The Ordinarу + DECIEM (Тема № 5)

• 43 862
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Скрит текст:
"Скромната" ми поръчка като за начинаещ Simple Smile

Скрит текст:

Заради отзивите взех Amino acids + B5 - понеже се отказах от ХК и доколкото разбрах овлажнява много добре, ще го ползвам като първа стъпка след почистване и тонер, овлажнявам с него и после другите неща.

Естествено ще ги вкарвам постепенно, да видим кое как ще ми понесе. Поръчах и Гранактив Ретиноид 2%, но след поръчката видях, че има и емулсия, а аз поръчах в сквалан и сега се чудя да не съм объркала. Т.е. каква е разликата между емулсия и сквалан и съществена ли е?
Леле, колко неща, не знам дали ще успееш да ги използваш всичките Simple Smile Матриксила и Бъфета не ги отваряй едновременно, имат едно и също действие, запази си част от нещата неотворени, да не им минава срокът на годност. Иначе това в сквалан е по-добро и е по-нова концепция. Скваланът е чудесен за кожата, некомедоногенен, бързо попива и не утежнява, дори и нищо да не мажеш от горе, пак няма да имаш сухота и опъване, характерни за ретинолите.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 12:31 от SitaraB

# 631

Аргилерин,,  Морската хиалуронова, Матриксил или Бъфет, Ниацинамид, трябва да са преди аминокиселините/ Амино ацид +Б% или Пикногенол.
Права е SitaraB за Матриксил и Бъфет, дори бих добавила и Амино ацид+Б5 и Пикногенол не ти трябват едновременно, още повече, че не знаеш дали ще ти понесат. Друг е варианта да ги тестваш и ако нещо нети понесе, можеш да ми пишеш, ще ги приютя. Аз ги изразходвам с такива темпове, че на 3 месеца правя поръчка на разни неща и набавям намаляващото.

# 632
Евала за поръчката, просто ми се напълни сърцето Gift Heart Впрочем някой скоро да е поръчвал от ДЕЦИЕМ, за колко време горе-долу стигат нещата? Последно поръчвах края на ноември и покрай Черния петък им отне 10 дена да пратят поръчката и 5 дена да стигне до тук, дали сега ще е по-бързо или същото Sweat Smile

# 633
Сега проверих, последната ми поръчка е от 19.04, изпратена на 23.04, дойде за седем-осем дни. Повече от осем дни не ми е пътувала поръчка.

Хаххаха, установих, че първата ми поръчка е била на 2.11.2017г.

# 634
Хихи, момичета, благодаря за съветите, много сте мили! Gift Heart
Бъфет и Матриксил просто ги взех, защото си мисля, че бързо ще се изразходят, но да, няма да отварям всичко, а ако нещо отворя и не ми понесе, ще пиша, ако някой си го хареса Simple Smile

Goddess, вчера успях отново да хвана консултант в лайв чата и като копирах всички продукти, които съм купила, пак ми направиха режим (избистриха ми се още повече кое след кое се слага), единствено жената ми писа за Амино + Б5, че мога да го редувам с Марин Хиалурон, т.е. че и двете служат за първо овлажняване след тонера и мога да ги сменям и тогава другите неща. А Пикногенол нали е антиоксидант - от какви съображения казваш да не ги ползвам заедно - имат еднакви свойства ли?

Ето примерни режим за другите момичета, които се чудят кое след кое - това е за моя тип кожа, комбинирана, с комедони по брадичката и черни точки:

Скрит текст:
AM
 -cleanse -toner
-Argireline (always first, its the thinnest formula)
-Matrixyl
-niacinamide
 -antioxidant
 -moisturizer
 -spf

AM 2
-cleanse
-toner
 -marine hyaluronic
 -niacinamide
 -azelaic
 -moisturizer
-spf

PM
1-cleanse
 -toner
 -marine hyaluronic
 -buffet
 -retinoid (every other night)
 -niacinamide
 -antioxidant

PM 2
-cleanse
 -toner
 -marine hyaluronic
 -vitamin C
 -antioxidant mixed with moisturizer

You can alternate between amino acids and marine hyaluronic

И още един продукт всъщност ще имам - Ресвератрол, обаче него го поръчах от Амазон, че в сайта го нямаше.
Него ще си използвам в комбинация с витамин Ц, ако ми понесе, изкуших се като Goddess каза, че кожата ставала неприлично хубава от тази комбинация Simple Smile

# 635
tiriti режимите са добре, обаче се чудя защо изобщо да ползваш антиоксидант вечер ??? целта му е да предпазва от вредните радикали на слънцето, така че изобщо не го хаби вечер, а го ползвай през деня.
Смесването на Ресвератрол с вит.С на прах го прави в шепата си като първо слагай прахчето, след това капеш ресвератрол. Изчакваш ок.минута и нанасяш на лицето. Важно е да нацелиш удачната за твоята кожа комбинация от количества на двете съставки.

# 636
Впрочем някой скоро да е поръчвал от ДЕЦИЕМ, за колко време горе-долу стигат нещата?
Тази сутрин Спиди ми доставиха пратка, поръчана на 17.08, т.е. на 10-тия ден.

Само леко се притесних от по-горни коментари, че се съмнявате в различна формула на 60-милилитровия Niacinamide. Взех от него, след като останах толкова доволна от малката разфасовка (от Дъглас е) и съм решила да не оставам без него занапред. Регулиран себум, стегнати пори, изчезнали пост-акне петна и неравности. Кожата ми е комбинирана, зряла. Толкова ми е комфортен, че ако не излизам мога да стоя само "по него", не ми засушава. Никак не ми се ще несъвършенствата да се завърнат..
Засега с него ми е единствения (и успешен) опит с марката. В днешната поръчка имам и Гликолов тоник и Аргирелин, дано и с тях е така.

# 637
Скрит текст:
Хихи, момичета, благодаря за съветите, много сте мили! Gift Heart
Бъфет и Матриксил просто ги взех, защото си мисля, че бързо ще се изразходят, но да, няма да отварям всичко, а ако нещо отворя и не ми понесе, ще пиша, ако някой си го хареса Simple Smile

Goddess, вчера успях отново да хвана консултант в лайв чата и като копирах всички продукти, които съм купила, пак ми направиха режим (избистриха ми се още повече кое след кое се слага), единствено жената ми писа за Амино + Б5, че мога да го редувам с Марин Хиалурон, т.е. че и двете служат за първо овлажняване след тонера и мога да ги сменям и тогава другите неща. А Пикногенол нали е антиоксидант - от какви съображения казваш да не ги ползвам заедно - имат еднакви свойства ли?

Ето примерни режим за другите момичета, които се чудят кое след кое - това е за моя тип кожа, комбинирана, с комедони по брадичката и черни точки:

Скрит текст:
AM
 -cleanse -toner
-Argireline (always first, its the thinnest formula)
-Matrixyl
-niacinamide
 -antioxidant
 -moisturizer
 -spf

AM 2
-cleanse
-toner
 -marine hyaluronic
 -niacinamide
 -azelaic
 -moisturizer
-spf

PM
1-cleanse
 -toner
 -marine hyaluronic
 -buffet
 -retinoid (every other night)
 -niacinamide
 -antioxidant

PM 2
-cleanse
 -toner
 -marine hyaluronic
 -vitamin C
 -antioxidant mixed with moisturizer

You can alternate between amino acids and marine hyaluronic

И още един продукт всъщност ще имам - Ресвератрол, обаче него го поръчах от Амазон, че в сайта го нямаше.
Него ще си използвам в комбинация с витамин Ц, ако ми понесе, изкуших се като Goddess каза, че кожата ставала неприлично хубава от тази комбинация Simple Smile
Мисля, че и двете борят свободните радикали, Витамин С също, но пък знае ли човек. Нямам опит, както писах с Аминокиселините+Б5.  Пробвай.
Иначе и на мен ми харесват режимите, дори и реда.
Имай предид и нещо друго, продуктите с Propanediol създават усещане за леко мазно. Попива, но не знам какъв ще е ефекта, преди Ниацинамид и Бъфет.
Внимавай с Azelaic, да не се сдобиеш с петна.
Смятам, че всички хубавини са по-ефективни вечер, защото тогава кожата почива.
От антиоксидантите само EUK го дават за предимно дневна грижа, тъй като му било нужно слънце, за да се активира.

Успех, момичета! Дано Ви допаднат нещата и намерите своите режими, защото ми се струва, че няма универсални. Лично аз доста експериментирах, преди да открия моите.

# 638
Здравейте. Скоро открих The Ordinary и правя първи стъпки с продукти и комбинирането им в режими. Купих си следните продукти:
Squalane Cleanser
Niacinamide 10% + Zinc 1%
Hyaluronic Acid 2% + B5
Caffeine Solution 5% + EGCG
Glycolic Acid 7% Toning Solution
Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%
Granactive Retinoid 2% in Squalane
Къде да вкарам тоника с Glycolic Acid като не се препоръчва да се ползва сутрин, но и не е ок да се комбинира с вит. Ц и ретиноида, които редувам през вечер? Мисля да си купя и маслото от шипка. Него трябва да нанасям последно, нали? Какви други продукти бихте препоръчали за мазна кожа в Т-зоната, разширени пори и черни точици, пигментни петна и бръчки като за 35-годишни Simple Smile

# 639
  • софия
Аз използвам гликоловия тоник вечер в една рутина със вит.ц на прах смисено с ресвератрол.
Нанасям тоника чакам 20минути,аргил.,матриксил и тогава нанасям и сместа .Понякога след час нанасям и сквалан-ама рядко.
Сега и аз ще въвеждам ретинол 2%.

# 640
danon, в последните няколко страници само това се обсъжда: какво, кое, кога, при мазна кожа и комедони, както и бръчки.
За тоника също има доста изписано в темите. Лично аз не съм го ползвала.
Маслата винаги са на финала.

# 641
Аз не мога да се престраша да ползвам гликоловия тоник, притеснява ме, че прави кожата фоточувствителна, независимо, че  не излизам без слънцезащитна...Страх ме е да не си докарам несъвършенства.

# 642
На мен много ми щипе от гликоловия тоник и ми е много лепкав.

# 643
TROSHKATA, витамин Ц на прах е в конфликт с глюколовия тоник.

# 644
Това наслояване на продукти, което е във философията на ТО никак не ми допада. Знам, че е известен похват и в азиатската козметика, но кожата няма как според мен да поеме толкова много неща, вероятността от кир ефект е голяма, а кир ефект означава, че нищо от нанесените не се поема от кожата... Аз си чувствам кожата натоварена и мръсна, когато върху един Ниацинамид например сложа хидратация, слънцезащита и накрая евентуално фон дьо тен...

Общи условия

Активация на акаунт