Парфюмни размисли и страсти - 239

• 35 882
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Шанз'Елизе е великолепен... за любителите на класически парфюми като мен 🙃 Най-страният парфюм в моята колекция е Rien Intense Incense на Etat Libre d'Orange. Брутален е, но го обожавам 😜

# 106
  • Бургас
Нищо ретро няма в Шанз'Елизе и наистина е великолепен.Други парфюми са ми ретро на мен, но не и той.

# 107
А ретро си е и за мен, но е хубав точно класически парфюм. Личи му, че е правен преди много години. Аз не бих го носила вече, отдавна се интересувам само от нови аромати.

Скрит текст:
Кармина Бурана балет започна сега. Най-любимият ми! Изключителна музика.
https://www.youtube.com/watch?v=mqYT58pdTmk https://www.operasofia.bg/component/k2/item/7362-karmina-burana
19 часа започна Лешникотрошачката балет на Болшой Театър. Линкът ще бъде активен 24 часа.
https://www.youtube.com/watch?v=b8g1o8Ph7LQ

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 19:18 от densi

# 108
Аз намирам за странен Pure XS на Пакп Рабан, усещам солени пуканки в него.
Друг странен ми е Womanity пак заради солта. Но най-гадно странният е Youth Dew на ЕЛ - има една нотка на мухозол в него, която не ми понася.

# 109
  • Варна
За мен странно е нещо, което е различно от масата; може да е хубаво, може да е лошо, всичко може.
В тоя ред на мисли, ми не знам имам ли странни парфюми... зависи от гледната точка.
За странни са оповестявани:
- Kingdom Alexander McQueen - на едни им мирише на пот, на подмишница, на други на кимион, индийска манджа, на други на кръв и други секрети... На мен ми мирише на хубаво. Grin На секс, заради подправките.
- Black Orchid TF - както бе видно в предишната тема, от трюфели и кал, до погребения и мъжки интимности.
Аз си казах мнението.
- Womanity TM - значи, чела съм всякакви неща - дамски интимни части, мръсотия, поцинковани кофи, пепелници... даже не мога да си спомня всичките. Обаче най-любимото ми е "секс между Аквамен и малката Русалка". Joy
Няма нужда да казвам, че  един от най-любимите ми аромати.
- Stash SJP - този лично на мен ми е странен, но много си го обичам. Не мирише на нищо друго, което имам.
- Gucci Guilty Absolute, мъжкият - бензин, кожа, изгорели газове, гараж, машинно масло - никой мъжки парфюм не ме е зашеметявал така от години. Купих си една малка отливка за себе си, да си го инхалирам при нужда. Heart Eyes
- Orchid Soleil TF - случка от скоро "Напръсквам се с него и излизаме с мъжа ми, при което той възкликва "Пфуу, ама какво мирише тука на сладка варена царевица!"; направо се втрещих Grinning; казвам му "Сигурно е парфюмът ми", той ме подушва и отвръща "Не, не, нещо друго е!"; нещо друго, ама аз много добре си знам кое е. Laughing
Само че точно пък тази Орхидея не съм спряла да нося цяла седмица.
Както писах, че рядко я разносвам, така направих точно обратното.
По принцип съм я нарочила да я нося само на плаж, обаче, първо плажовете са малко мираж в момента, и второ, аз на плажа я измивам почти моментално във водата - тоест направо не съм я носила, все едно.
Невероятна точно сега, през лятото /да, тук си е почти лято в момента/, а смесена с аромата на загоряла, слънчева кожа... майкооо, ще си посегна! Heart
Горещ пясък, плажно масло, екзотични бели цветя, разтапящ се сметанов сладолед...
Съвсем скоро смятам да я подновя.

Сега се заинтересувах от това Кокорико, или както там се пише - обожавам аромата на мазе! Хубаво, прохладно, тъмно мазе, наблъскано със стари вестници, списания, книги и буркани със зимнина.
Наксоро го гледах някъде тук по рафтовете, ама кой да ти знае...
Къде е това " тук"? Тук в   БГ Кокорико изчезна от магазините и сайтовете доста отдавна. На мен ароматът ми е секси и е един от най- любимите мъжки. Никакво мазе не усещам. Ако някой ги мерне някъде, може да ми каже. Heart Eyes
Уоманити на повечето ми познати им се вижда странен, а на мен ми ухае на горещ морски пясък, когато вълната го залива. Има и една солена нотка. Толно плажен ми е. Без масла и кремове. Много го обичам!
Л,инстант - Герлен обаче, на моята кожа развива маркировка на територия от мъжки котарак. Не точно пикня. Joy

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 18:21 от liz

# 110
Кокорико имаше, но не съм проверявала отдавна в Нотос Галери в Ринг Мол. Дори бяха на намаление.

# 111
Денси, мерси за темата!💐

Относно странни парфюми, бих определила Metalique Tom Ford като такъв, но за мен в добрия смисъл. Друг “странен” ми е Alien EDP. Не можах да се разбера с него. 3 пъти го купувах и 3 пъти го подарявах. Все ми ставаше лошо от него.
Сигурна съм, че има и други, но да си призная не се старая да ги помня.

Liz, Преди около месец-два го видях в Парк центъра, не помня там дали беше Beauty zone или Douglas.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 18:39 от Lollaa*

# 112
Скрит текст:
За мен странно е нещо, което е различно от масата; може да е хубаво, може да е лошо, всичко може.
В тоя ред на мисли, ми не знам имам ли странни парфюми... зависи от гледната точка.
За странни са оповестявани:
- Kingdom Alexander McQueen - на едни им мирише на пот, на подмишница, на други на кимион, индийска манджа, на други на кръв и други секрети... На мен ми мирише на хубаво. Grin На секс, заради подправките.
- Black Orchid TF - както бе видно в предишната тема, от трюфели и кал, до погребения и мъжки интимности.
Аз си казах мнението.
- Womanity TM - значи, чела съм всякакви неща - дамски интимни части, мръсотия, поцинковани кофи, пепелници... даже не мога да си спомня всичките. Обаче най-любимото ми е "секс между Аквамен и малката Русалка". Joy
Няма нужда да казвам, че  един от най-любимите ми аромати.
- Stash SJP - този лично на мен ми е странен, но много си го обичам. Не мирише на нищо друго, което имам.
- Gucci Guilty Absolute, мъжкият - бензин, кожа, изгорели газове, гараж, машинно масло - никой мъжки парфюм не ме е зашеметявал така от години. Купих си една малка отливка за себе си, да си го инхалирам при нужда. Heart Eyes
- Orchid Soleil TF - случка от скоро "Напръсквам се с него и излизаме с мъжа ми, при което той възкликва "Пфуу, ама какво мирише тука на сладка варена царевица!"; направо се втрещих Grinning; казвам му "Сигурно е парфюмът ми", той ме подушва и отвръща "Не, не, нещо друго е!"; нещо друго, ама аз много добре си знам кое е. Laughing
Само че точно пък тази Орхидея не съм спряла да нося цяла седмица.
Както писах, че рядко я разносвам, така направих точно обратното.
По принцип съм я нарочила да я нося само на плаж, обаче, първо плажовете са малко мираж в момента, и второ, аз на плажа я измивам почти моментално във водата - тоест направо не съм я носила, все едно.
Невероятна точно сега, през лятото /да, тук си е почти лято в момента/, а смесена с аромата на загоряла, слънчева кожа... майкооо, ще си посегна! Heart
Горещ пясък, плажно масло, екзотични бели цветя, разтапящ се сметанов сладолед...
Съвсем скоро смятам да я подновя.

Сега се заинтересувах от това Кокорико, или както там се пише - обожавам аромата на мазе! Хубаво, прохладно, тъмно мазе, наблъскано със стари вестници, списания, книги и буркани със зимнина.
Наксоро го гледах някъде тук по рафтовете, ама кой да ти знае...
Къде е това " тук"? Тук в   БГ Кокорико изчезна от магазините и сайтовете доста отдавна. На мен ароматът ми е секси и е един от най- любимите мъжки. Никакво мазе не усещам. Ако някой ги мерне някъде, може да ми каже. Heart Eyes
Уоманити на повечето ми познати им се вижда странен, а на мен ми ухае на горещ морски пясък, когато вълната го залива. Има и една солена нотка. Толно плажен ми е. Без масла и кремове. Много го обичам!
Л,инстант - Герлен обаче, на моята кожа развива маркировка на територия от мъжки котарак. Не точно пикня. Joy
The UK Hands V

Някой каза Фаренхайт? Heart Eyes Съвсем спокойно мога да нападна мъж, който мирише така. Обожавам го!
На мен ми мирише на машинно масло и виолетки.Grinning

Още един странен, с който се запознах наскоро - Черният чай на Булгари.
Мирише на влакови релси, на депо, супер странен. Харесва ми да го мириша, но посмъртно не бих го носила.

# 113
Черният чай е чудовище. Мирише ми много лошо.

# 114
Някой каза Фаренхайт? Heart Eyes Съвсем спокойно мога да нападна мъж, който мирише така. Обожавам го!
Предоставям ти всеки такъв за нападение с най-голямо удоволствие! Grinning

Womanity не споменах - той ми е с ужасна асоцияция! Аз бягам от солени парфюми с 300, но този е... чак ме е срам да кажа на какво ми мирише. Flushed Подозирам, че ще се досетите.

# 115
  • Пловдив
Благодаря за новата тема!
Странните парфюми са ми интересни, но нямам смелост да ги купя и нося. Да тествам, да проучвам - да, но не и да нося постоянно.
Почти целият ми ден минава в офиса, а там колежките не са парфюмно зависими и понякога ми правят добронамерени забележки, така че се съобразявам какво пръскам и гледам да е нещо ненатрапчиво.
Единственият странен парфюм, който имам, е "тараторчето" на VC&A.

# 116
Четейки ви, оставам с впечатлението, че много добре се разбирам с необичайни парфюми.Womanity за мен е един много приятен и лесен за харесване парфюм.Със сигурност съм изпръскала две пълни бутилки, третата ми бомбира в дамската чанта и от тогава не съм го пръскала.Чантата я бракувах след около три години и продължаваше да ухае на Womanity 🌷
И Orchid Soleil е единствената носима за мен орхидея от чичо Форд.Едно кокосче, една сметанка , приказка,но не си го усещах дълго и го размених за Коко Мадмоазел,едпПосмъртно никаква варена царевица не се носеше от мен или тортиля 😁

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 20:32 от macadamia

# 117
  • Germany
Предоставям ти всеки такъв за нападение с най-голямо удоволствие! Grinning

Womanity не споменах - той ми е с ужасна асоцияция! Аз бягам от солени парфюми с 300, но този е... чак ме е срам да кажа на какво ми мирише. Flushed Подозирам, че ще се досетите.
Тиква, покриват ни се мненията и за двата парфюма. Навремето мъжът ми беше голям почитател на Фаренхайт, първата нереформулирана версия. Търпях, търпях, но толкова зле ми действаше този мирис на терпентин и машинно масло, че накрая го помолих да не го пръска, когато е с мен, и той от любов спря да го използва Laughing Обаче явно му липсва, защото нсеки път като дойде с мен в парфюмерия и минем покрай щанд на Диор, инстинктивно посяга към него. Гучи Гилти Абсолю мъжкия вариант ми е почти идентичен с нереформулираната версия. Там обаче няма толкова терпентин, а една силна петролна нотка, направо на автоработилница ми мирише този парфюм.

Уоманити върху мен мирише на сперма със смокини. Ужасен е. Години наред колежка го носеше на работа и ми ставаше лошо от него, много бях доволна, като спряха да го произвеждат. Обаче съм го усещала върху Денси, на нея й стои абсолютно различно - едни звънливи червени плодчета и море, едно лято и смокини, чудо.

Металик на ТФ и на мен ми е много странен. Мирише ми на живак, на намачкан станиол и на кръв. Никак не се разбирам с алдехидите, ужасно неприятни асоциации оставят в мен и за мен парфюмите с тази съставка в 90% от случаите са странни и неприятни.

# 118
  • София
И за мен не е странен. Но аз не харесвам странни, имала съм orchid soleil и това е. Не ми допада и няма да го купя повече.

Но сега за една друга орхидея- Aoud Orchid. Получих го от размяна със съфорумка (дано и тя в доволна от това, което получи Hug )
Ей, много пипнат и женствен парфюм. Кокос, ама машинен и кремообразен. И шишето ми харесва; нищо, че е с винтова капачка. Усещам си го при размахване на коса и ръце. Ще видим колко ще е траен, но наистина страхотно ухание. Харесва ми повече от Roses Vanille. По- елегантен е и ще ми стане любимец май. Уд не усещам, но аз съм си с ринит Joy Макар в драйдауна да усещам нещичко, заради което си го представям на мъж. Иначе- не. Твърде женствен ми се струва.

# 119
kovatcheva, благодаря ти, изказа всичко, което усещам и не посмях да напиша! 😆
Много близък мой приятел настояваше да му поръчам Фаренхайт, любим му бил! Ама той е шеф на автотранспорта на голяма фирма, работохолик, от автопарка не излиза (не седи на бюрото си) все на това си му мирише. Чудеса направих да го разубедя, защото често се виждаме, а аз направо стоя в другия край от него заради тъпия парфюм! Поръчах за подарък на шурея му Кукуригу (Кокорико) и той толкова го хареса, че не му го подари, ами си го запази! Сега всички си миришем щастливо! 😀 Не знаех, че е спрян.

Общи условия

Активация на акаунт