За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 201
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
separate,ако не намериш как да ги употребиш може да ги сложиш в буркан и да ги залееш с олио/зехтин.Може да се сложат и подправки(сух босилек,риган).Аз така правя с маслините които купувам от Гърция,защото не можем да изядем бързо отворения пакет.А овкусения зехтин ползвам за овкусяване на салати.

# 376
Благодаря за съветите с млякото. Не очаквах да се развали толкова бързо в хладилника. За следващия път ще знам Simple Smile

# 377
Най-редовно ми преседява сурово мляко в хладилника по два-три дни. Само в горещините през лятото ми се случи два пъти да се развали. Като ми донесе мляко в сряда, а млековарката ми е пълна с това от събота (два пъти седмично ми носят от години), се налага да преседи в хладилника.
По-вероятно е шишето да не е почистено, а и зависи кое мляко ти дават - прясно издоено или от предния ден.

# 378
Здравейте! За крема за торта Гараш какъв процент течна сметана се ползва? 33% ли?
Благодаря!

# 379
  • Sofia
...а и зависи кое мляко ти дават - прясно издоено или от предния ден.
Те затова сваряване без отлагане. Wink

...За крема за торта Гараш какъв процент течна сметана се ползва? 33% ли?
Всякаква става.

separate, не може ли да ги обезкостиш. Натискаш добре маслината и пробвай да отделиш костилката.
Иначе ти предлагам с паста с чери домати да ги вложиш. Или пък ако се поддават на обезкостяване - маслинова паста.

# 380
  • София
Моля за рецепта за Тирамису без сурови яйца.Предварително благодаря!

# 381

На Танита рецептата погледни, добре се получава по нея.

# 382
  • София
Не знам дали е за тук но с какво стривате подправки мислех си за хаван, но какъв точно материал. Гланца не е удобен за стриване особено за сферични подправки.
Примерно карамфил, канела, подобен сорт.

# 383
  • Sofia
Аз ползвам каменно хаванче от Икеа, много добре си е направено и с две дъна - дълбоко и плитко. Ако ми се наложи, пак такова бих си взела.

https://ikeabg.azureedge.net/images/680x680/1/variantimages/60201251/0.jpg

# 384
  • София
Аз съм фен на неглазирания бял порцелан, но не искам да ми навява на лаборатория вкъщи. Лесно се мие защото е добре полиран (лят) и не остава нищо по него. А каменни - бях гледал в лидл мисля - сякаш бяха дълбани с най едрия шмиргел...

# 385
С кафемелачка може да ги смелиш или си купуваш мляни.

# 386
И аз ги меля в една стара кафемелачка, специално си я пазя за целта.

# 387
  • София

Обожавам го, приготвено по този начин: Бишкоти със сметана (тип Тирамису).

# 388
  • София
С кафемелачка може да ги смелиш или си купуваш мляни.
Имам, но не смила добре неща като карамфил, едър червен пипер... пък и търся прости решения. Мляното не е опция. Звездовиден анасон на прах не съм виждал. Пък и не е същото.

Morena, този камък с растер - не се ли изронва?

# 389
  • Sofia
Не се рони. Затова казах, че пак бих си купила, мен ме устройва.

Общи условия

Активация на акаунт