Парфюмни размисли и страсти - 239

• 35 890
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Дами, нищо е разбирам от парфюми, от години само Адикт ползвам, но моля, препоръчайте ми свеж, летен и секси аромат?

# 481
Уау е отвсякъде, аз ви казах.
Коженият обаче е по- добър за мен. Аз обаче много обичам кожа. Него насляпо не го препоръчвам. Той си е за любители на кожа. Уникален кожен парфюм.

# 482
Уау е отвсякъде, аз ви казах.
Коженият обаче е по- добър за мен.
Ще дойде чак във вторник,нямам търпение Simple Smile Дори заповам да се замислям за другите от серията Thinking

Много обичам кожа Relaxed

# 483
Аз имам и Агара и той е страхотен. Зеленият не познавам.

# 484
Може ли да го опишеш малко. Звучи ми леко страшен с тези подправки !
Трябва да си призная,че не бих се загледала по нищо на Давидоф Mask !

# 485
Да, страшен е. Много уд, много подправки, но е не остър или бакелитен. Повече мъжки, дори чисто мъжки. Аз го нося зимата, но като цяло съм страшен фен на уд. Не го поръчвай него.

# 486
  • София

Ре, ето и от мен няколко думи за Davidoff Agar Blend / https://www.fragrantica.com/perfume/Davidoff/Davidoff-Agar-Blend-34586.html
Скрит текст:

Днес именно него нося, така че впечатленията ми са максимално актуални Simple Smile
Общото ми впечатление е за топъл, дървесен и много уютен парфюм. 
Отваря се сравнително по-трудно за нетренирания нос и всъщност това е най-провокиращата част от развитието му. Именно в първите 10-15 минути се усеща нещо близо до идеята за по-изразен оринет ууд, но със сигурност няма нищо оборно, конско, фекално, опушено и тн.  Тази уудова част е стилно и фино поднесена, и въпреки че дървесното е водещо, то не е изнесено само, а има подкрепа от топли и много уютни подправки, като пипер и канела.
Около 25 минути след старта,  нещата се подреждат невероятно добре  - тази първоначално подчертана дървестност се дръпва назад, подправките набират скорост - най-вече канеланата, а в добавка към нея, се появява и друга подправка -  мек и топъл карамфил, който чудесно засилва чувството за уют и отваря врата за идеалната двойка: амбър и бензоин. Именно в развитието, когато и тези нотки се развият, цялостната концепция на парфюма придобива завършен вид и заблестява по невероятен начин Yellow Heart

Аромата не е сладък, но дава много приятно и дълбоко усещане за натурално звучаща изкусителност. Поне при мен,  Agar Blend е сравнително по-сух и това дава шанс по-добре да изпъкне амбъра, точно така както си го представяме, гледайки пирамита - мек, уютен, объл. Бензоина не дава почти никаква сладост, но вярвам, че той е отговорен за топлото полу-вкусно внушение. Канелата също трябва да се отчете като важен играч - вплетена е страхотоно! Не е мъжкарееща, нито твърде суха и стягаща. Дълбоко в развитието си, поне на моята кожа, ууд в трудния и плашещ смисъл, няма. Дървесната част остава приглушена, за сметка на по-меките и сгряващи смолисти нюанси.
Идеален аромат, когато търсим коледна приказка, представена доста умело, хармонично и напълно носимо в ежедневието.
Не го намирам за безопасен изобщо, особено в първите минути, но пък е едно малко по-смело и отлично изпипано дизайнерско решение. За мен е пълно 10 от 10, особено след като се намесят нотките, но за много хора може да дойде по-сух, подправъчен  и лишен от модерна сладост парфюм.

# 487
...Ре, ето и от мен няколко думи за Davidoff Agar Blend / https://www.fragrantica.com/perfume/Davidoff/Davidoff-Agar-Blend-34586.html
Скрит текст:
..
Еха,благодаря са описанието Bowtie Мухата вече ми е в главата Bowtie
Звучи  мое, леееееко ме плащат карамфила и канелата..до колко са изразени. Но пък дървесина,амбър,Коледа.... Innocent
В Кожениото Ferrari,което поръчах казват,че се усеща точно канела и карамфил. Интерсно ще ми бъде Nerd

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 14:42 от Ре

# 488
# 489
  • София
Скрит текст:
...Ре, ето и от мен няколко думи за Davidoff Agar Blend / https://www.fragrantica.com/perfume/Davidoff/Davidoff-Agar-Blend-34586.html
Скрит текст:
..
Еха,благодаря са описанието Bowtie Мухата вече ми е в главата Bowtie
Звучи  мое, леееееко ме плащат карамфила и канелата..до колко са изразени. Но пък дървесина,амбър,Коледа.... Innocent
В Кожениото Ferrari,което поръчах казват,че се усеща точно канела и карамфил. Интерсно ще ми бъде Nerd

Ре - не се притеснявай от канелата и карамфила - модерно и хармонично са поднесени.
В интерес на истината, връзката която правиш с Ferrari Leather Essence e колкото любопитна, толкова и точна, защото за мен, начина по който са представени канелата и карамфила в Leather Essence имат нещо общо с тези в Davidoff Agar Blend. 
Leather Essence всъщност изобщо не е толкова кожен, колкото заявява в заглавието си и отново бих го сложил в топлите коледни и уютни парфюми. Той обаче има по-сладък нюанс в развитето си.

# 490
Да попитам по-запознатите, Elie Saab Le Parfum  подходящ ли е за пролет-лято, как е като трайност?

# 491
И мен ме запалихте по тези Давидоф. Искам да направя парфюмен подарък на ММ. Според вас кой би бил най-подходящ за човек, който харесва следните аромати....
Половината от тези ги имам,значи.... би трябвало  Амбровия Давидов...а защо не и Кожения Давидов да му харесат,ако си на тази вълна Simple Smile Наистина Амбровия е много добър за ценат си.Пръснато веднъж на кожа преди два часа,все още мощно ме залива......

# 492
Благодаря, Ре! И аз към него се бях насочила, но ми трябваше и съвет.
Има ли го някъде на добра цена или свърши вече Simple Smile

# 493
Благодаря, Ре! И аз към него се бях насочила, но ми трябваше и съвет.
Има ли го някъде на добра цена или свърши вече Simple Smile
От Елинор го изкупихме с намалението. Има го в гет.бг за 98,77 лв. най-изгодно .(поне това ми излезе)
ПП Можеш да видиш довечера дали някое момиче няма да иска да го продаде,ако не и допадне:)

# 494
  • София
Lollaa - по тези парфюми, съдя, че мъжа ти харесва и сладки, изкусителни аромати, и вярвам, че този би му допаднал:
Boucheron Ambre D'Alexandrie / https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Ambre-D-Alexandrie-44718.html
Без специални намаления е скъп парфюм, но сега го виждам наличен с код за около 146лв/125мл.
За аромата - мисля, че тук дамите го описваха наскоро. На 99,99% съм убеден, че любимия ти би го одобрил, тъй като смятам, че ще се впише във вкуса му по отношение на по-сладките и плътни аромати.

Общи условия

Активация на акаунт