За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 954
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 12 645
Открих във фризера купена кутия замразени боровинки. Незнам защо съм я взела, но искам да я оползотворя. Търсих рецепти за сладкиши, но коментарите са, че ставал кисел сладкиша.. Моля ви ако сте правили нещо дайте рецепта, че цветница иде, да се изфукам.

Чийзкейк "Изненада"

# 61
  • Мнения: 4 859
Открих във фризера купена кутия замразени боровинки. Незнам защо съм я взела, но искам да я оползотворя. Търсих рецепти за сладкиши, но коментарите са, че ставал кисел сладкиша.. Моля ви ако сте правили нещо дайте рецепта, че цветница иде, да се изфукам.

Бисквитена торта с маскарпоне ?
http://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post_16.html?m=1

По принцип със сладко от боровинки я правя ,но ще стане и със замразени ,може би с малко захар объркани,ако мислиш че са кисели,много е вкусна,особено ако имаш лъжица за сладолед и я сервираш на топки .Или да я залееш с топинг отгоре .

Клафути
http://vaklina.blogspot.com/2012/09/blog-post_26.html?m=1
По друга рецепта го правя ,но примерно ,за да добиеш представа .

# 62
  • Sofia
  • Мнения: 22 543
Открих във фризера купена кутия замразени боровинки. Незнам защо съм я взела, но искам да я оползотворя. Търсих рецепти за сладкиши, но коментарите са, че ставал кисел сладкиша.. Моля ви ако сте правили нещо дайте рецепта, че цветница иде, да се изфукам.
Нямам представа колко са ти боровинките ...тъкмо тия дни гледах пак Джейми Ол. в Стокхолм, та той прави почти козуначено тесто/сладко тесто и в него бухна едно количество боровинки (200-300 грама да бяха), които поръси със захар и намачка леко и така ги вкара в тестото. После късаше топки и ги нареди в тава с малко масло и захар на дъното, отгоре пак поръси захар и пече. 
Ако са ти по-малко боровинките, направи малко количество тесто. Ако искаш ползвай тестото ми за питка, но сложи повечко захар и замеси по-малка доза.
Друг вариант е да ги вложиш в десерт в чашка - редиш там каквото ти хрумне  и заливаш отгоре с боровинките, който слагаш на огъня (замразени както са си) в една касерола, поръсваш с пудра захар (колкото искаш Simple Smile ) и за нула време става със соче и поливаш най-отгоре в чашката.   Или пък поливка на сладолед.

# 63
  • София
  • Мнения: 12 213
някой може ли да ви каже как се приготвя ссместа за надписа и как да го напиша на тортата , благодаря предварително, снимката е от нета..
Темпериран бял шоколад.

# 64
  • под тепетата
  • Мнения: 11 108
Разбита на  гъсто сметана с пудра захар или  роял айсинг също става.

# 65
  • София
  • Мнения: 4 949

Ще разваля ли този баварски крем ако сложа маскарпоне /течен шоколад?

# 66
  • София
  • Мнения: 12 213
.........
Ще разваля ли този баварски крем ако сложа маскарпоне /течен шоколад?
Да. Вече няма да е баварски крем, а някакъв с маскарпоне, съвсем друго се получава.

# 67
  • Мнения: 9 443
Открих във фризера купена кутия замразени боровинки. Незнам защо съм я взела, но искам да я оползотворя. Търсих рецепти за сладкиши, но коментарите са, че ставал кисел сладкиша.. Моля ви ако сте правили нещо дайте рецепта, че цветница иде, да се изфукам.
този сладкиш е страхотен за замразени боровинки Simple Smile  http://pep-4o.blogspot.com/2010/05/blog-post_19.html
Но ако не ти се играе на сладкиш, можеш да го направиш на десерти в чаша,  http://pep-4o.blogspot.com/2020/03/blog-post_27.html или  нещо такова http://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html

# 68
  • Мнения: 4 987
Има ли някой с тефал aktifry?

# 69
  • Мнения: 24 277
Да.
Честит празник на всички празнуващи.

# 70
  • София
  • Мнения: 4 949
Така..... Искам да правя баварски крем за торта, но...... Сместа с яйцата и млякото с желатина си е в същото течно състояние в което го оставих преди 3 часа до тук добре, сложих тази смес в разбитата сметана, но не иска да се сгъсти и сега е по рядка от боза..  Да чакам ли да стегне или....?

# 71
  • Русе
  • Мнения: 2 213
Желатинът не трябва да завира. Кога го прибави към крема, ако е заврял едва ли ще стегне.

# 72
  • София
  • Мнения: 4 949
Желатинът не трябва да завира. Кога го прибави към крема, ако е заврял едва ли ще стегне.
Не е завирал

# 73
  • Русе
  • Мнения: 2 213
Другата причина е, че ако си използвала само 1 желатин и както казваш, че всичко е било на боза, значи имаш 1 литър течност, което като количество е твърде много. Не знам какъв желатин използваш, но пакетчето на Йоткер например е  за 500 ml течност.

# 74
  • София
  • Мнения: 4 949
Желатина е на Радиком
600 мл мляко
И нестига че не изчакай да стой в хладилника а и ми го пльоснах в сметаната 😂
Вече 3 часа откакто ги смесих, сега го разбърках

Общи условия

Активация на акаунт