Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако 5-годишната ми дъщеря има ранички в носа и болка?
Какво да правя, ако дете на 6-7 години скърца със зъби през нощта?
Каква е нормалната температура за 3-месечно бебе?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако 5-годишната ми дъщеря има ранички в носа и болка?
Дъщеря ви може да се възползва от Цикатридина назален спрей с хиалуронова киселина, който е подходящ за деца над 3 години. Освен това Низит назален унгвент е добър вариант със заздравяващ ефект. Ако тези лекарства не работят в рамките на няколко дни до седмица, препоръчително е да се консултирате с лекар по уши, нос и гърло.
-
Какво да правя, ако дете на 6-7 години скърца със зъби през нощта?
Скърцането със зъби може да бъде причинено от чревни паразити, неправилна захапка или емоционален стрес. Ако изключите първите две причини, препоръчително е да използвате препарат като Аллора, който не би навредил на детето в препоръчителната дозировка и би изключил неврологично обусловеното скърцане на зъбите.
-
Каква е нормалната температура за 3-месечно бебе?
-
Как мога да предпазя дете на 1 година от кърлежи?
-
Може ли 6-месечно бебе да има разстройство при никнене на зъби?
Синът ми е на 11 мес. и има проблем с акането, който се появи с началото на захранването, преди това акаше всеки ден нормално. Кърмен е на поискване до 6 мес., когато започнах захранването. Продължих и да кърмя. Около 9 месеца замести обяда и СЗ, а от 10ти започнах да давам и закуска. Към момента има три хранения с твърда храна (въведени са всички групи храни, не е имал реакция) и няколко кърмения за приспиване през деня и вечер, както и през нощта, колкото пъти се събуди. Проблемът е, че не ака. Много много рядко се случва сам да се изака. В повечето случаи е с Мелилакс клизмички на два-три дни. Пробвала съм и различни сиропи лактулоза по 5 и 10 мл. доза (по препоръка на ЛЛ), но нямат ефект или много рядко се получава с тях. Също пробвах различни "диети", например да давам тиква, сливи, круши и други разхлабващи храни няколко дни подред, но пак няма ефект. Давах и два-три вида пробиотици, отново без резултат. Единственото, което не съм опитвала е да го чакам повече от три дни. Но на третия ден отказва храна и се налага да направя клизма. Вече много се притеснявам, защото продължава няколко месеца. ЛЛ не приема сериозно проблема и единствено казва да давам сиропи и ще се оправел като порасне и свикне с храната. Иначе детето е жизнено, активно, ходи самостоятелно, не се спира. Приема около 200-250 мл течности освен кърмата под формата на вода, айрян, сок. Ше се радвам на Вашето мнение какво мога да предприема.