Малко трудна тема...за болестта рак - тема 4

• 81 699
  • 787
  •   1
Отговори
# 255
Bubolina, правени са изследванията в 2 лаборатории, най - в вачалото в Надежда, където се разбра , че пада и после в Цибалаб и Рамус. Не е от лабораторийте, за съжаление. Нещо друго е , но не мога да разбера тя нещо с лекарствата ли прави или се храни с нещо, което повлиява така ризултата. Майка ми по принцип е със слаба психика и сега съвсем се е сринала. То не , че не си е за притеснение , но поне ние от страни се стараем да се държим.

# 256
Здравейте,

Преди около 3 седмици откриха на баща ми тумор на 6,5 см от ректума. Скенера с контраст показа, че няма разсейки никъде. Биопсията показа степен G2.
Днес бяхме при хирург в Токуда и той иска преди да се насрочи операция баща ми да мине лъчетерапия.
Въпроса в сега накъде?
В Плевен им е най- удобно на родителите ми. Какъв е реда?
Взимат си всички документи и отиват в онкодиспансера ли? Или запазват час. Нещо от ЛЛ трябва ли ни?

Предварително благодаря!

# 257
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
На мама правиха лъчетерапия в Токуда - нейната операция пък беше в "Света Марина" в Плевен, и професор Томов ни препоръча Токуда (но ние сме от София и така или иначе тук ни е по-удобно). Там отидохме на консултация със завеждащия отделението доктор Румен Лазаров, който ни поиска решението на онкокомисията, въз основа на което назначи лъчетерапията, нищо от ЛЛ не беше нужно. Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 258
Благодаря!

# 259
Bubolina, правени са изследванията в 2 лаборатории, най - в вачалото в Надежда, където се разбра , че пада и после в Цибалаб и Рамус. Не е от лабораторийте, за съжаление. Нещо друго е , но не мога да разбера тя нещо с лекарствата ли прави или се храни с нещо, което повлиява така ризултата. Майка ми по принцип е със слаба психика и сега съвсем се е сринала. То не , че не си е за притеснение , но поне ние от страни се стараем да се държим.
Мумпето, да не би да не се храни добре? На мен лично ми е препоръчано от професор силна храна - месо, дроб, пастет, яйца, ядки. Сладките неща да се избягват (не и плодове-зеленчуци). Разнообразно хранене.
Обаче аз друго се чудя. Както за неутропения има инжекции - неуласта  и още едни, не им помя името. Дали пък и за това състояние няма някакви инжекции, които обаче да са много скъпи и затова не ги изписват? Тия инжекции за неутропения са толкова скъпи, че да ти се замае главата, но касата ги поема.

# 260
Писах за мъж ми и рака. Вторник е първата му химиотерапия.
Но да споделя за мен- от няколко седмици имам усещания в областта на плешката, под мишницата, имам чувството, че изтръпват ръката и крака. Непрекъснато се опипвам и оглеждам, търся симптоми. Не намирам бучки в гърдата, но от концентриране само в тази болка, имам чувство, че все повече се засилва.
Ще ходя на мамолог, но преди да се побъркам от страх да питам - типична ли е болка и изтръпване под мишницата при рак на гърдата?

# 261
Левскарката,
Дишай! Рак на гърдата не се усеща, няма болка, изтръпване и въобще усещания. Изключение е възпалителният, но тогава гърдата става червена, с температура, има възпалителен процес.
Най-вероятно е поради стреса, или нещо неврологично? Мини през личния лекар, за да се успокоиш и да бъдеш силна опора на половинката! Hug
Химиотерапията не е това, което е била в миналото. За всички симптоми и влошаване на показатели има лекарства. Аз и много други момичета от другата група (за рак на гърдата) даже си ходехме на работа по време на химиотерапия и лъчетерапия.
Успех и здраве на всички! Flowers Four Leaf Clover

# 262
Много благодаря за подкрепата!
Сила на всички!

# 263
Мумпето, да не би да не се храни добре? На мен лично ми е препоръчано от професор силна храна - месо, дроб, пастет, яйца, ядки. Сладките неща да се избягват (не и плодове-зеленчуци). Разнообразно хранене.
Обаче аз друго се чудя. Както за неутропения има инжекции - неуласта  и още едни, не им помя името. Дали пък и за това състояние няма някакви инжекции, които обаче да са много скъпи и затова не ги изписват? Тия инжекции за неутропения са толкова скъпи, че да ти се замае главата, но касата ги поема.
Uncommon, Благодаря за съветите.Казва , че се храни добре и яде всичко без захари и тесто.  Но се оказа , че е била спряла полимакс плюса преди 3 седмици , което явно доста е помагало да държи кръвната картина в едни прилични граници. Веднага и взехме опаковка и я започна , за 3 дни успя да вдигне тромбоцитите до 100 и вчера беше последната вливка.
Сега я съветват да подаде документи за ТЕЛК заради едно от лекарствата от поддържащата терапия. В понеделник ще ги подаде , но ме съмнява , че ще мине за месец , а след месец трябва да ги започне. Дано намери начин и успее. Не знаех и че има връзка ТЕЛК- лекарства, иначе щеше да ги подаде по -рано.

# 264
Здравейте!
Може ли да споделите какви добавки е най-добре да пият онкоболните, за да поддържат добра имунна система?

# 265
Писах преди за  баща ми - карцином на пикочния мехур според Плевен.
Опериран втори път при Давидов в Токуда , тъй като не бе махнат.
Излезе хистологията  от Токуда - няма данни за тумор в материала ...
Два месеца стрес , притеснения и какви ли не мисли в главите ни.Тия са за бой меко казано.

# 266
Здравейте ,
Не зная вече кой да питам и къде да отида.
Януари месец правих колоноскопия - Хроничен колит
Гастроскопия от март -Атрофичен гастрит
Скенер от март - аденом на надбъбречна 1 см (хормони в норма )
3 милиметра киста на черен дроб
Малки възли ва ЩЖ
И ФА на гърда ( оперирах го )
Всичко това правих поради факта,че ми е завишен един туморен маркер СА 19-9, който сама си назначих.
В при референтна стойност 35 моя в една лаборатория е 45 в друга 55 в Токуда даже 120 го изкараха 😪
Пуснах и СЕА в норма
15-3 в норма
Рома индекс в норма
НО 19-9 ме побърка в буквалния смисъл 😪
Сили нямам вече и Не зная къде да отида .
Посетих трима "видни" гастроентерололози и те не могат за дадат отговор .
Един даже казва то няма друго какво да ти се направи като изследване , всичко си направила .НО 19-9 СИ Е ВСЕ УВЕЛИЧЕН И не зная каква може да е причината 😪.
Хипохондрията не танцува а направо пирува .
Ходих и при онколог ( какъв онколог е незнам в Софиямед) тя ме прати на гастроентеролог, а той ме изписа като здрава ... изчаках малко и пак пуснах СА19-9 и пак завишен ... Къде да отида и кой може да има отговор ва този въпрос .
Моля Ви за мнение .
Благодаря

# 267
Туморните маркери не показват нищо.Може да имаш рак при туморен маркет в норма и да нямаш  нищо при много завишен.

# 268
Здравейте, ако има някой с лични впечатления или мнение за този мед.център ще съм много благодарна да ги сподели :

https://www.integramed.org/

# 269
Здравейте, ако има някой с лични впечатления или мнение за този мед.център ще съм много благодарна да ги сподели :

https://www.integramed.org/

Измамници, даваха ги в Господарите.

Общи условия

Активация на акаунт