За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 201
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София
  • Мнения: 3 358
Колко времетрябва  да се правят аспержи на такъв грил?https://www.tefal.bg/Уреди-за-готвене/Електрическа-скара/OptiGrill%2B-XL-GC722D34/p/7211002459
И трябва ли да ги бланширам предварително?

# 391
  • Пеликания
  • Мнения: 2 734
Здравейте!
Моля да ми препоръчате рецепта за печени пуешки бутчета на фурна без допълнителни зеленчуци. Чудя се с какво да ги намажа.

# 392
  • Мнения: 22 867
Здравейте!
Моля да ми препоръчате рецепта за печени пуешки бутчета на фурна без допълнителни зеленчуци. Чудя се с какво да ги намажа.

Едно предложение, ако мислиш, че така намазано ще ви допадне.

# 393
  • Мнения: 9 453
Колко времетрябва  да се правят аспержи на такъв грил?https://www.tefal.bg/Уреди-за-готвене/Електрическа-скара/OptiGrill%2B-XL-GC722D34/p/7211002459
И трябва ли да ги бланширам предварително?
точно на такава не съм правила, но на друга скара, грил тиган и прост сух тиган - да. Ако са по-стари (разбирай купени) Бланширам предварително - 5-6 мин. После ги запичам, но най-често завити в прошуто, иначе нямат вкус Simple Smile И с някакъв сос.

# 394
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Аспержите са само вода и само на грил трудно ще се сготвят.
Аз ги правя в тиган с масло и зехтин и малко захар да се карамелизират.

На грил или увити в нещо мазно (шунка) , или само да получат чертички, т.е почти готови.
Аз ги ям хрупкави, мъжът ми меки, та на грил не сме правили, че там не омекват.

# 395
  • Кърджали
  • Мнения: 298
Здравейте!
Имам замразен еленски бут и тъй като никога не съм готвила еленско или някакъв дивеч, ще помоля за рецепта.

# 396
  • Мнения: 9 453
виж този блог http://kemerovafood.blogspot.com/ май Люба имаше еленско.  
Ако не тази ми рецепта е със сърна, но месото е съвсем сходно http://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post.html или пък някоя от глиганските хвани. Важното е да се задушава.

ПП Коригирах рецептата, друга имах предвид

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 18:08 от пеп-4o

# 397
  • Мнения: 3 226
Привет, дами Simple Smile Да се похваля, че съм се сдобила от български магазин със съвсем автентичен български боб и искам да направя на семейството нашенска боб чорба. Приемам рецепти и съвети дали да кисна преди да варя.

# 398
  • Мнения: 9 453
накисни го. За 7-8 часа, ако е с топла вода - 2-3 часа са достатъчни. https://pep-4o.blogspot.com/2012/09/blog-post_29.html при нас повечето пъти е боб, ако е чорба - сложи по-малко  количество и повече вода. Принципно казват, че не е хубаво да се долива боб с вода, като се вари, но аз го правя. Може да направиш друго - сложи повече вода, а когато е готов - извади. Малко сода за хляб преди сменянето на водата... посоляване в края на готвенето.

# 399
  • Мнения: 3 226
Благодаря, мила пеп-4о Simple Smile

# 400
  • Мнения: 10 665
поне 12 часа го кисни в топла вода.
павловата ми стана превъзходна. кремът беше маскарпоне и кондензирано мляко. направих една голяма основа, но леко се напука. защо ли?

# 401
  • Мнения: 15 045
Павлова с колко белтъка се прави? По здравословни причини се налага да давам на кучето всеки ден по един суров жълтък и съответно белтъкът ми остава. Дотук са три броя. Идеи в какво да ги влагам?

# 402
  • Мнения: 10 665
аз направих малка с 3 белтъка. изяде се наведнъж.

# 403
  • София
  • Мнения: 3 358
Павлова с колко белтъка се прави? По здравословни причини се налага да давам на кучето всеки ден по един суров жълтък и съответно белтъкът ми остава. Дотук са три броя. Идеи в какво да ги влагам?
Ако сега няма какво да ги правш,можеш да ги замразиш.
Аз в чаша слагам парче фолио(за свежо съхранение),пускам белтъка в дупчицата,правя го на вързоп и пращам във фризера.Можеш и всичките заедно да замразиш.Но на мен ми е по удобно да са отделно,така вадя колкото ми трябва.Когато имам излишни белтъци добавям ги навсякъде където се влагат яйца.
Можеш да направиш целувки,френски макарон за тези се сещам.

# 404
  • София
  • Мнения: 12 681
Павлова с колко белтъка се прави? По здравословни причини се налага да давам на кучето всеки ден по един суров жълтък и съответно белтъкът ми остава. Дотук са три броя. Идеи в какво да ги влагам?

Въздушен сладкиш с плодове и белтъчена глазура

Суфле от сирена

Белтъчени кексчета без набухвател

Общи условия

Активация на акаунт