The Ordinarу + DECIEM (Тема № 5)

• 44 096
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
За който се интересува - AHA 30% + BHA 2% PEELING SOLUTION е отново наличен в сайта на Douglas в момента.

Вече не е наличен. Много бързо е свършил, НО все още има Glycolic acid и успях да си поръчам.
Glycolic acid ползвам за по-лесно изчистване на комедони/ черни точки.

# 91
  • русе
Ползвам няколко продукта на ТО, за сега съм доволна, но те и не са от "агресивните". Със суха и чувствителна кожа, 40+ , с пори и търсех нещо, което да по освежи кожата и посвие порите.
Взех си почистващият гел,Ниацинамида,хидратиращия крем и морската ХК. Отначало при използването се появи засушаване на кожата, като петна люспещи се около устните, бузите и брадичката, големи и болезнени пъпки, както и кир ефект. Хидратиращият крем за моята суха и капризна кожа е недостатъчен и не се справи със сухите участъци. Та затова реших да спра за известно време да го ползвам и да го пробвам през лятото, после прочетох че ХК изсушава и трябва мокрене на лицето. Сега вече нямам този проблем на кир ефекта и изсушени участъци, замених крема с по хидратиращ, порите не са се свили значително, но има видим ефект при мен. Сутрин слагам ХК , серум за лице и крем, а вечер ХК, Ниацинамида и крема за лице. Ето това е и ежедневния комплект посочен и в сайта на марката, само, че без Ниацинамида.

# 92
Здравейте,
след няколко положителни отзиви от приятелки и изгледани видеа, реших, че искам да изпробвам няколко продукта на The ordinary.
Разбирам обаче, че е цяло изкуство да подбереш правилната комбинация с тях, а аз, честно казано не разбирам особено много от съставки и киселини.
Бихте ли могли да ми помогнете и да ме насочите към продукти?

С комбинирана кожа съм, преобладават сухите участъци (бузи, чело..). От тези с белите и тънки кожи съм, чиито капилярчета си личат. Sad  Попринцип кожата ми не е проблемна, но от време на време имам периоди в които ми излизат много пъпчици около устата и брадичката. В момента съм отново в такъв период. За жалост, ми остават червени петънца от тях. (Последно ги борех с La roche posay, но освен, че кожата ми много се пресуши, ефект нямаше)
Ако има значение възрастта, 25+ съм. Искам просто гладка, хидратирана и свежа кожа.

# 93
Утре мога да се разпиша по-подробно, но за капилярите освен козметично замаскиране със зелен коректор, за истинска грижа препоръчвам продукти, съдържащи екстракт от див кестен - Aesculus hippocastanum. Активното вещество в него - есцин, има укрепващо кръвоносните съдове действие.
ТО нямат такъв продукт обаче. 

# 94
Утре мога да се разпиша по-подробно, но за капилярите освен козметично замаскиране със зелен коректор, за истинска грижа препоръчвам продукти, съдържащи екстракт от див кестен - Aesculus hippocastanum. Активното вещество в него - есцин, има укрепващо кръвоносните съдове действие.
ТО нямат такъв продукт обаче. 
Ще следя, тъй като имам подобен проблем. Ще се радвам на препоръки за продукти също.

# 95
Здравейте, нова съм в използването на продуктите и искам да съм сигурна, че ще ги нанасям правилно. Кожата ми е едновременно мазна, но и като че ли лесно се пресушава, странна работа 😀 имам и тук там пъпки и разширени пори. Взех си Marine hyaluronic и крема moiturising factors. Чакам и наличност на Ниацинамид. Правилно ли съм се насочила:
Сутрин : розова вода, Marine hyaluronic и крема
Вечер: ниацинамид и нощен крем

# 96
Мина над месец откакто ползвам продуктите и ще споделя какви резултати имам.
Кожата ми е обикновено мазна и проблемна. От години се боря с пъпки, белези и петна. В последното време обаче стана много суха и дехидратирана, заради това, че все търсех продукти, които да премахнат пъпките и я изсушавах без да помисля, че по-този начин не си решавам проблемите, а ги влошавам.

Резултатите са огромни след малко над месец ползване. Нямам нито една пъпка, което не се е случвало от години, кожата ми е хидратирана и изглежда здрава. Петната почти изчезнаха. За първи път от много време се чувствам окей да изляза без грим и се харесвам като се видя в огледалото. Даже не мога да повярвам, защото съм пробвала какво ли не и никога не съм имала толкова бърз резултат.

Ще опиша какво ползвам и мнението ми:

Niacinamide 10% + Zinc 1% - Това е продукта, който ми изчисти всички пъпки. Ако се прекали става на кир и обикновено го редувам вечер. Мога само хубави неща да кажа за него. Със сигурност ще си взема още едно шише, когато ми свърши.

Lactic Acid 10% + HA - Това е по-силната млечна киселина. Реших да я взема, защото вариантът от 5 % беше свършил. Използвам я 3 пъти в седмицата само вечер. В началото получих така наречения purge и ми излязоха много малки пъпчици, които изчезнаха след седмица и половина и оттогава кожата ми е чиста. Niacinamide помогна по-бързо да се махнат. Видях и резултат от петната. Когато го ползвам вечер,  на сутринта кожата ми изглежда супер.

Natural Moisturizing Factors + HA - На мен лично не ми хареса, защото кожата ми има нужда от повече хидратация. Много бързо попива, но все не го чувствах, че е достатъчно. Използвах го като последна стъпка.

Marine Hyaluronics - Харесва ми, хидратиращ е и попива бързо. Ползвам го сутрин веднага след като си измия лицето. Четох, че помага за заздравяването на кожата бариера и определено виждам промяна в кожата си.

100 % Plant-Derived Squalane - Няколко капки са достатъчно, защото е много мазно, но ми е вторият любим продукт след Niacinamide. Нанасям вечер преди хидратиращия крем. Откакто почнах да го ползвам нямам никакви сухи места.

# 97
Аз от почти 3 месеца ползвам серума Niacinamide почти всеки ден сутрин и вечер, тоника с гликолова киселина само вечер и червената маска- пилинг с аха и бха киселините. Та в началото ми се появиха повече пъпчици по челото, като посвикнах минаха. Маската почиства много добре черните точки, но за жалост само след няколко дни се замърсяват отново. Аз съм с по-мазнееща кожа и широки пори с черни точки, но за жалост почти никакъв ефект не виждам от останалите два продукта. Все пак ще си ги изразходя и може би ще взема още някой друг серум, виждам сте доволни от серумите с  хиалуронова и млечна киселина.

# 98
Някой скоро да е поръчвал от DECIEM? Направих поръчка на 21ви и все още статуса е paid Sad  предупреждават,че има забавяния на доставките, но все пак да си питам Simple Smile

# 99
  • София
Някой скоро да е поръчвал от DECIEM? Направих поръчка на 21ви и все още статуса е paid Sad  предупреждават,че има забавяния на доставките, но все пак да си питам Simple Smile
На 09.04 вечерта направих поръчката и пристигна на 22.04

# 100
Някой скоро да е поръчвал от DECIEM? Направих поръчка на 21ви и все още статуса е paid Sad  предупреждават,че има забавяния на доставките, но все пак да си питам Simple Smile
Аз поръчах на 19.04 и на 23.04 я изпратиха, но кога ще дойде...
По-забавно е, че на същата дата поръчах и от Дъглас, но още не е изпратена:head_band:

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 22:01 от goddess

# 101
То и аз така, но прочетох че някои слагат след крем и реших, че има различен начин на приложение.
Продуктите на The ordinary, ползвам без кремове, те просто са твърде слаби за кожата ми. Не ми предизвикват никакво дразнене.
След крем слагам Аирол и други от групата, но те не са на DECIEM.

Аз слагам в обратния ред.Иначе, до кожа е.

# 102
За доставките от Дъглас има график в сайта им.
Ако му се доверя в четвъртък и петък ще получа поръчките си, а ако ги обединят ще е супер.

# 103
  • София
jaspermmm имаш предвид, че първо слагаш крем и след това ретиноида ли? С каква цел се препоръчва това нанасяне? Винаги съм мислела, че ретиноида трябва да е най-близо до кожата, за да има ефект и така го ползвам 6-7 месеца вече и сега ми е странно да не бъркам 🙄.

# 104
До колкото помня ретиноидът се нанасяше след серум на водна основа. На много места съм чела, че ако кожата е по-чувствителна, може да се нанесе и след крем. Със сигурност, ако е преди това ще има по-силен ефект, но не е крайно погрешно и другото.

Общи условия

Активация на акаунт