За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 251
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Тъй като съм голяма бяла птица и имам навика редовно да си губя рецептите, вчера се мъчих да направя толумбички с произволна рецепта от нета, резултата беше трагичен. Изобщо не се получиха. Ако имате изпитана рецепта ще съм благодарна ако я споделите. Днес ще правя втори опит, че детето не спря да мрънка.
Ако е възможно да се мери с чаша, че нямам везна.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 10:59 от _limonche_

# 286
  • Sofia
Здравейте! Някой да може да ми предложи изпитана рецепта за една немска тортичка Биненщих?

Рецептата на Люси

О, това изглежда много добре! Пробвали ли сте го?
То на Люси всичко ѝ изглежда добре. Simple Smile 
Аз за сефте четох рецептата - пандишпанов блат, обикновен крем със сметана и бадеми и карамел - за мен звучи просто и вкусно. Simple Smile

# 287
  • София
И аз искам помощ.Затрих си всичките рецепти които бяха на компютъра.Издирвам мъфини с кафе.Бяха лесни,сочни и май кафето се сипваше горещо.

# 288
Аз за сефте четох рецептата - пандишпанов блат, обикновен крем със сметана и бадеми и карамел - за мен звучи просто и вкусно. Simple Smile
за вкусното  Simple Smile  въпрос на вкус.
Скрит текст:
Никога не съм харесвала пандишпанови блатове, сухи са, не сочни, влажни, напоени Stuck Out Tongue  и без масло  Стават за торти, които ще търпят разнасяне и обличане с фондан. А кремове има далеч по-вкусни от млечен, със сметана, без масло.

Здравейте! Тъй като съм голяма бяла птица и имам навика редовно да си губя рецептите, вчера се мъчих да направя толумбички с произволна рецепта от нета, резултата беше трагичен. Изобщо не се получиха. Ако имате изпитана рецепта ще съм благодарна ако я споделите. Днес ще правя втори опит, че детето не спря да мрънка.
Ако е възможно да се мери с чаша, че нямам везна.
тулумбичките ми, от това тесто правя и еклери и профитероли https://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_24.html Брашното е в чаши Simple Smile но течностите са в мл , но предполагтам можеш да отмериш някъде 300мл вода и около 130 олио.  Ако ти писне да правиш тулумби - можеш да изсипеш сместа в кръг и направиш подобие на пица от него - първо го изпичаш, после гарнираш и пак допичаш

# 289
Скрит текст:
Здравейте! Някой да може да ми предложи изпитана рецепта за една немска тортичка Биненщих?

Рецептата на Люси

zenata, правих го, да, досега си търсих снимките, ама в радикал ру не знам що, половината са ми изчезнали. Вкусно беше, имах приятелки на гости, с кафенце, бейлис и приятен разговор много добре ни дойде, оправихме го набързо. Joy И добре стои върху чиния, хем красотничко, хем вкусно. Е, на Люси на снимките изглежда по-добре отколкото на моите. Simple Smile
И пеп-4о е права, въпрос на вкус все пак, но не пречи да се опита.

# 290
  • Sofia
Аха, то и аз това казах - "на мен ми звучи просто и вкусно". Grinning 
Пък че има и блатове, и кремове по-по-... е ясно, ама не се пита.

# 291
Аха, то и аз това казах - "на мен ми звучи просто и вкусно". Grinning 
Пък че има и блатове, и кремове по-по-... е ясно, ама не се пита.

В интерес на истината не помня да ми е бил сух блата, може до печене да е било, знам ли, не беше вчера да съм я правила, но нямам спомен за сух блат. Не е нещо невиждано, но в никакъв случай не е лош сладкиш, запомнила съм го точно като вкусен. Като поизядат вкъщи сладките неща, току-виж съм го спретнала пак, ей така за припомняне.Simple Smile

# 292
Аз не съм нещо фен на пандишпана, ако не е напоен. Например с фреш от портокал е приличен вече. Но аз обичам сочни сладкиши (а и като цяло не съм по сладкото). Този изглежда ефектен и може човек да се заиграе с рецептата.
Говорейки за сочност, домъкнаха ми пилешки гърди. Такова не е влизало у нас от години. Сега се чудя как да го спретна, че да се преглътне. М.б. нещо със сметана, но приемам всякакви идеи.

# 293
  • Sofia
Аз не съм нещо фен на пандишпана, ако не е напоен. Например с фреш от портокал е приличен вече. Но аз обичам сочни сладкиши (а и като цяло не съм по сладкото). Този изглежда ефектен и може човек да се заиграе с рецептата.
Говорейки за сочност, домъкнаха ми пилешки гърди. Такова не е влизало у нас от години. Сега се чудя как да го спретна, че да се преглътне. М.б. нещо със сметана, но приемам всякакви идеи.
Тъкмо малко по-назад ги коментирахме... подправяш със сол и п-р, други подправки ако искате и пържиш за по 3мин. на страна. Аз ги разрязвам напречно, за да станата по-тънки.  Изпържените почвиват 3-4 мин. и нарязваш на лентички. Може и първо да нарежеш на лентички и после да ги изпържиш.  Останалото към тях...  за салата;  с някакъв сос; с нудли;  с паста...

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 17:37 от Morena

# 294
Те кретените са ми по-трудни, все търсят сосче, но ще им измисля нещо. Мислех с паста, но днес искаха спагети с кюфтенца и доматен сос (едно от любимите ястия на третото дете, разбирай 🐕).

# 295
  • София
...................
Много ги обичам и съответно много ги ползвам. Ще ти пусна страницата и там ще намериш изключителни рецепти с пилешки гърди, като на всяка рецепта има източник и може да направиш справка.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%8F%D1%81% … D0%B5%D1%81%D0%BE

# 296

Любими ,с топено сирене
http://pep-4o.blogspot.com/2012/05/blog-post_30.html?m=1

Със сметана и горчица
http://pep-4o.blogspot.com/2012/12/blog-post_27.html?m=1 

На фурна с майонеза и кашкавал
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B0%D0%BB 

# 297
  • В страната на мечтите
Аз съм малко пишман-кулинарка, но  имам любима рецепта с пилешки гърди и реших да споделя (за сефте):
Начукват се леко, аз при необходимост разрязвам да станат по-тънки, от всяка страна сол, черен пипер и лимонов сок, после се овалват хубаво в галета и се пекат на 200° по 10мин от всяка страна; покриват се с резени домат и отгоре счукани орехи, запичат се още 5-8мин; накрая се маже майонеза (върху орехите) и се стърже кашкавал, запича се до златисто.
След толкова време във фурната звучи като да са на камък, но остават много сочни и са супер вкусни, не съм имала провал досега, а ги правя често.

# 298
пеп-4o, благодаря! Чудесни толумбички се получиха. Едва успях да ги снимам, гладни малки ръчички ги измъкнаха още преди да са се напоили хубаво със сироп.

# 299

Рецептата на Люси

Скрит текст:

Със сигурност не е нашият десерт, ама ся не остана назад Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт