Август наближава вече, нетърпеливи сме да гушнем малкото човече <3 – Тема 4

• 21 632
  • 703
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте Blush
И аз ходих на първата фетална във Фемина прегледът беше доста обстоен, всичко ми каза лекарката, дамо дето малко ми се зъбеше. Сигурно, защото задавах въпроси. Но като цяло съм доволна. 120лв е прегледа, но ако искаш диск, се доплаща допълнително. Така казаха.
Аз имам един малко странен въпрос... От както забременях, съм качила около 2кг, няма и толкова. Според вас, това нормално ли е? От гледна точка на това, че бебето трябва да расте... Само това ме притеснява, защото чух за доста качени кг при различни момичета. При вас как е?
😁

Радвай се. Аз пък съм плюс 3кг.Щом казват, че бебчо върви добре и наддава, значи всичко е наред. Има и друго, може последните месеци да компенсираме 😁 Доктора като ме видя миналата седмица ме пита "Какво ще правим с тоя малък корем", а аз имам чувството, че е доста голям 😁

Абе момичета, какво мислите за ФМ след 28 седмица? На мен не са ми казвали да ходя отново. Мои приятелки, които родиха близките месеци също казват, че не са ходили, освен ако изрично не са им казали. Естествено, ако имаш желание, може да си идеш, ей така за спокойствие, но аз се чудя какво да правя.

# 481
По принцип в страните където не де плаща за ФМ, това си е задължително, но при условие че в Бг се плаща може би за това някои не го препоръчват.

# 482
По принцип в страните където не де плаща за ФМ, това си е задължително, но при условие че в Бг се плаща може би за това някои не го препоръчват.

Една приятелка ходи 4 пъти, понеже бебка вървеше много малка и настояваха да ходи. Всички останали, на които не са им казали, че има нещо нередно, не са ходили. Трябва да питам АГ като отида на ЖК, защото забравих предния път... Дадох му само листа с ФМ от 21 седмица, каза че всичко е ОК и аз забравих за останалите неща 😁

# 483
Ами имало е причина за това са настоявали, но явно като няма не настояват. Докато при мен това си е част от пакета.

# 484
И аз ще ходя към 32г.с. на ФМ. Не бих я пропуснала. АГ също не ме пита искаш ли и мислиш ли да ходиш, просто заедно коментираме датата и тя ми запазва часа. За мен тези прегледи са задължителни при проследявянето на една бременност.

# 485
  • Sofia
Аз мисля, че бих отишла на втората фетална ей така, за мой и на таткото кеф. Иначе, ако няма проблеми с бебчо, не мисля че е задължително.

# 486
Като бях сега на ФМ, доктора каза,че няма нужда, ако искам само, но че така или иначе при него при преглед си гледа абсолютно всички органи, шийка, кръвоток и каквото друго трябва. По-нагоре споменах, че той си е специалист по фетална морфология. Според мен е хубаво да се ходи на такива прегледи като ФМ, даже и досега да е нямало нужда, тепърва се развиват някои органи и ще се виждат по-добре. Недай си Боже да има нещо притеснително, ще го хванат и ще може да се действа своевременно.

На мен ми дават и снимки и ми качват всичко на флашка, после си ги пускам с кеф, има и клипчета Simple Smile

anichkata1, аз не бих се притеснявала за кг, щом казват че бебето си отговаря на седмиците и се развива нормално.

S_Petrova и аз като се гледам с този не-толкова голям корем и се шашкам дали всичко е наред, особено като видя други с големите кореми Simple Smile

# 487
  • София
Ох, как искам и аз да се шашкам, че ми е малък корема, а той направо ще избухне Satisfied

# 488
  • Denmark
Ох, как искам и аз да се шашкам, че ми е малък корема, а той направо ще избухне Satisfied
+1 😂

# 489
  • Sofia

Понякога си мисля, че само се чудим за какво да се шашкаме😆. Но аз се оправдавам с това, че ми е първа бременност 🤰.

# 490
И аз искам с малък корем, но май се очертава да имам голямо бебе. Преди няколко дена на ФМ като правеха измерванията на бебето, се оказа че е с голям корем и дълги крака, а аз съм само 165 см.

# 491
За мен последната фетална е също толкова важна,колкото и втората. Пък няма какво да си кривя душата голям кеф ми доставя 😁😁
Аз даже исках и на фетална ехокардиография да отида,но заради тази корона не успях да си запиша преглед ... 😔
Относно килограмите в 22 седмица съм +2/3 кг

# 492
Ако отпадне по-скоро тая простотия с короната, може и аз да отида. Поне тогава мъжо ще може да влезе с мен, а не да ме чака в колата. Имаме си диск с клипчета и снимки, но не е същото. Едно спокойствие чувстваш след такъв преглед. На 13 Май съм на ЖК и ще говоря с моя АГ да видим какво ще каже.

# 493
  • София
Аз даже имам фетална ехокардиография към пакета и съм я пропуснала, защото мислех, че се прави на по-късен етап Disappointed Много ме хвана яд.
На последната ФМ ще отида задължително. Дано дотогава и таткото да може да влезе с мен. Relaxed

# 494
Аз даже имам фетална ехокардиография към пакета и съм я пропуснала, защото мислех, че се прави на по-късен етап Disappointed Много ме хвана яд.
На последната ФМ ще отида задължително. Дано дотогава и таткото да може да влезе с мен. Relaxed

Докторката, която извършва феталната ехокардиография я нямаше миналия месец заради вируса и аз също не отидох. Но на ФМ ми казаха, че не е проблем да отида и към 30г.с. Така че провери, но не мисля, че ще е проблем да отидеш, пък и щом ти е в пакета. Час се записва на регистратурата или по телефона.

Редактирам се: не мога да преценя дали ми е голям коремът или нормален за седмиците. Според близките ми е малък, на мен ми се струва голям и ми тежи... Май пак всичко е въпрос на нагласа и какви очаквания сме имали за бременността си преди да забременеем.

Общи условия

Активация на акаунт