се следя на частно изцяло по мое желание и решение. Понеже съм в рискова група, искам да знам , че всичко е наред

# 447
Имаше една тема в която масово се оплакваха, че няма кой да им издаде болнични и че си плащат за него. Също така защо за изследванията трябва да се обикаля по лаборатории и да се вземат направления. Ето хората са го измислили, отивам да ме види акушерката, взема ми кръв и урина  ги праща където трябва.
Няма направления, няма обикаляне, няма самоназначаване на изследвания защото всичко е организирано.
Не че не ме кефи България, но истории от сорта едисикоя не и направили “задължителната” клизма Уоу как може така, Та чак получила усложнения от нея е смешно наистина.
Знам че понякога е трудно да се приемат други практики, само защото така сме свикнали, но това води до застой и дори след 100 години българските акушерки ще продължават да си правят клизмите и да не знаят защо аджеба ги правят.

Пауне, ето още една разлика. При мен е направено така, че на държавно получаваш по- добро обслужване и не си принуден да ходиш на частно и да плащаш допълнително.
Аз също съм с много висок риск, но не смятам да ходя на частно защото на държавно получавам много повече.

# 448
Имаше една тема в която масово се оплакваха, че няма кой да им издаде болнични и че си плащат за него. Също така защо за изследванията трябва да се обикаля по лаборатории и да се вземат направления. Ето хората са го измислили, отивам да ме види акушерката, взема ми кръв и урина  ги праща където трябва.
Няма направления, няма обикаляне, няма самоназначаване на изследвания защото всичко е организирано.
Не че не ме кефи България, но истории от сорта едисикоя не и направили “задължителната” клизма Уоу как може така, Та чак получила усложнения от нея е смешно наистина.
Знам че понякога е трудно да се приемат други практики, само защото така сме свикнали, но това води до застой и дори след 100 години българските акушерки ще продължават да си правят клизмите и да не знаят защо аджеба ги правят.

Казвам това, което ми е предадено на мен. Дали е вярно, или не, аз не мога да кажа. Нито съм раждала, нито знам как седят нещата с ражданията, освен ако не получа някоя информация от раждали вече приятелки. Правя това, което ми каже доктора и му имам доверие. На своя глава нищо не назначавам и не изследвам. Взимам направление за изследванията, защото ЖК ми не е по ЗК. Нека приключим вече тази тема, че започвам да се напрягам излишно.

Относно болничните и кога се превеждат парите - зависи от кое число ти е започнал болничния. Последният, който взех е от 11 Април до 10 Май. Краят на този месец трябва да взема за дните от 11 Април до края на Април. Към 17 Май ще ми преведат останалата част от болничния (от 1 до 10 Май).

# 449
Ами ето вземаш направление защото не си по ЗК.
Мисля че на бременните би трябвало да спестени подобни акробатики, но нали така сме свикнали и така ще си караме.
Нямам опит с нормално раждане, но за секциото мога само да кажа, че е 30 Мин работа и в днешни дни е рутинна операция. Да понякога има проблеми, но обикновено бързо ги овладяват. Единственото от което ме е страх, къде ще ми застанат миомите докато стигна до 9 месец. Simple Smile Едната се е преместила вече съвсем близо до цервикса.

Общи условия

Активация на акаунт