За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 029
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 93
Може ли в металните за крем карамел, вместо в специалните за целта порцеланови/стъклени, купички да се направи крем брюле?
Четох в чуждоезичен форум, че не е подходящо, но ако някоя от вас е пробвала и има сполучлив опит, ще се радвам да сподели.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 06:42 от usaimmigrant

# 571
  • София-Младост
  • Мнения: 24 055
Може, защо да не може.

# 572
  • Sofia
  • Мнения: 29 048
Здравейте!
Бихте ли ми казали дали това шкембе е наред?
Друг път не е било с такива бели неща...Мазнина ли е?

# 573
  • София-Младост
  • Мнения: 24 055
Мазнина е...нищо му няма, слагай да го вариш:) Понякога при по-дебелите парчета ми е се падало и на мен.

# 574
  • Мнения: 93
Защото са два различни материала, все пак.

# 575
  • София-Младост
  • Мнения: 24 055
Защото са два различни материала, все пак.
Разликата в приготвянето (освен съставките) е нагряването на захарта накрая...аз съм правила брюле в стъклени купички. Металните, предполагам са алуминиеви...единствено това може да е причината, но пък крем карамел нали в тези шоли се прави. Ако дадеш линк към инфото, да прочетем, аз лично не съм чувала да не може:)

# 576
  • Мнения: 371
Колко нишесте е необходимо за 200 мл прясно мляко ;за кремче?

# 577
  • София
  • Мнения: 12 669
Колко нишесте е необходимо за 200 мл прясно мляко ;за кремче?

Около 20 г.

# 578
  • При децата ми
  • Мнения: 7 264
Чета една рецепта за чийзкейк и пише: "200 мл. течна сметана(аз сложих животинска) вие сложете каквато имате"... Не е ли съществена разликата между животинска и растителна? И кои сметани са животински? /имам предвид кои марки знаете?/ Аз например досега съм ползвала само на "Халта".

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 14:38 от Hrispa76

# 579
  • Мнения: 646
Халта е растителна, животинска съм взимала на Президент.

# 580
  • При децата ми
  • Мнения: 7 264
Халта е растителна, животинска съм взимала на Президент.

Да, знам, че е растителна, мисълта ми беше за разликата между растителна и животинска. Т.е., явно няма кой знае какво значение каква сметана ще се сложи, растителна или животинска.Thinking

# 581
  • Мнения: 19
Момичета, регистрирах се специално, за да помоля за съветите ви. Мъжът ми от известно време има проблем с месото. Има силно развито обоняние и твърди, че усеща миризмата на химия. Ясно ми е, че месото го обработват, но не знам как да го обезмирися. Вероятно няма да мога да я премахна, но поне да я замаскирам някак. Опитвах да го мариновам със сухи подправки, слагах му и някакви течни, купувах от различни магазини, но едва в 8 от 10 пъти някак успявах. В суров вид не го усеща, но започне ли да се пече/пържи/вари и започва драмата.

Приемам всякакви съвети (освен да сменя мъжа Trollface) И изобщо някой усеща ли тази миризма, твърди, че е същата като при пакетираната шунка и други меки колбаси. Направо страдам от това положение - полагам огромно старание, той самият обича месо, но щом му замирише и оставя всичко Triumph

# 582
  • Мнения: 1 451
Момичета, регистрирах се специално, за да помоля за съветите ви. Мъжът ми от известно време има проблем с месото. Има силно развито обоняние и твърди, че усеща миризмата на химия. Ясно ми е, че месото го обработват, но не знам как да го обезмирися. Вероятно няма да мога да я премахна, но поне да я замаскирам някак. Опитвах да го мариновам със сухи подправки, слагах му и някакви течни, купувах от различни магазини, но едва в 8 от 10 пъти някак успявах. В суров вид не го усеща, но започне ли да се пече/пържи/вари и започва драмата.

Приемам всякакви съвети (освен да сменя мъжа Trollface) И изобщо някой усеща ли тази миризма, твърди, че е същата като при пакетираната шунка и други меки колбаси. Направо страдам от това положение - полагам огромно старание, той самият обича месо, но щом му замирише и оставя всичко Triumph
Не зная дали ще помогне при вас, но свекърва ми слага винаги оцет в маринатата за месото, аз усещам основно него, мъжэт ми пък много го харесва😂😂😂😂

# 583
  • София-Младост
  • Мнения: 24 055
Сменете мястото от къдете купувате месо.
За обезмирисяване съм чула че може да се кисне в алкохол-ракия, водка...
Аз също имам силно развито обоняние, но не съм имала проблем с месото. Той усеща миризма във вече сготвеното месо, така ли? Интересно...а вариант да мине на безмесно...не че е по-добре, защото за мен поне би било по-трудно измислянето и сготвянето на постна храна продължително време.

# 584
  • Мнения: 19
Ала-Бала, купувала съм го от всички вериги магазини в София, включително и няколко фирмени, в които продават месо уж от техни свинеферми. И все същият резултат. Твърди, че миризмата започва да се отделя в процеса на готвене - още тогава може да прецени дали ще може да го яде. И въпреки това прави опит. Като малките деца - първата хапка, защото е гладен и обича месо, втората, за да не ме обиди и да не истерясам. И дотам. Почти на безместно хранене сме заради този проблем - веднъж в седмица приготвям месо, но гледам да има и нещо друго, че иначе рискувам да си остане гладен.

Опитвала съм с ракия, единия път мина и реших, че съм намерила правилната съставка, но след това пак "не става за ядене".

Ще опитам и предложението на Seeflower с оцет

Общи условия

Активация на акаунт