Парфюмни размисли и страсти - 239

• 36 368
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Снощи “гръмнах “ ето този  https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Feerie-Rubis-30622.html .
Отдавна ги дебна тези феи....Как Ви се струва,за лято и жеги става ли? Чудя се ....с тези плодове....аз харесвам повече цветя,но ....напоследък ми стана като цветарски магазин....
Поне бутилката е впечатляваща ....направо колекционерска ....
Страхотен е за лято и аз го дебна отдавна, но не съм го засичала в бг сайт. Няма трайността на синята бутилка, но е изключително фин и красив парфюм. На мен лично страшно ми напомня от същата марка на Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Rose Rouge. Откъде го поръча? Simple Smile

# 331
  • España
Снощи “гръмнах “ ето този  https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Feerie-Rubis-30622.html .
Отдавна ги дебна тези феи....Как Ви се струва,за лято и жеги става ли? Чудя се ....с тези плодове....аз харесвам повече цветя,но ....напоследък ми стана като цветарски магазин....
Поне бутилката е впечатляваща ....направо колекционерска ....
Страхотен е за лято и аз го дебна отдавна, но не съм го засичала в бг сайт. Няма трайността на синята бутилка, но е изключително фин и красив парфюм. На мен лично страшно ми напомня от същата марка на Van Cleef & Arpels Collection Extraordinaire Rose Rouge. Откъде го поръча? Simple Smile
От испанския амазон .

# 332
Може би кожата ми е толкова неблагодарна, че върху нея изпъкват най-неблагоприятните нюанси на някои парфюми, обаче наистина често ми се случва.
Последните години все повече забелязвам същото при мен, за капак сухата ми кожа още повече съкращава трайността на много парфюми и отказва да ги излъчва така, както съм ги усещала върху други хора. Затова съм решила да отстрелям поне 1 Мансера и да видя дали наистина са такива атомни бомби. За съжаление, в Пловдив май никъде не се предлага марката и не мога да пробвам, затова както обикновено ще карам на сляпо. Grinning
При мен нито една от изпробваните не се държа като атомна бомба, което ме изуми, защото основно така са описвани. А те не са дори нормални, ами по-скоро незабележими и отлитащи напълно два часа след напръскване.

Пристигна Royal Amber S.T. Dupont Gift Heart

# 333
  • Чукарландия
Рапунцел, Parlez-Moi d'Amour Encore за мен е много приятен пролетно-летен аромат, плодово-цветен, с дъх на боровинково сладко. Но не е нито прекалено сладък, нито прекалено пудрен. Нежен, лесен за харесване, непретенциозен . Ежедневен и лежерен. Запасих се с Галианчетата, защото знам, че са спрени. И не съжалявам.🤗

Kopche, относно питането ти за Fleur Musc for Her Narciso Rodriguez, аз имам ЕДП, а ЕДТ не познавам. Тези, които познават и двата, казват, че в ЕДТ розата е по-хубава, но двата са много близки като звучене. Аз никъде не открих ЕДТ версията, при това изгодно, затова си взех ЕДП. И наистина е голям разкош. 🥰
От парфюми-шоп.

# 334
При мен нито една от изпробваните не се държа като атомна бомба, което ме изуми, защото основно така са описвани. А те не са дори нормални, ами по-скоро незабележими и отлитащи напълно два часа след напръскване.
Това е абсолютно невъзможно. Два часа е някаква шега. Кои си пробвала?
Уд Ванилия е най-страшното удово- ванилово чудовище въобще. Черешата също е яко мощна. Велвет Ванила е чудовище, Прешъс Уд също. И Рози Ванилия не лъже, нито пък Златният Уд. Мога да изброявам още много.

# 335
На мен да. С първия си викам, абе хормони нещо, неподходящ момент, обаче имах 3 или 4(вече забравих) + две отливки и всичките се държат така. Ще кажа само че Roses Vanille, който спрягат за чудовище, 15 минути след нанасянето едва се усещаше, а между другото Монталският му аналог - Intense Cafe, се държи по същия начин - няма го никакъв! А го харесах на морето от една страхотна мацка, която след цял ден навън, вечерта като се прибираше и мина покрай мен, ме зашемети с аромата, който се носеше от нея! Тя не само ми каза кой е, ами после на вечеря го свали от стаята си да ми даде да се напръскам с него. Остави че толкова неблагородно както ухаеше от нейната кожа се разви върху мен, ами и изчезна за нула време! Тя не можеше да повярва! Каза, че откакто го е открила, ползва само него (е, това няма как да го разбера, но има и такива хора) и спорихме един час, защото тя твърдеше, че нейна приятелка, от която е открила парфюма ѝ казала да купува само в лилави бутилки, защото в златна бил фалшив. Опитах да обясня, че не е така и златната е 50 мл, но не ми повярва.

densi, имах бутилки от https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Roses-Vanille-15210.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Black-Vanilla-46662.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Wild-Cherry-35226.html и сега ще видя отливките от кои са, и хайде, няма да си кривя душата, последният - Черешите, беше малко по-траен, но пак не е чудовище, щом го носех с до десет напръсквания. И проблема не е в носа ми. И другите не се оплакваха, че ги душа, защото нямаше с какво. На дрехи стоят с дни! На кожата ми - не.

# 336
И при мен така, Ре! Преди време купих без въобще да мисля /на база многобройни възторжени отзиви/ Aoud Orchid - ами какво да кажа?! Мъчих го немалко пъти при различни обстоятелства и климатични условия - не го усещах и това е! Пробвах го зад уши, на тила, в основата на косата и къде ли още не - просто го няма, съвсем лек полъх при движение и то не всеки път. А иначе самият аромат ми хареса. Малко по-траен ми е Musky Garden. А Cedrat Bois и Kumkat Wood са като леки тоалетни водици при мен. Кожата ми е нормална към суха, но гореща и по принцип много дълго задържа и проектира аромати, които дори се славят с нетрайност. Thinking

# 337
Тиква, направо ми уби мечтите. Joy Както ще поръчвам онлайн и няма да имам база за сравнение, ако и при мен стане така, направо ще го счета за менте.
Моята кожа освен суха е и студена, което според мен още повече убива интензитета.

# 338
И при мен така, Ре! ......
Странно. Нали са идентични с Монталите. Значи първо ще търся за проба:)
Аз все още си чакам Монталите (бях поръчала още нещо,което не било в наличност и за това така си стоеше поръчката,без да намерят за нужно да ме уведомят), изчакам ми се чакалото....когато чакам нещо на сляпо, търпението ми е много малко Sweat Smile

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:29 от Ре

# 339
  • София
Новият аромат на Lanvin. Някой запознат ли е вече с това, дали е сочна, сладка, зряла и свежа диня? Simple Smile  https://www.fragrantica.com/perfume/Lanvin/Modern-Princess-Blooming-58715.html

# 340
Искам най-пресен пример да дам сега с Royal Amber - че той пристигна преди малко повече от час и съм напръскана с него ... ей там дето съм писала че е пристигнал 13:13 часа. Е, сега е 14:20 и от 6 пръскания няма почти нищо. Само ако някой се завре във врата ми, ще го усети, иначе не излъчва. Това, което все пак се усеща леко от кожата ми е сух, мек, не медицински уд и нито следа от сладката амбра, която 10 часа се излъчва от кожата на ММ, за когото купих парфюма, че и стаята след него изпълва ! Не е ли наказание това?! Vanilla & Leather също беше с много скромно присъствие върху мен.

# 341
Имаш кофти късмет явно, че парфюмите бягат от кожата ти. Това обаче не значи, че са нетрайни.

# 342
  • София
Наказание е.  И моята кожа е суха и студена.
Като ми омръзне някой парфюм и го запратя при майка ми, тя го излъчва по 12ч. С доста мазна кожа е, а пък аз обичам тежки и силни аромати, та става чудо.

И все пак с Монталите ме усещат околните. Аз тях- не толкова.
Някой ще ми каже ли за кокоса в интенс тиаре-то Simple Smile

# 343
  • Чукарландия
Тиква🧡, тъкмо щях да питам за Роял Амбър. И аз го мисля за ММ. Пише, че е унисекс, ти как го определяш?

# 344
Унисекс е, определено. Но на мен изпъква по-мъжки, а на ММ по меко и сладко, което би било характерно повече за дамската му страна. Обаче ми харесва и в двата случая. Ще го носим заедно, за да усещам сладкото от него и мъжественото от мен 😆 Или само той ще си го носи. За мен има предостатъчно други.
(прииска ми се и аз да ги наснимам като видях твоите Heart )

Общи условия

Активация на акаунт