Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 78

• 43 185
  • 784
  •   1
Отговори
# 690
Искам да питам тези,които са си правили цветна снимка без упойка,наисина ли захващат шийката на матката с ножица,защото гледах клипове и ми се струва ужасно болезнено и вече почвам да съжалявам,че не исках упойка.

Не. Само катетър поставят за да вкарат контраста.
Не усетих почти нищо.
Но се бях притеснила доста и аз преди снимката.
Казват, че боли само, ако има проблем с тръбите.

# 691
  • София
Искам да питам тези,които са си правили цветна снимка без упойка,наисина ли захващат шийката на матката с ножица,защото гледах клипове и ми се струва ужасно болезнено и вече почвам да съжалявам,че не исках упойка.

Не. Само катетър поставят за да вкарат контраста.
Не усетих почти нищо.
Но се бях притеснила доста и аз преди снимката.
Казват, че боли само, ако има проблем с тръбите.
доста често и защипват шийката. оттам са и болките при някои като мен например.
предпочитам всяка друга манипулация, ама не и цветна снимка.

# 692
  • София
Има ли разлика между клостил и кломифен?
Не няма разлика, едно и също е, както и фемара и летрозол също е едно и също.

# 693
Интересно, че Клостилът е по-силен от Фемара пък при мен той води до стандартния 1 доминантен фоликул. С Фемарата тръгнаха 3 броя, макар след спирането й единия да изостана. Освен причината да е било PRP-то което правих 10 дни преди това, а не самата Фемара.

Фемарата е доста слаба и понякога при жени с изчерпан резерв не действа. Аз например съм така и с нея обикновено фоликула е празен, а с клостил винаги вадим яйце Simple Smile Със сигурност ефекта е бил от ПРП-то, аз миналата година правих ПРП 3 пъти в 3 месеца и последния път имах 3 яйцеклетки без стимулация!

# 694
Правила съм 3 ЦС, първите две без упойка. Болката е толковаа силна, че едва не припаднах. Докторите във Варна само ме баламосваха и двата пъти за да не викат анестезиолог за пълната упойка. Много четох и аз по темата, но са едно на милиони момичетата, които не ги боли, независимо дали са запушени тръбите или не. Третата ЦС ми беше в Надежда Сф и беше с пълна упойка, нищо не усетих, чувствах се супер след това. Дано не ми се налага повече, но ако трябва пак да правя ЦС, без упойка няма да се навия.
Успех на всички!

# 695
Момичета доктора нещо пак странно действа,не разбирам ,но за последен път му се доверявам.По мои изчисления трябваше днес ,най -късно утре да правим пункция ,а той каза в понеделник.Имах голям фоликул  и няколко малки, но бяха доста малки между 10 и 13 ,това беше в четв.Жертваме голямия ,който според мен е читавия за 12 ден от цикъла.Малко се съмнявам ,че до 15 ден ще пораснат другите ,като овулацията ще мине.Моля ,ако някой има подобно преживяване да сподели.

# 696
И при мен го е правил два пъти. Единия път имахме успех и останалите Ф бяха нарастнали. Следващия път не извадихме хубави Я. Но той си ми каза директно, че рискуваме готовия Ф заради малките. Ако чувстваш, че той пропуска нещо, опитай се да смениш доктора. За мен е най- важно усещането, че му имам доверие. Ако започна да се съмнявам, не бих останала при него. Дано той успее да разсее съмненията ти и резултатът да е добър!

# 697
Колко голям е големият фоликул? А хормоните как са?
На мен пък ми назначиха пункция на фоликул 14 мм. И по-лошото е, че от понеделник до четвъртък е мръднал само с 2 мм. и нещо. От 12 мм.на 14 мм. и нещо. На естрофем съм. Имам съмнения в успеха, дано греша. А на всичкото отгоре преди малко започна нещо да бушува и да пука около яйчника ми. Blush Най-много да се спука до утре.

# 698
Момичета здрасти. Аз пак съм с въпрос. Назпачиха ми Менопур за утре дотук добре, но ми казаха една ампула да разредя така да го кажа не в едно, а в две  бурканчета. Дадоха ми и една ампула допълнително да не счупя едната. Дали правилно съм разбрала за двете бурканчета? Sweat

# 699
  • София
Вадиш водата от едната ампула със спринцовката, вкарваш я в буркан в прах разтваряш, вадиш пак със спринцовка и същата вода вкарваш във втория буркан. Като се разтвори я вадиш и си я биеш. Една ампула с вода рзтваряш два флакона с прах. Аз поне това мисля са ти казали , нали?

# 700
Вадиш водата от едната ампула със спринцовката, вкарваш я в буркан в прах разтваряш, вадиш пак със спринцовка и същата вода вкарваш във втория буркан. Като се разтвори я вадиш и си я биеш. Една ампула с вода рзтваряш два флакона с прах. Аз поне това мисля са ти казали , нали?
Даа, поне така разбрах.

# 701
Даа, поне така разбрах.
Точно така! Първо вкарваш течността от ампулата в първото шишенце, да се разтвори, изтегляш течността и я вкарваш във второто шишенце. И аз съм си слагала Менопур, единия ден имах 5 шишенца и течността от една ампула я прекарвах през всички шишенца. Успех!

# 702
Възможно ли е да доктора да иска лично той да ти направи пункцията, а да почива събота и неделя и за рова да те остави за понеделник? Не знам какво да мисля вече и аз съм била в такива ситуации Sad

Момичета доктора нещо пак странно действа,не разбирам ,но за последен път му се доверявам.По мои изчисления трябваше днес ,най -късно утре да правим пункция ,а той каза в понеделник.Имах голям фоликул  и няколко малки, но бяха доста малки между 10 и 13 ,това беше в четв.Жертваме голямия ,който според мен е читавия за 12 ден от цикъла.Малко се съмнявам ,че до 15 ден ще пораснат другите ,като овулацията ще мине.Моля ,ако някой има подобно преживяване да сподели.

# 703
  • Пловдив
Цялата 2019г. правих опити на ЕЦ. Като товя беше в Майчин дом. Там доктора си почиваше събота и неделя. А през седмицата работеше от 7ч до 13.30ч. Та така ....О винаги ми се падаше или следобедите или уикенда. Не е коментирал  да ходя при друг. Всеки път беше...Уф ..пак го изпуснахме. Ама с това безхаберие загубих цяла година, в която съм сигурна че Я са били хубави. Та се дохарах до ДЯ сега. Кой е виновен ?

# 704
  • София
Възможно ли е да доктора да иска лично той да ти направи пункцията, а да почива събота и неделя и за рова да те остави за понеделник? Не знам какво да мисля вече и аз съм била в такива ситуации Sad
Не ми се вярва това да е причината. На мен ми се е случвало да правя пункция неделя при негов колега, както и трансфери съм правила при друг, ако на него му се е налагало да отсъства.  По-скоро си мисля, че иска да поеме премерен риск и да изчака другите фоликули, за да има възможността евентуално да извади повече яйцеклетки. Защото иначе вади само 1.

Общи условия

Активация на акаунт