Малко трудна тема...за болестта рак - тема 4

• 79 500
  • 787
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Меда е забранен.Рака се храни със сладко затова не е ок да се консумира,все едно му помагаш да живее

# 676
Ама как така по едно парче на седмица, ти да не си Хитлер Joy

Не съм чула онколог да забранява мед. Сега съм направила на майка имуностимулатор с мед, джинджифил, лимон и орехи.

# 677
  • Sofia
Всички компоненти са  страхотни,а защо й давате мед?
Следя темата от известно време/лично съм засегната / и без съмнение всички са загрижени за болните си близки, но освен да се ходи от кабинет на кабинет и от скенер на друг е добре да се почете и малко литература по въпроса/има издадени хиляди книги и стотици хиляди интервюта с наши и чужди специалисти/.Нужни са промени в ежедневието на болния, хранителен режим и много други неща,които често онколога някакси пропуска да коментира.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 23:58 от chocha

# 678
Защото три години е на жесток хранителен режим (без месо, млечни, сол, захар и брашно) и защото не смятам, че една лъжица мед на ден (и то не всеки ден) ще нахрани рака.

Познавам жена, която яде вафли и всякакви боклуци всеки ден, и въпреки това е в ремисия вече доста години.

Хората, които се лекуват в чужбина, не веднъж са писали в темата, че няма забранени храни освен junk food. В болница Надежда също казват на болните да не се лишават от нищо и да се хранят балансирано.

Но всеки трябва да се храни така, както се чувства най-добре и най-спокоен. Hug

# 679
  • Sofia
Разбира се, че всеки може да се храни както иска .Може би защото 3 години е на режим лекарите са забелязали добрите резултати

# 680
Според изследвания, цитирани в “Антирак” (още не съм я прочела до край, но ми се струва с доста балансирана и обоснована информация), не сладкото, а храните с висок гликемичен индекс хранят туморите. Медът и кленовият сироп също да посочени като такива. От изключенията  с нисък гликемичен индекс съм запомнила акациевия мед и кокосовата захар. Започнах да купувам кокосова захар, много е приятна на вкус.  А книгата си заслужава да се прочете.

# 681
Както каза моят онколог: "ако не ядете сладко и се излекувате от рак, нобелова награда ще ви дадат!"
В Токуда лекарите казват да се яде всичко, особено по време на химиотерапия! Спрете месото, млечните и ще ви гледам кръвните показатели как ще се сринат!
Това са пълни глупости за сладкото, че хранело рака! Храни го кръвоносната система, към която се  вгражда.
Убедена съм, че доброто лечение е помогнало на майката на Зиги, а не хранителният режим.
Не мъчете болните с безумни диети! Ако имаше полза от тях, дъщеря ми щеше да ми приложи такава!
Много късмет и здраве на всички! Heart

# 682
Нашата онколожка казва,че ракът се храни от всичко ,не от сладкото .Позволява мед,дори бих казала. ,че го препоръчва като полезен без да се прекалява,примерно за кашлицата чай с мед.Позволява всичко,що вирее у нас,стига да не е концентрирано .И също балансирано хранене, препоръчва средиземноморска кухня

# 683
На вас онколог ли ви трябва, пулмолог или гръден хирург?
Пулмолог-онколог.
Нямам опит. Др Минчев в Токуда е доста директен, но не предприема безмислени процедури. Но той е хирург.

# 684
Здравейте! Днес онколожката, която ще лекува баща ми, му е казала че има доста завишен билирубин и няма как за момента да се започне химиотерапия. Ще му изпишат лекарства, но исках да попитам дали има нещо друго като храна, билки или добавки, които могат да помогнат за спадането му?

# 685
Ето от брошурата на Американския раков институт, за след като ракът си е отишъл:
"While healthy eating by itself cannot keep cancer from coming back, it can help you regain strength, rebuild tissue, and improve how you feel after treatment ends".
"Докато здравословното хранене само по себе си не може да спре рака да се върне, то може да ви помогне да възстановите силата си, да възстановите тъканите си и да подобрите начина, по който се чувствате след края на терапията".
Те дават препоръки как да се засили човек след края на терапията, а именно с разнообразно хранене, като включи в него:
плодове и плодови сокове,
сурови и варени зеленчуци,
бобови храни - боб, грах, леща,
освен това млечни храни,
пълнозърнест хляб, овес, кафяв ориз и други пълнозърнести и зърнени храни,
месо (варено, печено, на грил, на пара) - препоръчват да не е мазно, малки порции - до 200 г всеки ден, в това число пилешко, а червено месо до половин кило на седмица.
Малки количества мазнини, захар, алкохол и сол. Алкохол до една напитка на ден за жените и две за мъжете. 
Да внимаваме също с пушени и мариновани храни и преработено месо (предполагам, че това са консервите).

В списъците на храни има изброени десерти: яйчен крем, сладолед (без добавки, като ядки и бисквити), плодови пюрета, мед, желета и още разни.

Не намерих нито една храна, която да е забранена.

Аз така го разбирам, че се препоръчва разнообразно хранене, а вече какво ще включва, всеки си решава на своя отговорност.

П.П. След като притисках професора ми - онколог да ми каже диета, а той все казваше да ям всичко без ограничения, накрая каза: -Яжте всичко, а вечер може да си изядете един бонбон от черен шоколад с чаша вино.
Ами, правя го.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 10:54 от Uncommon

# 686
Чера съм доста за това, че "сладкото храни рака", но не и аргументирано защо? Нека някой ако има такова инфо, моля, да даде.
Иначе Агаве като заместител на мед, за тези, които се страхуват.

# 687
Това за сладкото е тръгнало според мен от разни знахари, шарлатани и др подобни, които пишат книги и брошури и си смучат от пръстите...
В тухлите по Онкология и Фармакология, в които съм надничала няма нищо подобно!

# 688
На майка ми са й казали да си яде всичко и да не се ограничава. Яде и месо, и млечни, и тестени, и сладко, и всичко. Всяка сутрин в чая си слага и лъжица мед. Няма негативни последствия така да се каже. Не винаги строг режим би могъл да подпомогне болния, ако той непрекъснато мисли за "забранените" храни.

# 689
Аз и по-напред съм писала,че като попитах онколога какво да ям и да не ям ми каза,че тия дето пазели диети и не ядяли това и онова отдавна умряли и изчуряли,а тия които ядяли и пиели всичко вече 20 години били живи и нищо им нямало.

Общи условия

Активация на акаунт