Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 795
  • 784
  •   1
Отговори
# 525
  • София
ли92, д-р Макки не бих го препоръчала никога. Ама никога.
Тук има тема 'Мъжки фактор' и там писах отзив за него, ако искаш прочети.
Писах и оплакване в книгата в клиниката.

Доколкото знам при азооспермия излязла на СГ, се продължава с тестикуларна биопсия като изследване.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 00:38 от rave

# 526
  • София
tesoro-81 пила ли си нещо например фемара

# 527
tesoro-81 пила ли си нещо например фемара
Да, 6 дни по 1 таблетка Фемара.

# 528
  • София
Ясно затова ти е нисък Е2, споко и аз я пих 5 дни по 2 табл. и имах 2 Ф с Е2-98 и ЛХ-7,8 на следващия ден след спиране на фемарата ми пуснаха пак хормони и за 24ч. нещата изглеждаха коренно различно Е2-159,60 и ЛХ-6,2. Извадиха 2 хубави Я. Спокойно и при теб всичко ще е на ред. Успех на пункцията Flowers Four Leaf Clover

# 529
Знаете ли дали искат на партньора тест за ковид, ако на пункция има яйцеклетка за оплождане?

# 530
Знаете ли дали искат на партньора тест за ковид, ако на пункция има яйцеклетка за оплождане?
Не искат:)

# 531
Ясно затова ти е нисък Е2, споко и аз я пих 5 дни по 2 табл. и имах 2 Ф с Е2-98 и ЛХ-7,8 на следващия ден след спиране на фемарата ми пуснаха пак хормони и за 24ч. нещата изглеждаха коренно различно Е2-159,60 и ЛХ-6,2. Извадиха 2 хубави Я. Спокойно и при теб всичко ще е на ред. Успех на пункцията Flowers Four Leaf Clover
Благодаря, pepita5! Дай Боже да имам късмет утре на пункцията и за извадим яйцеклетка!

# 532
Леле, pepita5, добре че писа. Моят случай е точно същият и доста се притесних.
Май в събота ще са само от бг мама на пункция Simple Smile

# 533
  • София
Спокойно всичко ще е на ред, важното е Я да има. Успех мили момичета, нека всичко се нареди по мед и масло и после да ни зарадвате с добри новини.Gift Heart

# 534
Здравейте, какво е работното време на манипулационната и на лабораторията в събота и неделя? Отделно, предвид строгия пропусквателен режим, ще ме допуснат ли до лабораторията за кръвен тест след трансфер?

# 535
Здравей Sirena, не съм сигурна от колко започват в манипулационната, но знам че вечер са до 19:30, а събота и неделя и в празнични дни са до 16:30часа. Лабораторията не им знам работното време но задължително ще те пуснат да си направиш теста. Успех Simple Smile

Здравейте, какво е работното време на манипулационната и на лабораторията в събота и неделя? Отделно, предвид строгия пропусквателен режим, ще ме допуснат ли до лабораторията за кръвен тест след трансфер?

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 19:43 от AnMary

# 536
shorti,
Много благодаря!

# 537
Знаете ли кой е дежурен тази събота?

# 538
Здравйте, както бях писала по-рано със съпруга ми правим опити за бебе около 7 месеца. Миналата седмица бях на гинелолог и ни препоръча да направим спермограма. Направихме две  - За съжаление резултата е лош - азооспермия.... Ходихме на андролог - при д-р Макки. Каза ни, че единствения начин е инвтро.. тъй като има запушване. Трябва да  направят операция на съпруга ми и да вземат сперматозоиди.
Ето и снимка на резултата от изследването, което му направиха.
Моля, ако някой  е запознат да ми помогне. Според вас да се консултираме ли с още един андролог или направо да се подложим на въпросната операция.  
Благодаря предварително!

Съжелявам ако нещо не съм изписала правилно, просто и съпруга ми не можа да ми обясни.. той толкова много се беше притеснил след прегледа...
Учудих се, че лекаря му е казал,че може да се направим инвитро.. а доколкото знам с азооспермия няма как.

AКо се стигне до инвитро или икси. Бихте ли ми дали отзиви за клиника?

# 539
Здравйте, както бях писала по-рано със съпруга ми правим опити за бебе около 7 месеца. Миналата седмица бях на гинелолог и ни препоръча да направим спермограма. Направихме две  - За съжаление резултата е лош - азооспермия.... Ходихме на андролог - при д-р Макки. Каза ни, че единствения начин е инвтро.. тъй като има запушване. Трябва да  направят операция на съпруга ми и да вземат сперматозоиди.
Ето и снимка на резултата от изследването, което му направиха.
Моля, ако някой  е запознат да ми помогне. Според вас да се консултираме ли с още един андролог или направо да се подложим на въпросната операция.   
Благодаря предварително!

Съжелявам ако нещо не съм изписала правилно, просто и съпруга ми не можа да ми обясни.. той толкова много се беше притеснил след прегледа...
Учудих се, че лекаря му е казал,че може да се направим инвитро.. а доколкото знам с азооспермия няма как.

AКо се стигне до инвитро или икси. Бихте ли ми дали отзиви за клиника?

Здравей,

Ние също бяхме с азооспермия - мисля, че има и тема за мъжки фактор във форума, но не мога да ти пратя линк - там сигурно ще намериш повече информация.  Азооспермията може да е по две причини - или хормонален дисбаланс, при който не се произвеждат сперматозоиди, или запушване / липса на семепроводи. При вас явно е второто според това което е казал доктора. Може да се направи инвитро - това е най-сигурната и бърза опция за бебе, иначе може да се пробва да се подложи на операции за отстраняване на запушването, но не е ясно дали ще стане и колк отраен ще е резултата и дали ще се намери лекар, който да го направи.  Най-добрия начин на оплождане в този случай е ИМСИ - като ИКСИ е, но селектират морфологично най-добрите сперматозоиди. Освен тестостерон при нас изследваха и някои други хормони -  мисля, че бeше FSH и още нещо, докторите би трябвало да знаят... . За операцията е добре да разпитате какъв тип ще бъде - има няколко вида и според мен питайте дали първо не е добре да има някакъв режим - с добавки или лекарства, диета, спорт и т.н. за около 6 месеца, за да сте сигурни, че ще извадят много и качествени сперматозоиди. Ако пуши е добре да спре - това също ще му повиши доста качеството. Тези операции с биопсии могат да се правят само 3-4 пъти най-много, затова е важно да извадят добър материал, годен за замразяване. Честно казано не знам дали търсенето на второ мнение ще ви даде кой знае каква различна информация - в БГ като цяло тези специалисти май са много малко, но не пречи да пробвате преди да се подложите на това. При нас биопсията даде добър резултат, но след лечение, от първата операция не можахме да замразим нищо... Също така ако направите биопсия и замразите материал, може да кандидатствате за заповед по Фонда за финансиране на инвитро опита - тогава поне процедурите при теб ще се поемат от държавата. Ние бяхме в Надежда, опита ни е успешен и съм бременна в момента. Чувала съм, че в Турция са много добри при мъжкия фактор.

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 21:22 от vessy.k

Общи условия

Активация на акаунт