The Ordinarу + DECIEM (Тема № 5)

• 44 477
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Традиционно специалистите  препоръчват ретиноидите като третиноин и серуми с ретинол  да се нанасят на добре подсушена кожа, с цел да се избегне раздразнение. Нанасянето на ретиноиди след крем също е стратегия да се избегне дразнене на кожата и да се постигне по-леко привикване, тъй като кремът се смята, че отнема от по-агресивното действие на ретиноида, действа като 'буфер".
Напоследък се споделят доста положителни мнения и за нанасяне на третиноин върху влажна кожа, т.нар. tret-on-wet, но наистина, това е по-нова практика, и не зная доколко е подкрепяна от специалисти с професионални познания за действието и взаимодействията на ретиноидите с други продукти.

# 106
Ретиноидът го нанасям преди крем и след по-течен серум. Нали принципът е да се следва консистенцията на продукта. Примерно зимата
ползвах ниацинамид, ретиноид, нощна капсула на Балеа и крем.
Много добър ефект имах от 2% ретиноид и следващата зима мисля да вдигна концентрацията.

# 107
Ретиноидът го нанасям преди крем и след по-течен серум. Нали принципът е да се следва консистенцията на продукта. Примерно зимата
ползвах ниацинамид, ретиноид, нощна капсула на Балеа и крем.
Много добър ефект имах от 2% ретиноид и следващата зима мисля да вдигна концентрацията.

Принципът от по-воден към по-гъст и/или мазен продукт не се отнася непременно и за ретиноидите, особено ако става въпрос за третиноин и подобните му по сила ретиноиди. В традиционната азиатска n-степенна рутина, от където идва и препоръката за този тип подреждане на продукти, силни ретиноиди няма по принцип.
Не казвам нищо против нанасянето на ретиноид след воден серум - аз също нанасям третиноин след серум на водна основа - този с ниацинамид,  но нанасям трет. след като серумът е попил. Така се избягва и рискът от дразнене, който споменах в предишния пост, така и рискът смесеният със серум ретиноид да не се разпредели равномерно върху кожата.
Мисля, че за различните ретиноиди важат различни правила и възможности и колкото по-силен е ретиноидът, респективно- колкото по-ранен е етапът на въвеждане на ретиноид, толкова по-стриктни са правилата, които да се спазват, за да се избегне обратен ефект.

# 108
Да, аз също изчаквам серумът да попие първо, по принцип с всички продукти така правя - нанасям следващият, след като предният е попил. Просто изброих последователността. С третиноин нямам опит, коментирам ретиноидът на ТО и по-конкретно 2%.

# 109
До колкото помня ретиноидът се нанасяше след серум на водна основа. На много места съм чела, че ако кожата е по-чувствителна, може да се нанесе и след крем. Със сигурност, ако е преди това ще има по-силен ефект, но не е крайно погрешно и другото.
Именно. Много ми се раздразва кожата и затова първо слагам крем и после третиноин.
За Ретоидите на ТО вече писах. Нанасям ги самостоятелно, защото не ми дразнят.

# 110
jaspermmm имаш предвид, че първо слагаш крем и след това ретиноида ли? С каква цел се препоръчва това нанасяне? Винаги съм мислела, че ретиноида трябва да е най-близо до кожата, за да има ефект и така го ползвам 6-7 месеца вече и сега ми е странно да не бъркам 🙄.
Аз го слагам на чисто лице, 20-30 минути след почистване и измиване. Известно време след това си нанясам другите продукти, обикновенно масла, последвани от нощен крем. Има хора, които слагат третиноина след нанасяне на масло или крем, препоръчват го при много чувствителни кожи.

# 111
Привет, дами!

Опитвам се да изградя рутина The ordinary с най-добрите Anti redness solution продукти! Ще се радвам да ми помогнете с личен опит, ако някоя сред вас е с подобен тип кожа склонна към зачервяване, но доста суха.

# 112
Аз очаквам ниацинамида и хиалурона си, обаче се чудя каква грижа с дриги продукти на ТО мога да добавя и да изградят рутина в борбата си с петънца от пъпки и минали несъвършенства? Искам нещо неагресивно, защото вече слънцето си е силно и не искам да рискувам с фоточувствителност? Не ми се рискува с киселини Sad

# 113
Алфа арбутин за петната .Майар да се мажа с него и още няколко серума и не виждам чак голяма файда,но не упорствам поне докато не свърша серума.После пак ще взема скинорен Simple Smile)) Поне да се успокоявам,че правя нещо, докато клепам ФДТ да ги крия Simple Smile))

# 114
Скинирена не е ли много агресивен, имам такива спомени от тийнейджърските си години, никак не ми харесваше. И все се носеха едни митове ли са не знам, че помагал срещу петна, но доказано ли е?

# 115
На моята кожа нищо й няма от скинорена.Имам си и пъпки в 90% от времето, так съчетавам.

# 116
Здравейте ч, момичета! От марката съм изключително доволна засега, но съм пробвала само 3-4 продукта. Бихте ли ми препоръчали продукт или комбинация за зачервяване на краката и белези от епилатор, както и понякога съвсем дребни пъпчици? 🙄

# 117
Здравейте ч, момичета! От марката съм изключително доволна засега, но съм пробвала само 3-4 продукта. Бихте ли ми препоръчали продукт или комбинация за зачервяване на краката и белези от епилатор, както и понякога съвсем дребни пъпчици? 🙄
Преди и след епилация опитайте да се мажете с дезинфектант за кожа или лосион против акне.(на Биотрейд ползвах аз).При мен това имаше ефект когато ползвах епилатор.

# 118
Благодаря Ви за отговора, от повече от година не ползвам вече епилатор именно заради това. Ходя на лазерна епилация, но белезите стоят:(

# 119
Благодаря Ви за отговора, от повече от година не ползвам вече епилатор именно заради това. Ходя на лазерна епилация, но белезите стоят:(
Ами това вече е друго.Не знам какво може да повлияе освен ексфолиране и хидратиране.Би трябвало с времето да се заличат.

Общи условия

Активация на акаунт