Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 176
  • 784
  •   1
Отговори
# 765
  • Sofia
Момичета, знаете ли задължително ли е да идвам до клиниката за махане на конците след лапаро или може и някъде в града, в който живея?
Не е задължително, единственото което е, че трябва да си платите на другото място, а в Надежда не Simple Smile На мен ми ги свалиха за 2мин, промиха сложиха лепенки и айде.. 😁

# 766
Не е задължително, единственото което е, че трябва да си платите на другото място, а в Надежда не Simple Smile На мен ми ги свалиха за 2мин, промиха сложиха лепенки и айде.. 😁

мен ми ги свали GP-то и платих само потребителска

# 767
  • София
Момичета, аз започнах стимулация в понеделник (отново с Елонва), но днес на 7 ден ЛХ е 18,24, Е2 - 1096, Прогестерон: 0.82. Пункцията ще бъде в понеделник. Имам 4 големи и 2 малки фоликула.
Страшно ми е притеснено заради високия ЛХ. На този ден винаги е бил 5-6...
Преди малко сложих Цетротид, но много се притеснявам за качеството на яйцеклетките при този висок ЛХ.
Ако някоя от вас е била в подобна ситуация, моля да сподели опит.

# 768
  • София
колко големи са големите фоликули?

# 769
  • София
16-18 мм
колко големи са големите фоликули?

# 770
  • София
а защо чак за понеделник оставиха пункцията?
иначе нищо им няма , най-много да се спукат.

# 771
  • София
Точно това ме притеснява...
Да не ги изпуснем или да презреят. Дано не е защото следват почивни дни.
Питах д-р Персенска, тя отговори, че било нормално нивото на ЛХ и Цетротида ще го свали, но на ЕЦ ЛХ стане ли 20 в деня на тригера изпускаме фоликулите...
Възможно е да иска да изчака и по-малките (12-14 мм) да пораснат.
Вече и аз не знам какво да мисля. Sad
а защо чак за понеделник оставиха пункцията?
иначе нищо им няма , най-много да се спукат.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 20:00 от vtri

# 772
  • София
аз бих настоявала за неделя.
ама с персенска е малко сложно май.
цитротида по принцип ще го свали лх-то, ама те до понеделник ще са огромни, нищо читаво може да не излезе.

# 773
Искам да питам тези,които са си правили цветна снимка без упойка,наисина ли захващат шийката на матката с ножица,защото гледах клипове и ми се струва ужасно болезнено и вече почвам да съжалявам,че не исках упойка.

Наскоро правих цветна снимка в Надежда и исках без упойка. Слагат мисля спеклум, който захваща шийката и е болезнено - да, като цяло процедурата е неприятна и наподобява началото на болезнен цикъл, но успях да я изтърпя тъй като всичко се разви само за около минута. Трябва да се настроиш да издържиш болката - така помагаш и на доктора да си свърши работата. Друг е въпросът, че има доктори, които отричат това захващане на шийката и не го правят, но аз прекалено късно го разбрах.

# 774
  • София
Момичета, за пръв път ще слагам Овитрел и сега гледах клипче как се поставя, но ми направи впечатление, че казаха задължително да се съхранява в хладилник. В манипулационната не ми го казаха и цял ден беше на стайна температура.
Това проблем ли е?

# 775
Не се притеснявай. Аз най- редовно пътувам от София до Бс и инжекциите са в багажника на колата. Никога не е имало проблем. Успех!

# 776
Здравейте момичета, след 4ти неуспешен опит в НАдежда отидох на консултация с доц. Русев.Сега ми излязоха резултатите от изследванията в Малинов. Оказва се, че имам положителни ембриотоксини и завишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати. Предписал ми е вливки Имуноглобулин 5гр няколко дни преди Ову или трансфер и 5мл Интралипид 20% след положителен тест. В Геника ми излязоха мутациите: хетерозиготен генотип С/Т за 936С и хетерозиготен генотип G/A за -1154G, но не знам дали той ги е видял-мисля че трябва да му ги занеса и да коментираме. Писал ми е аспирин протект през ден  и фраксипарин 0.4 след + тест през ден.  Също ме беше предупредил да внимавам с прогестероновите препарати, не повече от 2бр. Утрогестан дневно(след трансфер винаги съм имала по 6 което явно доста сгъстява кръвта.)Какво мислите за тази терапия, при вас подейства ли и имахте ли успешна бременност след нея? Доколкото разбрах Ембриотоксините ще ги подтиснем с някоя от вливките за период от 1год. и надявам се през това време да забременея Simple Smile Мислите ли, че док. Стаменов ще се ядоса, че съм ходила при Русев, а не при техните имунолози? Дали ще се съгласи да направим вливките или ще трябва в Малинов да ги правя? Имате ли идея колко излизат като цена? И последно-това изследване за ембриотоксини го прави само доц. Русев нали? т.е. нямало е как да ми ги открият в Надежда...Все пак 4 опита не са малко и съм в правото си да търся всички причини за неуспех, при положение че нямаме мъжки фактор и няма проблем с ембрионите.Ще се радвам ако споделите при вас как се развиха нещата, може и на лично.Благодаря !

# 777
  • София
Всички тези изследвания ги правят в Надежда също. Но моят опит с техните имунолози е скептичен.

# 778
Момичета след неуспешен трансфер съм и след коментар на лекуващия ми АГ, предлага преди следващия ЗЕТ да направим имуногична биопсия и хистероскопия. Обаче  ми предстои заминаване на море и се чудя мога ли в този месец да направя първо биопсията (хем да има време за лечение ако излезе проблем) а след морето на следващия МЦ хистероскопията и може ли в месеца когато ще правим хистерото в същия месец да се направи и ЗЕТ или пак трябва да се чака. Отделно от описаното по горе - преди 2 седмици на профилактичен преглед (правя си такъв всяка година от фирмата ми) друг АГ видя пак киста, за която има съмнение, че е ендометриозна. Чакам МЦ и ще се видя с Цветков, но сега се чудя тази киста ще попречи ли да продължим със ЗЕТ...

# 779
  • София
Слънце, на мен д-р Стаменов ми е казвал, че хистеро и биопсия не се правят в един и същи месец. При мен януари правихме хистерото, март почнахме с биопсиите, така че в това отношение не би трябвало да имаш проблем. Така или иначе отнема време резултатът от биопсията, така че докато си на море, тамън ще е излязъл. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт