Парфюмни размисли и страсти - 239

• 35 897
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Странно, а на мен ми намирисва на евтин одеколон за след бръснене. Не че не харесвам аромата - много даже, но дядо ми някога след бръснене се поливаше с нещо подобно.
Е, ха! И аз вече имам странен парфюм! Simple Smile
Да, не всеки приема неролито, аз също имах такъв период и не във всяка комбинация го харесвам, но в Нероли Портофино за мен е просто нереално красиво. А в базата си парфюмът е просто приказен.
Богат, топъл и елегантен и не спира да вибрира и излъчва. На всичкото отгоре при мен извади завидна трайност. Вчера сутринта пръснах два пъти и тази сутрин в косата си го усещам още.
Сложила съм го пред мен и го гледам като влюбена глупачка и му се хиля като идиот. BlushHeart Eyes

Аз неролито му харесвам, странната нотка за мен идва от хвойната, която усещам в него. Но в никакъв случай нв ми е неприятна, тъкмо напротив. А усещането за хладина и свежест е супер, като копринена рокля, която вятърът плъзга и развява около босите ми крака.

# 556
  • София
Скрит текст:
Много красива снимка на Ковачева. Simple Smile Въобще, много се радвам, когато има лични снимки в темата, малък празник е, така че дано повече съфорумци се престрашат да правят такива. Забелязала съм, че и Tuali прави страхотни снимки. Simple Smile
И аз ненавиждам кимион в композиция, върху моята кожа стои неприемливо зле и нечистоплътно, надушвам го веднага и бягам с 200 от такива парфюми. Досега не съм попадала на такива, в които да ми стои хармонично.
Явно доста хора сме в период на трескаво разглеждане и търсене на парфюмни радости, в това число и аз. Та, смилете се, моля, над бедната душа на кожомана в мен, и ме ориентирайте дали коженият Давидофф от тази серия има действително прилики с Тосканската Кожа ТФ или Rasasi La Yuqawam Homme, както е гласувано във Фрагрантика, тъй като аз имам последния, много го обичам, но ако си приличат с този Давидофф, не ми е спешен на този етап, тъй като си имам доста от Расасито. Въобще, ще се радвам много на едно по-детайлно описание на кожения Давидофф.
Също искам да помоля дамите, които познават So Iris Intense Montale, да коментират малко по-подробно какъв тип ирис е - мнооого ме изкушава в момента. В един пост във Фрагрантика прочетох, че прилича на Silver Iris Atelier Cologne и Chanel 19 Poudre, но това само ме обърка, не ми помогна, тъй като за мен са доста различни изпълнения на тема ирис - Silver Iris e сладък и червилено-козметичен, Chanel 19 Poudre е хладен, зелен и прашен. Имате ли проблем с трайността и шлейфа на този Монтал? Попаднах на мнения от порядъка на 30 минути трайност... Ясно е, че всичко е субективно и кожа с кожа не си прилича, но все пак ми е интересно как се държи при вас. Simple Smile

Klodilia, докато сме на на Давидоф вълна, ето и моето мнение за Davidoff Leather Blend / https://www.fragrantica.com/perfume/Davidoff/Davidoff-Leather-Blend-28390.html. Той е парфюм за деня, за свежи впечатления Simple Smile
Скрит текст:

При мен, Leather Blend звучи доста наситен, мощен, зрял, като старта му е ориеталски в хубавия смисъл. Подобно звучене смятам за типично за Арабския свят - отваряне със шафран,  суха подправъчна роза и папирус. Много стилно, тежкарско и майсторско отваряне. В тези първи мигове, на моята кожа, усещам съществена прилика с този аромат Bentley For Men Absolute
Скрит текст:

Но тази прилика е в началото и около 20-30 минути след отварянето, пътищата им се разделят, като Bentley For Men Absolute продължава да звучи все така мъжествен и сух, като при него се развиват опушени нотки, докато при Leather Blend нещата се затоплят, парфюма се омекотява, и става още по-приятен и богат. Постепенно нотката на кожа набира скорост и поне за мен е страхотна! Не звучи животински, грубо и не изисква да си специален любител на тежки кожени парфюми.
Подобно на другите от линията - Аагар и Амбър, и при Кожата, тези посочени акценти са изявени, но не са твърде фаворизирани, а около тях се изграждат композициите, така че хем да се развие концепцията, хем парфюма да носи комплексен характер.
Дали има общо с Tom Ford Tuscan Leather и Rasasi La Yuqawam Homme, и въобще това мега популярно и много типично излъчване, тръгнало именно от Tuscan Leather? За мен не. Независимо, че в Ледър Бленд има шафран и кожа, това не го прави дори близък с въпросните парфюми. Поне при мен, Ледър Бленд е много по-топъл,  по-изискан и формален. Няма малини, няма цветни нюанси или специфичната хладина от Tuscan Leather.

Финални думи за Davidoff Leather Blend - много изискан и топъл, подправъчен аромат със страхтен кожен акцент.  Нотката на шафран е доста изразена, а поне при мен се усеща и елегантна, леко подправъчна роза, които заедно чудесно допълват коженото внушение. Стилен и зрял парфюм, който разкрива ориента по чудесен начин.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 12:13 от Deetron

# 557
  • Deutschland

Лудост по време на пандемия:) Парфюмна библиотека 🤩Всичко е придобито откакто сме в карантина, спонтанно и в повечето случаи на сляпо. Обикновено така си купувам парфюмите. Когато тествам в парфюмерия изпадам в парфюмна шизофрения, т.е. много неща тествам, от които повечето са мои, а след покупка се оказва, че са ужасни , имам чувството,че нещо друго съм пробвала.
Остават ми за тестване: Ангела, GOUTAL, Diptyque,  TF Champaca, TF Lavender,  Café Tuberose  и няколко Jo Malone.
Чакам си Jo Malone Blue Agava &Cacao, Fleur Narcotique,  TF Lost Cherry, TF Oud Wood, TF White Suede , TF Shanghai Lily и  Molinard Amber.
Най- голямото разочарование : FM Musc. Сигурно ще го предложа в темата за размяна, но планираното ми връщане през юни е под въпрос.
Най- страхотното попадение-изненада,  Шедьовър за мен : TF Café Rose. Не съм розофен,  но не се отказвам и продължавам да опитвам. Портретът на FM също не ми хареса- много роза, много нещо...по-точно само рози.

Ще се радвам, ако някой ми предложи нещо цветно и пролетно на Creed.  Женствено, моля.  Simple Smile
Без Virgin Island.
Домашен парфюм по време на пандемия: Atelier Cologne Vanille Intense. Прекрасна ванилия- топла, пудрена и не много сладка ванилия. Чудя се защо толкова дълго му се дърпах на този бранд.

# 558
Sysly честито, и аз на моето нероли така му се радвах, два месеца по-късно продължава да ме радва много. За жалост не е много трайно върху мен, съответно шишенцето видимо намалява, и не ми се мисли на колко често ще трябва да се взима ново бутилче, но какво да се прави - любов.

Вчера сутринта си получих Soleil Blanc TF и веднага се напръсках щедро, след 2 часа реших че не ми стига, напръсках се пак... и се опита да ме удуши. Днес не съм пръскала, но продължавам да го усещам, при положение че вчера вечерта бях не фризьор и косата ми е измита. Като си взема душ след малко ще видим дали и след душ ще оцелее. Но дори и да не оцелее очевидно върху мен е супер траен. Странното е че когато го проучвах дали е мой беше доста по-студено и развитието му ми хареса много повече. Сега се чудя дали няма да се окаже, че един от спряганите за най-летни и морски парфюми няма да е зимен мой. Другото е че може би с прибързаното подновяване съм пресолила манджата така да се каже. Душ да се избавя от остатъците от солея, нероли или виолетка за днес, пък следващите дни ще го пробвам пак.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 12:24 от Ламята

# 559
...кожения Давидофф. ...Дали има общо с Tom Ford Tuscan Leather и Rasasi La Yuqawam Homme и въобще това мега популярно и много типично излъчване, тръгнало именно от Tuscan Leather? За мен не. ...
Deetron, толкова точно и последователно описваш ароматите, че ги помирисвам Innocent Композирам аромата в глават си Relaxed
Искрено се надявам кожения Давидоф да няма общо с Tom Ford Tuscan Leather......идва ми доста студен и горчив. Харесвам кожата топла и мека...с ром или коняк Tropical Drink

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 19:07 от Ре

# 560
Sysly честито, и аз на моето нероли така му се радвах, два месеца по-късно продължава да ме радва много. За жалост не е много трайно върху мен, съответно шишенцето видимо намалява, и не ми се мисли на колко често ще трябва да се взима ново бутилче, но какво да се прави - любов.

Вчера сутринта си получих Soleil Blanc TF и веднага се напръсках щедро, след 2 часа реших че не ми стига, напръсках се пак... и се опита да ме удуши. Днес не съм пръскала, но продължавам да го усещам, при положение че вчера вечерта бях не фризьор и косата ми е измита. Като си взема душ след малко ще видим дали и след душ ще оцелее. Но дори и да не оцелее очевидно върху мен е супер траен. Странното е че когато го проучвах дали е мой беше доста по-студено и развитието му ми хареса много повече. Сега се чудя дали няма да се окаже, че един от спряганите за най-летни и морски парфюми няма да се окаже зимен мой. Другото е че може би с прибързаното подновяване съм пресолила манджата така да се каже. Душ да се избавя от остатъците от солея, нероли или виолетка за днес, пък следващите дни ще го пробвам пак.

Благодаря ти и честит Soleil Blanc, със здраве да си го носиш и много да те радва!
Soleil Blanc TF аз го носа с точно 3 апликации, една повече да сложа и ми идва в повече. Виж, с део-спрея се окъпвам доволно, по врачнаската. Simple Smile
И противно на всички твърдения, че тове е летен и даже плажен парфюм, аз го нося когато е студено. Тогава усещам истинската му красота. Точно сега, когато още не е така топло и подухва е приказен. В топло време при мен излиза една маслена нотка, точно с аромат на суров петрол и ме души. Всеки с лудостите си. Wink

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 12:56 от Sysly

# 561
Bright crystal, благодаря ти! Всъщност, забравих да добавя,.че имам и Mon guerlain florale и много ми допада, само ми идва нетраен.
Може би кожата ми не го излъчва?
malika$, пробвай и Quatre En Rouge Boucheron – секси и женствен е. Перфектен е за пролет и лято, при мен е траен.

# 562
  • София
Deetron, благодаря за свежите впечатления за Davidoff Leather Blend - чудесно ревю! Simple Smile Много картинни описания изложихте с Ковачева,  изключително привлекателно звучат, прочетох ги по няколко пъти и все по-трескаво мисля, мисля... Laughing Няколко аспекта само ме притесняват - да не се усещат твърде отчетливо амбърът и розата, две традиционно трудни за мен съставки, и да не ми дойде твърде мъжествен парфюмът, макар че аз определено нося и унисекс композиции, и такива, на които името им е "колонът на идеалния мъж" например, които са маркетирани изцяло за мъже Laughing - визирам големия си любимец L`Homme Ideal Cologne Guerlain. От описанията обаче оставам с впечатление, че блендът е хармоничен и балансиран. Помага много и това, че казахте, че не прилича на Tuscan Leather TF/La Yuqawam Homme Rasasi. Simple Smile Имам различни видове кожени парфюми, като такава по-топла кожа/аромат на кожен салон за мен е Santal Carmin Atelier Cologne, който много обичам.
Cielo, невероятно пиршество за душата, дано повечето покупки те радват и няма повече разочарования. Flowers Four Leaf Clover Разкошна снимка и много симпатичен постер на стената също! Simple Smile Musc Ravageur Frederic Malle е труден парфюм, действително, но пък до него виждам един мой голям любимец - L`Eau d`Hiver, нежност на кристалчета, най-реалистичният аромат на студена вода и сняг. Nature Snowflake Eau Duelle Diptyque и Atelier Cologne Vanillle Insensee са ми две от любимите несладкарски ванилии, дано ти допадне Дуел. Simple Smile Dolce Amalfi Xerjoff е много богат и интересен парфюм, бях учудена, че в един холандски сайт за селективна парфюмерия се води летен бестселър, за мен е предимно есенен, заради плътността, подправките и сладостта, но всичко е въпрос на лично усещане и може да е приятна изненада в топлото време. Аз имам още 2-3 мл останали от една отливка и сега се подсещам да го тествам и при по-високи температури. Lavender Extreme Tom Ford на мен ми напомня на една от първите ми големи нишови любови - Gris Clair Serge Lutens, която нося всяко лято с голяма радост, супер прохладна, елегантна лавандула, със съвсем лека сладост в базата, за да не е бръснарска. Heart Eyes С Creed съм на вие все още, познавам само най-популярните им неща и ще прочета с интерес препоръки по питането ти.

Момичета, парфюм подобен ( цитросов ) като Light Blue на Долче и Габана?
Soleil de Capri Montale е много сходен и приятен.

Честити покупки на всички, да ви изпълват с радост дните! Nature Sunny

# 563
  • София
Скрит текст:
Deetron, благодаря за свежите впечатления за Davidoff Leather Blend - чудесно ревю! Simple Smile Много картинни описания изложихте с Ковачева,  изключително привлекателно звучат, прочетох ги по няколко пъти и все по-трескаво мисля, мисля... Laughing Няколко аспекта само ме притесняват - да не се усещат твърде отчетливо амбърът и розата, две традиционно трудни за мен съставки, и да не ми дойде твърде мъжествен парфюмът, макар че аз определено нося и унисекс композиции, и такива, на които името им е "колонът на идеалния мъж" например, които са маркетирани изцяло за мъже Laughing - визирам големия си любимец L`Homme Ideal Cologne Guerlain. От описанията обаче оставам с впечатление, че блендът е хармоничен и балансиран. Помага много и това, че казахте, че не прилича на Tuscan Leather TF/La Yuqawam Homme Rasasi. Simple Smile Имам различни видове кожени парфюми, като такава по-топла кожа/аромат на кожен салон за мен е Santal Carmin Atelier Cologne, който много обичам.

Klodilia - ами опасенията ти, че може тази серия на Давидоф да ти дойде една идея по-мъжкарееща не са без основание. Не са издръжани в идеалната унисекс пътека. Може би за повечето хора ще са повече мъжки аромати, отколкото унисекс и затова не мисля, че си заслужава риска със сляпа поръчка, колкото и да ги хвалим.
Специално за Leather Blend, амбъра и розата ги има в подържаща роля, но нито са водещи, нито звучат пищно, крещящо. Да не говорим, че повечето хора май не усещат роза в Ледър Бленд. При мен има обаче.

# 564
Сега получих Gold Incence Mancera насляпо и този път уцелих десятката. Влюбена съм от първо пръс. Ще го разнося, разуча и ще пиша. На върха на щастието съм. Бях на тръни и доста скептична, въпреки 6-то ми чувство, че е мой. Чудих му се дълго време и накрая се реших, а то било за хубаво.

# 565
  • Deutschland
Cielo, невероятно пиршество за душата, дано повечето покупки те радват и няма повече разочарования. Flowers Four Leaf Clover Разкошна снимка и много симпатичен постер на стената също! Simple Smile Musc Ravageur Frederic Malle е труден парфюм, действително, но пък до него виждам един мой голям любимец - L`Eau d`Hiver, нежност на кристалчета, най-реалистичният аромат на студена вода и сняг. Nature Snowflake Eau Duelle Diptyque и Atelier Cologne Vanillle Insensee са ми две от любимите несладкарски ванилии, дано ти допадне Дуел. Simple Smile Dolce Amalfi Xerjoff е много богат и интересен парфюм, бях учудена, че в един холандски сайт за селективна парфюмерия се води летен бестселър, за мен е предимно есенен, заради плътността, подправките и сладостта, но всичко е въпрос на лично усещане и може да е приятна изненада в топлото време. Аз имам още 2-3 мл останали от една отливка и сега се подсещам да го тествам и при по-високи температури. Lavender Extreme Tom Ford на мен ми напомня на една от първите ми големи нишови любови - Gris Clair Serge Lutens, която нося всяко лято с голяма радост, супер прохладна, елегантна лавандула, със съвсем лека сладост в базата, за да не е бръснарска. Heart Eyes С Creed съм на вие все още, познавам само най-популярните им неща и ще прочета с интерес препоръки по питането ти.

Момичета, парфюм подобен ( цитросов ) като Light Blue на Долче и Габана?
Soleil de Capri Montale е много сходен и приятен.

Честити покупки на всички, да ви изпълват с радост дните! Nature Sunny
Klodilia 🌹Не съм добра със снимките, в темата съм виждала невероятно красиви снимки. Вчерашната на Ковачева- семпла, три парфюма, но толкова ефетна и говореща 😀 определено приковава вниманието. Описанията също 😀
Чета темата от много години, във всеки случай повече от 10. Липсват ми някои списващи.  
Аз съм генетично -парфмно обременена от моята майка.Тя обожаваше хубавите аромати, най-вече Chanel, без да има някакво специално колекционирско отношение и интерес- това пирамиди, дисекция, фрагантика не съществуваше. Цветя, свещи и парфюми винаги са присъствали в дома ни. Е, ние двете сме много различни -аз си трупам като катеричка, чета, експериментирам, болна съм на тази тема. Chanel не моя бранд с малки изключения: Coromandel  и  Coco Noir. Chanel или Guerlain? Категорично Guerlain. Hermes Amazon (1974) това беше първият ми парфюм подарък от майка, 13 -14 годишна съм била. 😅 Учудващо много ми хареса и  си го разнасях навсякъде. Тогава живеех в Латинска Америка- жега, 90 % влажност и предполагам, че съм го подновявала 😂 Усет от малка.
L`Eau d`Hiver е супер успешна находка и също така успешна креация на Ellena  - нежен, ефирен ирисов облак. Много пудрен аромат на мен, седи елегантно. Не зная защо точно е зимна вода, чудесен е за всеки сезон.  
Xerjoff- хубави аромати, трайни, красиви кутии, кичозни флакони, но качествена изработка.  4 поръчах и са ми толкова идентични с други, които вече имам. Тепърва ще разносвам и анализирам.
Обожавам ванилия, мед, лавандула, ирис - любими съставки.
Любими: MFK, Amouage, TF. Jo Malone не мога да кажа, че ми е любим, въпреки че имам почти всичко. Mancera също.
Експериментът продължава. 🤗
Byredo-  почти всичко ми харесва.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 15:13 от cielo

# 566
Девойки, а Aqua Allegiria - риите трайни ли са? Коя е най-свежа?

# 567
Девойки, а Aqua Allegiria - риите трайни ли са? Коя е най-свежа?
Трайност максимум час,иначе всичките са много свежи и приятни ....

# 568
  • Deutschland
Изобщо не са, но пък толкова свежи 😀
Flora Cherrysia

# 569
  • Sofia
И аз снощи пернах Удовият Букет на Ланком, по картинка е старата версия.
Знам, че ще ми хареса, тествала съм го. Grinning

Парфюм за днес - никакъв. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт