Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 26

• 26 365
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Дано всичко е наред, Ира!

Неви,София Кандиларова е консултант по кърмене и клиничен психолог, ако искате се свържете с нея,ако имате нужда да обговорите ситуацията.
Благодаря, може би ще се свържа с нея. Днес съм с температура и болки в ставите и гърлото. Едва се движа. Сестра и я забавлява. Може би утре ще си направя тест за covid. Бебето от неделя е добре, без температура и игриво. Иначе съм решила да слагам край на кърменето, но абсолютно винаги, от 5 месеца насам, се появява някакво непредвидимо обстоятелство и това не се случва. Чела съм почти всичко от Хедра.

# 601
Надявам се да мине бързо неразположението 🤞и тестът да е отрицателен. (П.С. има ли запушване,твърд зачервен участък по гърдите?) Каквото и да решите, желая успех. И да се чувствате добре и майка, и бебе.

# 602
Може ли линк към статията на Хедра за отбиването на дъщеря и? Само аз ли изпитвам трудности да работя с блога и, съвем ограничен брой статии виждам...

# 603
На търсачката в блога й, горе в десен ъгъл и търсиш спрямо ключова дума, примерно отбиване и ти сортира. Малко трудно се рови инфото понякога.
Ето я https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZ29vZ2x … tc2c0MTAyODc0OA==

# 604
  • София
Тук има списък със статии с таг "начини за отбиване" https://xedra.wordpress.com/tag/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD%D … 0%B0%D0%BD%D0%B5/
Последната е защо вярва в естественото отбиване, може би там е споменала личната си история.  
Консултантите обикновено не споделят кога са отбили, поне не в разговор с жена, която консултират Това не е редно, тъй като жената, която консултират или чете статиите им трябва да реши за себе си, според личните убеждения. Не защото някой е кърмил 8, 14 или 22 месеца.  
Иначе има в блога и един бутон Библиотека, там се отваря страница с три надписа-Кърмене,Раждане, Бебето. Като се натисне на всяко едно излизат статиите и.
Тук също има интересна статия по темата https://missby.wordpress.com/tag/%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%B8%D0%B2% … 0%B0%D0%BD%D0%B5/   от Таня Русева-Бу(председател на Ла Лече Лига и първият IBCLC консултант в България). Във форума също има тема "Библиотека за кърмене", в която има линкове за много статии, има и доста за отбиването и по-дългото кърмене. Писала съм и преди, но пак повтарям, защото много жени въобще не са виждали закованата тема в подфорум Кърмене, а там има много ценни ресурси.  

И един успокояващ пост за приспиването и съня на бебето...нещо напоследък е обсъждана тема из интернет пространството и доста майки се притесняват, че някъде грешат.
https://www.facebook.com/lllbg/photos/a.215210924043/10158553164 … Gie&__tn__=-R

# 605
Надявам се да мине бързо неразположението 🤞и тестът да е отрицателен. (П.С. има ли запушване,твърд зачервен участък по гърдите?) Каквото и да решите, желая успех. И да се чувствате добре и майка, и бебе.
Благодаря, Кактусче. Нямам никакво напрежение в гърдите, но аз към обяд и дадох след като разбрах, че болкоуспокояващото е съвместимо. По принцип четох и че след махане на мъдрец може да имаш температура няколко дни от 37.5. Утре ще видя как ще съм. Много благодаря за поредния бърз и адекватен съвет!

# 606
Аз след опиративно махане на мъдрец съм пила антибиотик, а след обикновени вадения не съм...три мъдреца имам извадени.

# 607
А вие колко сте висока и колко тежите? А мъжът ви?
Дъщеря ми родена 3400,на 4 месеца беше 5400. И двамата с мъжа ми сме ниски и слаби. Ген. Теглото е в долната крива и е нормално. Не ви трябва шише или привикване към него. Ако детето пълни памперсите и наддава (наддаване е всичко над нищо), жизнено,весело и здраво е, това са индикации,че е добре. Тя до 6 месеца ще си удвои теглото, има ли изобщо аргумент,че детето не "наддава"? Защото "достатъчното" се определя от гените. Дъщеря ми повече от 600гр на месец никога не е наддавала. И това е нормално. Ако ще гледате таблици, за да вмествате детето в тях, има една адекватна за кърмени бебета на СЗО, която показва долна и горна крива. Нана я е дала.

Ето ви нагледно, две 3-месечни бебета. И двете са нормални. Успокойте се. Бебета не са еднакви, те са хора като нас и са в различни размери  форми, като нас. Носят нашите гени. Няма как вашето бебе да тежи колкото бебето на съседката, която е с коренно различна височина,структура и т.н.
Благодаря ви за отговорите!
Храня я на поискване, като за деня и се събират 6-8 хранения. През първия  месец наддаде 1 кг и след това по 600 гр.Доста е жизнена и енергична, след като я сложа да суче сама се отдръпва,когато се е нахранила. Вода предлагам, но не иска да пие,също така ползваме залъгалка, но в редки случаи.

# 608
Благодаря за споделените линкове, статии и информация. Далеч съм от отбиване слава Богу, дано да не ми се случи скоро. Чета всякакви статии свързани с кърменето, първо защото имам огромно желание да кърмя детето си възможно най- дълго време, второ защото обичам да се образовам и благодаря на хората, които стоят зад тази чудесна и свръх полезна тема Flowers Hibiscus

# 609
Отбиването на сина ми го понесох по-тежко и от него. Той сам се отби де, но на мен много ми липсваше. Надявам се да успея да кърмя и второто.

# 610
Вода не  нужно да предлатате преди захранването. С интродуциране на твърда храна, се предлага и вода и то в подходяща чашка. Бебето си утолява жаждата с кърмата.

Не разбрах каква ви е структурата,защото ако сте по-нисички и слаби, нормално и детето да е.
Както и какви са аргументите на педиатъра,защото зад недостатъчно трябва да седи аргумент. Винаги може да поискате второ и трето мнение, ако не сте получили аргументирано мнение от лекар.

Може да увеличите и иниицирате предлагането на гърда да е по-често,на 2/2 часа и половина най-много и предлагате и двете гърди на хранене.

Верче,ще 😉 наближава ли термина?

# 611
Здравейте! Въпроса ми е малко "повърхностен",но съвместимо ли е използването на избелващи ленти за зъби (Crest) с кърменето? Става въпрос за 10 дневен курс. Благодаря предварително,ако има отговорили!

# 612
Здравейте! Въпроса ми е малко "повърхностен",но съвместимо ли е използването на избелващи ленти за зъби (Crest) с кърменето? Става въпрос за 10 дневен курс. Благодаря предварително,ако има отговорили!
[/Избелването на зъбите не се препоръчва при бременност и кърмене ,тъй като не са правени изследвания за безопасността при зъбно избелване по време на бременност и кърмене.

# 613
Кактус, на половината път съм по документи,по корем в 7 месец поне Flushed
Вчера намерих стари клипчета на сина ми и се разчувствах, а тук обсъждайки кърменето и наддаването (моя болна тема, сега ще вадя старите записки и ще разгледам къде сме били по таблицата за персентилите), се върнах в този период и още веднъж осъзнах колко ми липсва.

Наистина се надявам втория път да е по-лесно. Като гледам с какъв обем се сдобих в пазвата, имам чувството, че ще мога да храня и близнаците на приятелката ми Joy шегичка

# 614
Моите гърди съвсем малко се увеличиха и двата пъти. Нося 80 б. Но пък съм като дойна кравичка. Така че големината на бюста не е от значение. Аз никога не съм следила таблицата за ръст и тегло. Ние сме дребни и слаби и не очаквам децата да са едри. На моите приятели децата са колкото моята беба, а са с повече от половин година по-малки.

Общи условия

Активация на акаунт