Парфюмни размисли и страсти - 239

• 36 473
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • Germany
Уф, аз се чудя кой да си поръчам Dolce&Gabbana The Only One Intense, който е парфюмът на жената съблазнителка за мен.Или Chanel N°5 Eau Premiere, който е превъплъщение на елегантността и женствеността.Трудно ми е да реша, ама много!
Какво има да се чудиш, като The Only One Intense си е точно твоя парфюм. Още първия път като го пробвах, си помислих, че ти ще го харесаш. За мен си е точно от твоите, сладко модерно и цветно начало, подобно на Пойзън гърл, розови дъвки, мека гушкава ванилия, подобна на тази от хипнотичната отрова, и белоцветно кремаво сърце, каквито точно ти харесваш. За мен парфюмът е много елегантен и женствен, и ако се държи добре на кожата ти смятам, че няма какво да се мисли. За  Chanel N°5 Eau Premiere имам големи резерви че ще можеш да го носиш, особено ако не си го пробвала със самостоятелно носене. Шанелските алдехиди са си там и са си доста страховити, нищо, че повечето хора ги харесват. За мен си има много от първообраза №5, и ако си като мен и не се разбираш с алдехиди, за мен е напълно излишна покупка. Пробата е задължителна.

Днес съм с Pure Musc For Her Narciso Rodriguez Страхотен просто, с него съм щастлива, че съм родена жена. Днес много ме изненада, защото се появи една топла и нежна липа, усещане за май, направо ми идеше да скоча на поляната и да паса маргаритки Laughing Ш да се похваля, че се възползвах от великденското предложение на нотино и очаквам For Her Narciso Rodriguez Fleur Musc Eau De Toilette Florale Обичам я тази марка, за мен правят едни от най-женствените и красиви парфюми Yellow Heart

# 436
За мен Линстан ЕДТ е по- хубав, от най- любимите ми е, за студ...Не съм го пробвала в по- нормални градуси...Ще взема да го фъсна утре.
За другата дилема не мога да помогна, не ги познавам. 🙂
Знам, че е за другата тема, но Амбровия Давидофф го има в Брасти, за който се интересува.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 20:38 от Анонимен

# 437
Bright Crystal,при мен се получи нещо като ученичката надмина учителката си....хахаха...ти ме запали по Мон и аз сега като луда купувам всеки флакнър , който излезе без да съм го мирисала и без да чакам промоции....просто предварително знам , че ще го обожавам..., а ти направо нехайно се отнасяш към Мон....хахаха -това в реда на шегата.Така е и с Шанелите...знам,че ще обожавам всеки ,излязъл от кухнята😊Купи си Шанел естествено....
Astravera и аз съм много любопитна за Flowerbomb Dew,веднага да се отчетеш като пристигне 🍀

# 438
  • София
Днес ми пристигнаха Eclat d'arpege и  Blue drop на Jesus del Pozo.  Едно от нещата, които обожавам в парфюмите, са цитрусите. Колкото повече, толкова по-добре! Но основният проблем при тях е, че рядко са трайни. Eclat днес ме изпълни цялата с кеф! С всяко вдишване асоциацията ми беше за наниз от малки звънчета на краката на индийска танцьорка! Свежо, свежо, като озоновия въздух след пролетен гръмотевичен дъжд, и много трайно при мен! Останала съм с впечатление, че тук не се цени особено, нооо какво да правя, не мога да харесвам стадно. Има и други нотки, разбира се, но цитрусът при мен го има от началото досега, и е все водещ. Blue drops е също цитрусов в началото, чак до боцкане в носа, но после се укротява в едни сладки-сладки кайсии със сметана, идва ми да се ухапя! Много съм щастлива от днешните си придобивки!

# 439
Днес ми пристигнаха Eclat d'arpege..... Свежо, свежо, като озоновия въздух след пролетен гръмотевичен дъжд, и много трайно при мен! Останала съм с впечатление, че тук не се цени особено, нооо какво да правя, не мога да харесвам стадно.
Е, хайде сега - стадно! Не четеш ли, че всяка овца тук си блее по нейните парфюми!? Grin Освен това съм останала с впечатлението, че възлюбеният ти Eclat d'arpege всъщност се цени достатъчно тук.

Амбровият Давидов утре ще е при мен (потривам ръчички). Дано овчето ми самосъзнание не ме прецака.

# 440
  • София
Ох, ама не беее, Тиква, имах предвид конкретно за Eclat, че не мога да се водя по общото нехаресване. Ами, може и да бъркам, но в съзнанието ми е останало определение като "чудовище" по негов адрес. Та оттам си вадя мнение за нехаресване🙂 А пък ако е харесван, това ме кефи дори повече!

# 441
Чудовище е Arpege Lanvin, а твоят Eclat d’Arpège Lanvin е мило невинно парфюмче. Grinning

# 442
  • Бургас
Ковачева, благодаря, че се включи Flowers Hibiscus, на другите момичета също.Flowers Hibiscus И аз имах лееки резерви към Шанела/въпреки че и той ми харесва много/ и точно затова реших да се консултирам, хаха.Дълбоко в себе си знаех, че Единственият Интенз е моят парфюм, ами приключиха ми мъките, поръчах Единствения:bowtie: макар повечето да бяха за Шанела. Макадамия, малко стана така, че изневерих на Мон.Bowtie  Пюр муск е един от най-любимите ми нови парфюми, ползвам си го с огромно удоволствие, стои ми много добре, а каква трайност вади! Изключително нежно творение, лятото определено ще му се наслаждавам на макс.Най- любим ми е засега от произведенията на Нарцизо/харесвам много и Пудрения/, на всички с  нови парфюмни придобивки, да са ви честити.

# 443
  • София
Чудовище е Arpege Lanvin, а твоят Eclat d’Arpège Lanvin е мило невинно парфюмче. Grinning

🥰🥰🥰🥰🥰🥰
А защо изобщо може да се каже за парфюм "чудовище"? В смисъл, чета тук за какви ли не странности, кога един парфюм е странен и кога - чудовище?

# 444
  • Чукарландия
densi, моля те разкажи малко за онзи амбров Давидофф! ..
След вчерашното описание на Davidoff Amber Blend е изчерпан в Елинор Satisfied  Satisfied  Satisfied  Satisfied  Satisfied

Е, бравос!
Ужасни сте... 🤪
На човек да не му предложат нещо. Сега за наказание, всички поръчали го, да ми отсипят по малко, да скалъпя около 100 мл. Поне... 😂😂😂

# 445
  • София

🥰🥰🥰🥰🥰🥰
А защо изобщо може да се каже за парфюм "чудовище"? В смисъл, чета тук за какви ли не странности, кога един парфюм е странен и кога - чудовище?
Най-често използваме чудовище за много силно излъчващи и трайни парфюми.
Eclat d’Arpège е един от най-политкоректните парфюми, в повечето сайтове е сред най-поръчваните, значи е масово харесван.

# 446
В конкретния случай, защото Arpege Lanvin е стара концепция за парфюм. Първото издание е от 1927 година, ако не греша. Тогава са ползвани силни, алдехидни, мъхови, "сапунени" мириси за парфюм и затова в днешно време хората ги наричат "бабички", заради силно ретро звученето им. Освен това са правени с естествени съставки и са имали мощ и трайност, която е мечтана в днешно време, но трудно постижима с все повече синтетика. Аз също не харесвам такива парфюми с мънички изключения, но пък това точно изключение повечето пробвали го, го намират за почти ужасен.
Странни за мен са парфюми, които са нещо, което човек не би нарекъл "аромат", а смрад. Кой би искал да мирише на кръв, на метал, на телесни течности? Сигурна съм, че в чист вид на тези неща - никой! Но парфюмерите твърдят, че влагат подобни съставки в новите парфюми и хората се изтрепват за тях - къде от любопитство, къде от колекционерска страст, ексцентричност или дори откровена лудост. Това е разликата между чудовище и странен парфюм в моите представи.

# 447

🥰🥰🥰🥰🥰🥰

Когато ти пречи и няма измиване.
Когато ти предизвиква позиви и неприятни асоциации- изпотено магаре, масов гроб (иланг + кожа 😱), плесен, оцет, война и скръб, нармаг, стол от соца, върната кърма....

# 448
BBeLLa, ето тук го има Davidoff Amber Blend на сравнително прилична цена

# 449
  • София
Ахаа, ясно. Просто съм объркала мненията за двата парфюма.

А за "странните" парфюми - то е като да си направиш тату, което никой не би си направил, за да демонстрираш ексцентричност, ако правилно разбирам? Тоест, не ти е важно дали ще те харесват околните, а ти е по-важно да им покажеш, че не си като никой друг?

Общи условия

Активация на акаунт