Август наближава вече, нетърпеливи сме да гушнем малкото човече <3 – Тема 4

• 21 626
  • 703
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Момичета, извинявайте че се намесвам, но нека да не разводняваме темата и да си коментираме по-приятни трепети, емоции и съвети Hug

# 451
Съгласна съм с loewin .. не мога да разбера защо толкова се сравнява България с другите държави .. аз лично бих предпочела да си платя,но когато имам нужда от преглед той да стане на момента отколкото бременнна да вися буквално с часове и да чакам.
А колкото до клизмата според мен е повече от задължително. При нормално раждане от хигиенна гледна точка за бебето .. можете ли да си представите да се изпуснете и в този момент да излиза и бебчето .. просто е недопустимо!!! А при секцио лично вие ще се чувствате много по-добре след като след самата операция доста време няма да можете да се напъвате,а след като сте задържали фекалии няколко дена в себе си няма да е много лесно да ги изкарате без напън .. съжалявам за сравнението ,но целия този спор беше просто абсурден!! Кое му е срамното не мога да разбера, нормална интервенция .. има къде ,къде по-срамни неща като да ти бъркат в ануса с камера и така нататък няма да навлизам в подробности. Нека приключим този спор и да си обсъждаме приятните теми около бъдещите бебчета и прекрасните емоции покрай бременността и нетърпението да видим най-прекрасните си същества. Лек и усмихнат ден момичета 🥰

# 452
Момичета аз ще сменя малко темата. Днес моето сладко момченце стана на 5 години. Черпя ви виртуално.
Относно петната аз имах около очите с втората бременност. Махнаха се чак 2-3 години след раждането сами.

# 453
Melany444, да ти е жив и здрав рожденика! Да има слънчево и усмихнато детство! Flowers Sunflower Nature Sunny Весел празник!

# 454
Момичета, спора е безмислен. Навсякъде има плюсове и минуси, аз като човек живял и във Великобритания мога да кажа, че съм потресена от тяхната здравна система и от отношението им към бременните жени. За тях не си бременна до края на 3ти месец, преслушва те акушерка само на прегледите и тн и тн., така че клизмата в бг ми изглежда като абсолютно бял кахър.
Лично в болницата в която съм избрала живот и здраве да раждам (държавна) , клизма не се прави без значение какво е раждането. А и все пак сме в БГ мама и повечето живеем в България, та не виждам смисъл от толкова разпалено спорене коя здравна практика е по-добрата, всеки може да направи своя избор.

# 455
Привет,
При вас горе долу колко време трае ЖК?

# 456
Грубо около 20 Мин.
Частният ми преглед е минимум час

# 457
Грубо около 20 Мин.

Аз съм си на частно като цяло, ама все са ми по около 10-15 макс. Мин и не знаех дали е само при мен така, та за това питах

# 458
И при мен прегледа е не повече от 20 минутки 😔

# 459
Аз на частно минавам за 20-30 мин, но аз и не задавам въпроси. Изслушвам го, Той е достатъчно конкретен. Иначе всеки път, мери бебето, измерва коремче, крачета, гледа бъбреци, пуска сърчице записва тонове, доплер... всичко прави всеки път. Не само, че не ме претупва, но си гледа всичко според мене.

# 460
Грубо около 20 Мин.
А как протича този един час? Интересно ми е, 1 час е дооста време.

# 461
Ако си била като мен да те карат да ставаш, да ходиш то тоалетна и т.н минава повече от час. След ехографа задължително трябва да се видя с акушерката, да видят дали имам оплаквания, кръвно, урина, кръвни изследвания, килограми и т.н и всичко приключи към 12.30 , а пристигнах в 10.

# 462
Грубо около 20 Мин.
А как протича този един час? Интересно ми е, 1 час е дооста време.
Тъй като прегледа ми е веднъж в месеца , оглеждат детето много обстойно . После обсъждаме как съм се чувствала , неразположения, медикаменти, какво предстои.

# 463
При мен преглеждат дъшжината на шийката за 1-2 Мин, след това за около 5 Мин ехографа,после кръвно и кантар. Обикновено след това набързо си задавам въпросите и си тръгвам.
Мисля, че нещата са окей, но ми се искаше да видя как протичат и при други хора консултациите.

# 464
Ако си била като мен да те карат да ставаш, да ходиш то тоалетна и т.н минава повече от час. След ехографа задължително трябва да се видя с акушерката, да видят дали имам оплаквания, кръвно, урина, кръвни изследвания, килограми и т.н и всичко приключи към 12.30 , а пристигнах в 10.
Всеки месец ли ти взимат кръв и урина?

Общи условия

Активация на акаунт