Парфюмни размисли и страсти - 239

• 36 472
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Тиква, да се отчетеш после. Аз бях питала в темата за него, но не намерих време да го пробвам. Бих то взела само заради шишето, но моите парфюми всички са прибрани.
Аз и сега мога, познавам парфюма, носила съм го и се чудех защо хората буквално се плашат от него. За мен е много класен! Точно "холивудски" парфюм за нощ, за бал, за рокля с гол гръб. Да не си помислите, че гардероба ми е пълен с такива, а нямах парфюм за тях - разбира се, че не! Обаче много ми се искаше нещо такова завладяващо, спиращо дъха, строго, хладно, алдехидно, ветиверено. Парфюмът е като стена, в смисъла на стена пред мен, която ще държи на абсолютно безопасно разстояние всеки, защото наистина е вцепеняващ за хора, които нищо не разбират от парфюми, а те масово са такива. И е за собствено удоволствие, а не за да впечатлява човек някого с него. Пък тези, които ще го оценят високо и ще го харесат, ще са хора, заслужаващи уважението ми. Всичко това обаче, зависи и от количеството. Когато е сложен умерено, е много красив. Аз съм го отбелязала във Фрагрантика с  😍, а това го правя с малко парфюми!

# 286
Денси, благодаря! Явно ще се вземаме с Мосю Ли.

# 287
Честита Цветница! Здраве, пъстрота и сбъднати мечти ви желая!!!
Дебна си МОН ЕДП аз, днес имаме много поводи и ми е едно такова празнично и нахъсено да си направя подарък. Не че не поръчах ЛВЕБ Еклат ЕДТ, преди дни...надявам се да ми хареса. Днес се фъснах с ЛВЕБ ен Розе,много хубав, даже повече ми допада от първообраза.
Аз странни парфюми нямам, много съм консервативна явно. Не мъча някакви, дето ме отблъснат от първия път. Не давам шансове. Е, ако след години ми хареса- ще купя, но не оставям на склад, ако ми хареса някой ден.
Мосю Ли за мен е един от най-красивите парфюми, любим...Лагуната също придобих и много ме радва. В Покривите също съм се прицелила, но да видим...

# 288
Честита Цветница!
Някой има ли впечатления от Elie Saab Nuit Noor?
 Не го познавам, но ми се иска малко повече информация за него, че ме сърби ръката.Simple Smile

# 289
  • Sofia
Nuit Noor напомня Черната орхидея , по-женствен и мек, иначе също така тъмен, дълбок аромат.

Някой познава ли https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Precious-Oud-56254.html ?
Пълен е с любими съставки- кожа, уиски, тирамису, магнолия, виолетка..

# 290
Да, аз я имам. Любимата ми Мансера. Взех я със страх насляпо, само по пирамида и вътрешно усещане, че е моята и уцелих 10- ка.
Мек, секси, добре блендиран. Не се усещат съставките отчетливо самостоятелно, освен уда, разбира се. Всичко прави една музика, която съпровожда мек и топъл уд.
Онзи ден бях на работа с него с много пръскания, защото не е задушлив, макар че е много силен и шлейфов и побърках хората. Получих много запитвания, комплименти и искания да го донеса и покажа. Много хубав парфюм е.

А някой познава ли
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Aoud-Exclusif-51493.html

# 291
  • Sofia
Благодаря ти, Дени! И аз съм привлечена от състава до степен да гърмя на сляпо   . Сега остава и да го намеря някъде наличен. Grinning

# 292
Благодаря ти, Дени! И аз съм привлечена от състава до степен да гърмя на сляпо   . Сега остава и да го намеря някъде наличен. Grinning
Innocent
https://www.perfume.bg/uniseks-parfyum-mancera-precious-oud

# 293
  • España
Честита Цветница!
Някой има ли впечатления от Elie Saab Nuit Noor?
 Не го познавам, но ми се иска малко повече информация за него, че ме сърби ръката.Simple Smile
Идруг път съм писала за този парфюм...Принципно съм почитател на Ели Сааб ,но този парфюм така и не успях да го заобичам....така ми миришат арабските пазари...подправки,черен пипер, пушеци,медна нотка,която аз харесвам .... Доста прилича наистина на черната орхидея,но пачулито и иланг иланг му предават една лека мекота...

# 294
Отказах го! И благодаря, че реагирахте навреме.
Да кажа защо го поръчах - някога имах Палома, подарък, беше цели 100 мл и ми омръзна след близо 70 мл изпръскани. Искам нещо такова, да имам поне един шипър (ако не броим Лежерната Пантера) ей така за разкош. Обаче не смея да си взема пак Палома, защото може все още да ми е омръзнала. Исках някой, който да е красив и елегантен, обаче не познавам почти никакви шипри и стрелях на посоки. А, сетих се за още два - La Perla edp, но него го няма никъде и Arpege на Ланвин, но 100 мл от това нещо, ще е достатъчно за 500 години напред.
Предложете нещо красиво и носимо, което ще изглежда нормално, ако се носи и сега, а няма да изтрепам околните и себе си с него.
вземете си ботега венета Simple Smile въпреки мненията кое приличало на нея, тя е единствена:)))

# 295
Подкрепям напълно! Изключително класен шипър.

Карен, дано го намериш и ти хареса тази Мансера. Смятам, че ще.

# 296
Имам я Ботега Венета! Simple Smile Но тя е модерен шипър. Взех каквото си бях намислила. Чакам го. Исках наистина нещо хард, но което ми харесва. В пирамидите на доста от старите "бабички" има зюмбюл и тубероза, които ме е страх да не ме убият. Затова разпитвах толкова, но просто в главата си имах представа какво очаквам от парфюма, който искам и като се избистри, поръчах. Поне е познат, харесван и е точно това, от което имам нужда.

# 297
Тиква, вземи си Chypre Charnel на Molinard. Има много от старата школа в него, но все пак е носим и очовечен.
Ботега няма нищо шипрово за моя нос, напълно модерен кожено-жасминов парфюм. Възпитан и фин.

# 298
Ах, че е примамлив и като бутилка, и като състав! Само кажи, Врабчо, ако има дори една молекула общо с Hypnôse Senses Lancome, то той е сладък!? Не е лош този фланкър на Хипнозата, обаче няма нищо общо с шиприте (това в случай, че въобще има прилика с него)! В друг коментар във Фрагрантика пък е сравнен с NR for Her. 🙄 А това пък е най-привлекателното: To Me anyway this Perfume is deffo a lighter version of Lancome's Magie Noire!! Що за творение е това? Не че са меродавни тия сравнения, обаче понякога доста озадачават. И все пак много привлекателно предложение, благодаря! Отивам да се запознавам обстойно с него.

# 299
  • Чукарландия
Ревизирам си пролетно-летните парфюми (посред нощите, луда работа), прибирам зимните, подреждам летните и с ужас 😁 установявам, че броят им е много малък. И някои къде ли съм ги завряла, не мога да ги открия (не са в гардероба 😂). Ще обновявам, то е ясно. 🤪
Най-новите ми красотички (как да не съм хепи?!?) :

И останалите от моята банда:

И като ги разровичках, се сетих да предложа една много хубава малинка - DKNY My NY. Не се сещам кой питаше, а може и да бъркам.
Та, готова съм за лятото! Почти... 😂

Общи условия

Активация на акаунт