Майски бръмбарчета 2020 - Тема 5

• 42 482
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
В книгата на Хедра пише,
да се разсъблече детето, по памперс,
за да се разбуди.

# 526
От опита ми с кърменето с двете ми по-големи деца знам, че в първите дни след раждането тече коластра, която е много важна за имунитета на бебето, а на него са му нужни само няколко капки коластра. Кърмата потича на 5-тия ден след раждането. Аз лично им давах да посучат коластра, а след това ги дохранвах с млякото, което дават в болни цата. А после вкъщи минавахме само на кърма.
А относно това, че бебенцата заспиват по време на сучене, нормално е, аз лично леко ги погалвах по ушенцето и те се събужда ха, в никакъв случай не трябва да се съблича или нещо подобно! Това би било стрес за тях! А и съня е най-важен за тях, не трябва да се будят! Бебетата, когато са гладни, сами се събуждат и започват да плачат. Никое дете не стои гладно.

# 527
Говорих с една консултантка по кърмене и тя ме посъветва с масаж да изцедя няколко капки коластра и да дам на бебето да ги оближе. Трети ден сме в болницата и е на адаптирано мляко..
Аз масажирам гърдите междувременно, още нямам мляко, само капчици..
Казват, че след секцио по-бавно се случват нещата, дано да ни се получи, защото имам голямо желание да е на кърма, а не на АД поне първите 6 месеца..

# 528
Здравей, нормално е да са няколко капчици коластра, в началото е така, кърмата потича на 5-тия ден. Но тези капчици коластра са жизнено важни за имунитета на детето. Хубаво е бебето да се държи максимално дълго на гърдата, за да се научи да суче, така се стимулира производството на кърма от гърдите. А сега заедно с коластрата, можеш да му даваш и адаптирането мляко от болницата, но след като си го държала на гърдата, за да не се отбие.

# 529
Извинете за странния въпрос но правите ли секс по време на бремеността и ако не как потискате желанието

# 530
  • Пловдив
Извинете за странния въпрос но правите ли секс по време на бремеността и ако не как потискате желанието
На мен АГ ми каза сега последните седмици да не правя секс.По време на бремеността сме правили малко пъти,на мен и толкова не ми се е правело.Но напоследък сякаш имам повече желание,обаче не правим..

# 531
При мен и през предишните 2 бременност ти, както и през тази нямаше проблем да правя секс със съпруга ми от началото на бременността до термина. Просто сексът е малко по-внимателен.
Но имам приятелки с проблемни бременности, на които им беше забранено през цялата бременност да правят секс. Всичко е строго индивидуално и лекарят трябва да каже мнение.

# 532
Ако не е проблемна бременност и на мъжа не му пречи коремът, не виждам защо не. Ние правихме до края 1-2 пъти в седмицата Simple Smile

Междувременно дойде консултантката по кърмене на МД, показа ми точно как да подхвана бебето и човекът си засука като пич. Много съм щастлива Heart Eyes

# 533
  • Стара Загора
Chobsi, добре че е имало кой да ти окаже помощ.
Ние сме вкъщи вече, няма такава радост. Бебко го изписаха с малко над 200гр надолу, но няма жълтеница.
Изцяло на кърма е, но снощи беше ад. От 23ч до 4ч сутринта нон-стоп без да преувеличавам. Спала съм 30мин само, защото и той не искаше да спи, а днес си наваксва със съня.
Един съвет - кърмете и през нощта на 2-3 часа. Освен че ще спомогне за увеличаването и бебетата ще получат по-хранителна кърма.
От толкова сукане зърната ми са на рагади и бодито на Момко беше в кърма примесена с кръв, но се мажа и знам, че ще мине скоро.

# 534
И ние сме вече вкъщи. Simple Smile На мен днес ми слезе и кърмата, но той вчера над 5 часа стимулира. Simple Smile Още отначало засукваше правилно и не съм имала болки или рани. Разбира се мажа се веднъж на ден с ланолин, но аз и преди да родя се мажех. Сега съм доста изтощена, но невероятно щастлива.

# 535
Здравейте, на 5ти май ми предстой секцио в Панагюрище ... Има ли мами планирани за тази дата ...Като цяло адски се притеснявам ще постъпя на 4ти ...☹

# 536
Здравейте, на 5ти май ми предстои секцио в Панагюрище ... Има ли мами планирани за тази дата ...Като цяло адски се притеснявам ще постъпя на 4ти ...☹
Здравей,
На мен ми предстои секцио на 5-ти в София, също постъпвам на 4-ти. Днес ми е учудващо спокойно, но съм сигурна, че утре няма да е така. Искам да минава по-бързо и да мога да си гушна мъничето. Притеснява ме възстановителният процес, но в крайна сметка и болката и трудностите си заслужават, когато знам, че ще стана майка. Не се притеснявай, позитивната нагласа помага, ако се настроиш за много болки и тежко възстановяване ще бъде така, по-скоро трябва да се движим повече след операцията и малко по малко да се върнем към нормалния си ритъм на живот. Нито сме първите, нито последните, които ще минат през секцио Simple Smile

# 537
Хей и аз съм с планово секцио за 5 май. Утре около обяд ще ходя в болницата за кръв, урина, ехографски преглед, тонове и после ще ме пуснат у дома да си спя. На 5 сутринта ме искат за приемане вече.
Успех на всички ни Simple Smile аз вече се вълнувам  доста

# 538
На мен още от днес ми е притеснено ..Ще съм с пълна упойка ... Желая ви леко раждане и да се възстановите бързо..❤❤

# 539
mis.hle, radi_144, успех Simple Smile Още малко ни остана. На мен ми се искаше да си нощувам на 4-ти вкъщи, но заради извънредното положение предпочитат да съм в болницата. Така или иначе на 5-ти в 6 сутринта ще ме вдигнат за клизма и всичко останало, така че може би ще ми е по-удобно направо да съм си там от предния ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт