Август наближава вече, нетърпеливи сме да гушнем малкото човече <3 – Тема 4

• 21 632
  • 703
  •   1
Отговори
# 465
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Моя преглед е максимум 10 минути Anguished 5 минути на ехографа, останалото време е за обличане и насрочване на следващ час.Обикновено нямам въпроси.Не ми мерят кръвното.

# 466
И при мен е около 15-20 мин, зависи дали имам въпроси. Първо акушерката ми мери кръвното и минавам през кантар. През това време доктора ми гледа изследванията, които съм пускала (ако имам такива), след което ме преглежда на ехограф. Мери бебчо, казва как вървят нещата, предписва ми някое лекарство, ако има нужда, говорим си, акушерката ми записва час и това е.

# 467
Моя преглед е максимум 10 минути Anguished 5 минути на ехографа, останалото време е за обличане и насрочване на следващ час.Обикновено нямам въпроси.Не ми мерят кръвното.
И аз съм така. Simple Smile

# 468
Аз пък само 1път съм била на ЖК. Прегледа беше за 5мин.
Ходя на преглед на частно при доктора по фетална морфология. При него вече прегледа е 1час, гледа всичко обстойно като за фетална морфология, мери ми кръвно, гледа ми и изследвания. Но като цяло прегледите ми към момента са през месец и повече.

# 469
До колкото знам клизмата преди секцио се прави, за да се изчистиш хубаво и да не ти се ходи после до тоалетна, тъй като трябва едно денонощие да лежиш неподвижен. Освен това не ти дават да ядеш след секциото, поради същата причина.
author=G.Savova link=topic=1200301.msg40614551#msg40614551 date=1587628915]
Здравейте, искам да попитам; има ли някоя от вас когато легне вечер да заспива да има нужда да си мърда краката. Аз не мога да заспя от мърдане. Четох, че май е Синдром на неспокойните крака.

Ох това ми е най- големия проблем. Посред нощ ставам, мажа с крем и си масажирам стъпалата! Направо е ужасно.

Марая, няма никаква медицинска причина преди секцио да правят клизма! Това просто е абсурдно! Вече споменах, че съм видяла безброй секцио- та и никога не съм видяла някоя да се изпусне.
[/quote]

# 470
Моят преглед е доста продължителен. И по принцип всички жени са така при моята аг и затова става опашка и е голямо чакане. Малко повечко се вживява от необходимото и понякога изказва на глас опасения, от които почвам да се притеснявам. От друга страна поне обръща внимание.

# 471
И аз съм така. Simple Smile

И при мен е така, макс 10мин. Confused

# 472
10 Мин са малко. Ако оглеждат детето добре, шийка , обсъждане на състоянието, евентуално болничен. Предната ми лекарка и тя доста обстойно си ме гледаше. Ама сега избрах да се следв при друга, че предната само към АГ то не засилваше да лежа я за това, я за онова. Ама и сега и преди си отделят доста време. Частното е отделен въпрос.

# 473
  • Denmark
ЖК консултация е преглед при личния лекар така ли? 🤔

# 474
При мен продължава 20-30 мин. Питат ме как съм, споделям си болежките, мерят ми кръвно, кантар, после шийката мерим и от там на ехограф. Питат ме за болничен, аз отказвам, записваме следващ час, евентуално назначаваме изследвания и това е. Често си задавам въпросите докато лежа или се обличам.
Но то стандартно часовете се записват през 20 мин. в моята болница и лекарите се опитват да го спазват.

Rolly__, къде ходиш при специалист по фетална? Една позната ми каза, че в Надежда можеш спокойно всеси месец да ходиш на преглед при такъв специалиалист и всеки преглед е адски обстоен, винаги над 1ч. При мен дори феталната беше 20 мин. та се бях замислила дали да не ходя и на още едно място.
Женската консултация е преглед при АГ, който следи бременността по здравна каса. Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 14:48 от AnMary

# 475
  • Denmark
Женската консултация е преглед при АГ, който следи бременността по здравна каса. Simple Smile
Мерси, Кити. Трудно ми е да се ориентирам още. Аз имах една среща с акушерка през февруари около 20 минути като само си говорихме.
Следващата е чак края на май и каза, че ще ми мерят корем, тегло, такива неща. Няма прегледи на шийката или ехограф вече.

# 476
kitty_, ходя в клиника Малинов, при доктор Чучумишев. Много съм доволна от отношение и прегледи.

# 477
  • София
Rolly__, къде ходиш при специалист по фетална? Една позната ми каза, че в Надежда можеш спокойно всеси месец да ходиш на преглед при такъв специалиалист и всеки преглед е адски обстоен, винаги над 1ч. При мен дори феталната беше 20 мин. та се бях замислила дали да не ходя и на още едно място.
Аз ходя на ФМ в Надежда и досега съм била при 2ма различни лекари. При д-р Чачева, която беше много подробна , съм доволна, за сметка на това обаче не съм доволна от д-р Димитров - претупа ме, не говореше и като цяло доста бързо приключихме. Веднъж ходих на ФМ и при д-р Карагьозова в медицински център Фемина. Изключително доволна съм, жената ми отдели повече от 40 мин., всичко гледа подробно и ми даде снимки като за цял фотоалбум Smile Другата седмица пак ще ходя във Фемина на фетална, ако те интересува ще споделя дали съм останала доволна Simple Smile

# 478
  • Sofia
Здравейте Blush
И аз ходих на първата фетална във Фемина прегледът беше доста обстоен, всичко ми каза лекарката, дамо дето малко ми се зъбеше. Сигурно, защото задавах въпроси. Но като цяло съм доволна. 120лв е прегледа, но ако искаш диск, се доплаща допълнително. Така казаха.
Аз имам един малко странен въпрос... От както забременях, съм качила около 2кг, няма и толкова. Според вас, това нормално ли е? От гледна точка на това, че бебето трябва да расте... Само това ме притеснява, защото чух за доста качени кг при различни момичета. При вас как е?
😁

# 479
  • Denmark
Здравейте Blush
И аз ходих на първата фетална във Фемина прегледът беше доста обстоен, всичко ми каза лекарката, дамо дето малко ми се зъбеше. Сигурно, защото задавах въпроси. Но като цяло съм доволна. 120лв е прегледа, но ако искаш диск, се доплаща допълнително. Така казаха.
Аз имам един малко странен въпрос... От както забременях, съм качила около 2кг, няма и толкова. Според вас, това нормално ли е? От гледна точка на това, че бебето трябва да расте... Само това ме притеснява, защото чух за доста качени кг при различни момичета. При вас как е?
😁
Може да губиш мазнини, а не да трупаш както други жени (като мен примерно 😅). Но и много зависи височина и начални килограми.
Аз последно се мерих 68, което са около 7 кг повече и честно казано, няма да се меря повече вкъщи. Днес докторката би трябвало да ме измери. Ще я помоля да не ми казва. 😂

Общи условия

Активация на акаунт