Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 157
  • 784
  •   1
Отговори
# 750
Инвитро с хапчета се нарича на ЕЦ, на мен са ми правили с фемара като нямаше особен успех. Имах си една яйцеклетка, както си имам и без медикаменти. Разбира се, при всеки е различно. Слагат се две инжекции преди пункцията за таймиране на овулацията и за да не се спука фоликула. Цената на пункция е 370 лева, на трансфер - също. Пусла се задължително вирусология, пкк и хормони преди пункция. Вирусологията е 70 лева. За успеваемост някои момичета успяват от 1 път на ЕЦ, аз не съм от тях. Идеята на Ец е да се събират яйцеклетки няколко месеца и тогава да се премине към трянсфер за по-добра успеваемост. Смята се, че така не се товари толкова организма. Пункцията на ЕЦ не винаги е с пълна упойка. Ти решаваш. Simple Smile

# 751
Аз правих с Фемара, но не съм показателна за успех защото съм със силно намален яйчников резерв. От 3ти ден на МЦ пих Фемара за 5 дни. При мен тръгнаха 3 фоликула, но след като я спрях до пункцията единия изостана и в крайна сметка ми извадиха 2 яйцеклетки. Имах 1 преглед на 2ри ден и после още 1 или 2 и ми назначиха пункция. 1 Цетротид и 1 Овитрел са другите медикаменти, които заплатих и поставих. Искат се всички изследвания за инвитро - вирусология, Ковид, ПКК. Отделно и хормони каквито искат.
С Клостилбегит /Кломифен цитрат/ 2 пъти при мен е крах. Тръгва 1 фоликул и яйцеклетката не се оплоди. Фемарата също на съм сигурна, че е била причина да тръгнат 3 фоликула, защото преди това правих ПРП и може да е било от него.

# 752
С Фемара нямах никакъв резултат, с максимална доза Кломифен 3*50 имах 2 фоликула, но ги изпуснахме и правих неуспешна инсе. Т.е. не знам какво са съдържали. Както и да ги мъчех, все тая. Вирусологията ти важи 3 месеца май (освен covid). Много време, пари и нерви трябват за ЕЦ, аз не издържах.

# 753
Цената на пункцията и на трансфера са по 370 лв. Лекарствата Кломифен, Фемара и т.н. са евтини по около 10 - 15 лв. Инжекциите преди пункция се плащат отделно и са 90 - 120 лв. Преди всяка пункция трябва да имате валидна вирусология. За последната ми пункция изследванията - ПКК, ХИВ, Хепатит С, Б, хормони и Ковид 19 струваха общо 170 лв.
Отивате на преглед 2/3-ри ден от цикъла, проверят за фоликули и започвате да пиете предписаните хапчета. Имам една стимулация с Фемара по схема пет дни 2х1 и една с Комифен пет дни по едно хапче. С Фемара имах 2 Я, с Кломифен 3 Я. След това преглед и определят ден за пункция.
Успех

# 754
Аз в момента съм на Фемара и ще вадим Я на ЕЦ. 3х1 на ден за 5 дни ми назначи док. Днес на 6ти ден бях на преглед, имам 2Ф. Каза ми да продължа да пия фемарата по същата схема още 3 дни и пак за отида на преглед в събота и дай Боже всичко да е наред в началото на другата седмица пункция. Все още никакви хормони, вирусология и ковид не ми е казвал да правя и нищо не съм плащала още, но като обсъждахме подхода го питах колко горе долу ще излезе всичко + генетично изследване на ембрионите ми каза около 1000-1200 плюс минус.
За момента не ми се струва по-тежко и напрягащо психически и физически от стимулациите ми по дълъг и къс протокол. Дано и ефекта да е положителен.

# 755
Аз имах една стимулация на хапчета Фемара, от 2 до 7 ден и след това пункция. От 4Ф нито една яйцеклетка, като така и не разбрах каква е била причината.
Както са го написали преди мен момичетата, това се води стимулация на ЕЦ въпреки, че е стимулирана.

# 756
  • София
Сега ще обясня, това се води ЕЦ като целта е да не се изчерпва яйчниковия резерв, както се изчерпва при стимулация. С таблетките целта е да се накарат антралните Ф да порастнат възможно повече на брой, това зависи от организма. Когато ФСХ е в норма по често се използва костил, той е по-силен и с него може още някой Ф да се появи освен антралните, докато фемарата в повечето случай се изписва при висок ФСХ, защото тогава организма няма достатъчно от този хормон и не може да отгледа няколко Ф едновременно. Фемарата набавя на организма хормона и така порастват максимално възможно от наличните Ф. С нея се вадят от 1 до 5 Я.

# 757
Аз правя ЕЦ с фемара. Обикновено ги пия 2по 1 за 5 дни. После ако реши докторът, продължавам още 2 дни, 3по 1.Това за мен е единственото, което ми действа добре, защото има по 2, 3, 4 Я. Аз съм сИЯР и на 43.За сравнение, без фемара Я, които има, са 1 или 2 и ембриони те не стават изобщо.
При един от опитите с фемара, имаше бременност, кат Е спря да се развива в 6 г. с.
С високо фсх съм, около 18 и фемарата по мнение на Д.ми действа добре засега.
Понякога се налага да ходя на преглед по 4 пъти преди пункция, например 2, 9, 11, 13-ти ден. Зависи от големината на фоликули те и Е2 и LH.

# 758
  • София
През последната половин година опитах и с трите варианта на ЕЦ:
- с Кломифен - 1 доста голям фоликул и 1 малък, който не пунктираха. 1 яйцеклетка, ранен бластоцист, който дегенерира на 6 ден;
- без хапчета - 2 фоликула, 1 зряла яйцеклетка, която не се оплоди;
- с Фемара -  2 фоликула и 0 аспирирани яйцеклетки.
Явно ЕЦ не е за мен и продължавам със стимулация, въпреки доста намаления ми резерв (АМХ 0,6).

# 759
Сегашният ми опит се води на ЕЦ, като имам 2 пункции до момента, като и двата пъти съм била на клостил 3х1. И от двете имах на пункция извадени 4 зрели яйцеклетки, като само по 1 достигаше до фаза бластоцист и сега си имам 2 замразени 5-дневни. Страничният ефект при мен е, че започнах за задържам фоликули от клостила, като всеки цикъл след пункция минавам на Линдинет за 1 месец. 

# 760
  • София
от 2-3 пункции на ец не може да се твърди че било неподходящо.
нормално е да не стават я и ембрионите да не доживяват доста.
дори при жените, които не рпавят процедури, а си забременяват стандартно и често също едни 25-30% от ембрионите отпадат рано, просто те изобщо не разбират че се случва.
 изисква си време и нерви, но е по-добре от стимулация.

# 761
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 762
Здравейте,
знаете ли тел.номер в  манипулационната? Трябва да се обадя, а не съм взела номера. Ще съм много благодарна, ако някой ми го изпрати

# 763
Здравейте,
знаете ли тел.номер в  манипулационната? Трябва да се обадя, а не съм взела номера. Ще съм много благодарна, ако някой ми го изпрати

На мен от там ми дадоха този телефон 0884700704

# 764
Момичета, знаете ли задължително ли е да идвам до клиниката за махане на конците след лапаро или може и някъде в града, в който живея?

Общи условия

Активация на акаунт