Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 156
  • 784
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, някоя правила ли е вливки с Привиджен, или подобен имуновенин? Има ли някакви странични ефекти? Като чета листовката ми звучи малко страшно, пък са ми изписали 2.5гр и съм в дилема да вливам или не...

Venetta, аз правих вливки с Privigen преди няколко седмици. Нямах никакви странични ефекти или поне не съм усещала абсолютно никакво неразположение след това.

# 736
Здравейте, някоя правила ли е вливки с Привиджен, или подобен имуновенин? Има ли някакви странични ефекти? Като чета листовката ми звучи малко страшно, пък са ми изписали 2.5гр и съм в дилема да вливам или не...
Здравей!
Правила съм общо 5 вливки с привиген, и в Понеделник ще правя 6-та вливка. Този път и моята е 2,5 гр., но съм имала и 5 гр..Странични ефекти съм имала само единия път , но мисля, че ми пришпориха вливката (беше доста бързо) и ме боля главата вечерта след вливката. Другите пъти съм нямала проблеми при положение, че съм била и бременна, но много важно е да си хапнала преди това. Както и да знаеш, че ако я правиш в болницата ще ти искат и бърз тест за Ковит 19. 2,5 гр. + вливането беше някъде към 300 лв. и 43 лв. за теста. Решението винаги си остава твое. Успех!

# 737
Здравей!
Правила съм общо 5 вливки с привиген, и в Понеделник ще правя 6-та вливка. Този път и моята е 2,5 гр., но съм имала и 5 гр..Странични ефекти съм имала само единия път , но мисля, че ми пришпориха вливката (беше доста бързо) и ме боля главата вечерта след вливката. Другите пъти съм нямала проблеми при положение, че съм била и бременна, но много важно е да си хапнала преди това. Както и да знаеш, че ако я правиш в болницата ще ти искат и бърз тест за Ковит 19. 2,5 гр. + вливането беше някъде към 300 лв. и 43 лв. за теста. Решението винаги си остава твое. Успех!

Мерси за отговора, а като времетраене колко продължава като са 2,5гр.

# 738
Снощи бях на преглед / след хистероскопия/ с придружител. Като тръгнахме да влизаме в кабинета на лекаря двамата, помолиха мъжа ми да изчака във фоайето.

Разрешено ли е да се влезе с придружител в кабинета на лекаря?

да, вече може.

# 739
Здравей!

Мерси за отговора, а като времетраене колко продължава като са 2,5гр.
Оказа се, че 2,5 гр. е по бавно от 5 гр., защото 2,5гр. е разделено в болницата и е в спринцовка  която слагат в банка физиологичен разтвор и после ти пускат още една банка та се оказа по бавно от 5 гр. където ти го пускат и после само една банка физиологичен разтвор. Различно е межу 2-4 часа, зависи и какъв абокат ти сложат. Аз съм много зле вече с вените и си искам детски абокат и за това тече по бавно при мен. Ако си случайно в Генекологично  и ти донесът голяма банка физиологичен разтвор си поискай да ти сложат Привигена в малка, защото единия път като ми сложи една девойка в голяма банка та от 2 ч. до 8:30ч. стоях, направо лошо ми стана, а тя една младичка и не знаеше. И предполагам, че знаеш, че трябва да си запишеш часако си в болницата.

# 740
Здравейте момичета ,знаете ли дните на отпуските на репродуктивните лекари за това лято.Моля за информация.За Стаменов ,Цветков и Персенска.

Персенска ще е в отпуск от 10 до 20 август.

# 741
Момичета, има ли някоя от вас която е с двустранен хидросалпингс и д-р Стаменов ѝ е предлагал само да запуши тръбите с лазер от към матката, за да ги изолира, без да правят операция за премахване, тъй като е рисковано в моя случай?

# 742
  • София
Момичета, има ли някоя от вас която е с двустранен хидросалпингс и д-р Стаменов ѝ е предлагал само да запуши тръбите с лазер от към матката, за да ги изолира, без да правят операция за премахване, тъй като е рисковано в моя случай?
с хистероскопия се прави.
аз лично не съм имала такъв проблем, но преди време във форума имаше няколко такива жени, които имаха успешни опити след това.

# 743
  • Варна
Момичета, здравейте!

Попаднах на следната статия и реших да я споделя с вас, смятам че може да е полезна Simple Smile

"Министърът на здравеопазването изиска всички регионални здравни инспекции незабавно да уведомят болниците на територията на съответната област, че е незаконосъобразно изискването на PCR тест като условие за прием в болница или консултация със специалист. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Разпореждането на Кирил Ананиев е във връзка със зачестилите сигнали от граждани за изисквания от страна на лечебните заведения преди хоспитализация или консултация на пациентите да бъде извършен платен PCR тест.

Здравният министър е категоричен, че всички сигнали за отказ от страна на лечебните заведения за диагностика или лечение поради липса на PCR тест ще бъдат проверени и ще бъдат налагани санкции. До момента Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ е започнала 7 проверки по подобни казуси, една проверка е приключила с наложена санкция и на лечебното заведение е разпоредено да възстанови на пациента взетите за PCR тест средства.

Припомняме, че позицията на Министерството на здравеопазването е пределно ясна:

PCR тест, заплатен от гражданите, не може да бъде условие за прием или консултация със специалист в лечебни заведения. Всички здравноосигурени лица имат право на достъп до лечебни заведения за оказване на болнична помощ, заплащана от НЗОК, когато диагностичната и/или лечебната цел не може да бъде постигната в условията на извънболничната помощ. Гражданите имат право да изберат лечебно заведение, сключило договор с НЗОК за оказване на съответната болнична помощ, на територията на цялата страна. Приемът за диагностика и лечение (в т.ч. и оперативно) в болнични условия се осъществява въз основа на здравословното състояние и свързаните с него индикации за болнично лечение и не трябва да бъде възпрепятстван от въвеждане на други предварителни условия. Извън това, по време на хоспитализацията лечебните заведения са задължени стриктно да спазват мерките по превенция и контрол на инфекциите, свързани с медицинското обслужване.

Освен това НЗОК заплаща дейността по диагностика на COVID-19 чрез извършването на високоспециализирано изследване „Полимеразна верижна реакция (PCR) за доказване на COVID-19“.

Министерството на здравеопазването се обръща към всички български граждани с апел своевременно да подават сигнали в случаи на отказ от страна на лечебните заведения за диагностика или лечение без PCR тест."

# 744
  • София
НЗОК може би е ключовата дума.
ако не теприемат по пътека не ти се полага.

# 745
Здравейте, момичета!
На 6.06 ми излезе положителен резУлтат от кръвния тест, след инвитро , направено от д-р Стаменов. Казаха ми да си запазя час за потвърждение на 17 или 18 юни. Едва днес,преди малко ми се обадиха и ми дадаха час за утре 12ч, но при д-р Тихомирова, тъй като д-р Стаменов имал операции.
Моля ви, кажете ми мнението си за нея и дали някой друг е бил на потвърждение при нея. Притеснявам се, защото преди година, тя ми загуби няколко месеца, като ме блъскаше с хапове за задържан фоликул, а като ме видя Стаменов, въобще не беше така. Да не обърка нещо и сега!!! Disappointed

# 746
Благодаря Ви за отговора!
Дано и други момичета, които са минали през това да отговорят. Просто ми е нужен малко кураж и вяра! Sad

с хистероскопия се прави.
аз лично не съм имала такъв проблем, но преди време във форума имаше няколко такива жени, които имаха успешни опити след това.

# 747
Здравейте, мили дами! Да попитам измежду вас има ли с успешен трансфер на бластоцистче, но на 7-ми ден?

# 748
Момичета, има ли някоя от вас да е правила инвитро с хапчета, не с инжекции?С какви, клостилбегит ли, как протича и каква е успеваемост?
При икси на ЕЦ какви изследвания се правят, задължителни ли са хепатит б, с, хив и васерман, и какви са цените на пункция и трансфер?

# 749
Не съм, но доколкото съм запозната, ако е с хапчета, го водят, че е на ЕЦ, нищо че има реално стимулация.

И на мен ми е интересно някой ако е правил, да сподели опит.

Общи условия

Активация на акаунт