The Ordinarу + DECIEM (Тема № 5)

• 43 838
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Ъпдейт за моята "скромна" първа поръчка Simple Smile
На 25.08 поръчана, на 1 септември беше вече при мен. Пробвах вече няколко продукта - Марин Х, Бъфет, Аргилерин, Ниацинамид, Азелаинова, AHA\BHA и Пикногенол. Не съм се обринала от нищо все още, но ми прави впечатление, че някои оставят мазно усещане.

Примерно Ниацинамид лъщи, после като го покрия с Азелаинова и леко матира, но после като сложа хидратиращия крем отгоре и следобед бях лъснала като все едно с олио съм се мазала.

На мен принципно който и хидратиращ крем да ползвам винаги ми омазнява, дори да е уж лек флуид. Най-добре си чувствам кожата току-що измита, без нищо да съм и сложила - веднага след измиване сякаш са се свили порите и ми е суха, обаче нали трябва да се хидратира...
 На втория ден след Азелаиновата сложих един крем на Биодерма, който е за матиране и свиване на порите и е единственият, който наистина работи при мен, при което ми беше суха и хубава кожата през целия ден, но се чудя като матира и свива пори, дали всъщност хидратира....

На следващия ден добавих към режима и Пикногенол - той вече освен, че ми прави след Ниацинамида лек кир ефект, е и супер мазен - при вас така ли е?
Сигурна съм, че с нещата, които слагам, кожата ми ще е по-подхранена, но не ми харесва как изглежда мазна. А се притеснявам, ако след Ниацинамид иАзелаинова не сложа никакъв хидратиращ крем дали ще е достатъчно (Goddess каза, че не слага кремове), но се чудя да не се пресуша много - приемам съвети Simple Smile

Опитах също и АХА/БХА киселината - от нея сякаш видях веднага ефект - после съвсем леко като побутнах някой бял връх на брадичката и той изскачаше, сякаш леко беше премахнала най-повърхностния слой и беше ги отпушила някои - на нея залагам големи надежди.

# 661
След като ползваш азелаинова киселина, ако е през деня - задължително SPF!
В този ред на мисли, искам да ви питам, момичета, има ли слънцезащитен крем, който да върши и работа и на хидратиращ, за да прескоча стъпката с хидратацията и да имам 2 в 1?

# 662
След като ползваш азелаинова киселина, ако е през деня - задължително SPF!
В този ред на мисли, искам да ви питам, момичета, има ли слънцезащитен крем, който да върши и работа и на хидратиращ, за да прескоча стъпката с хидратацията и да имам 2 в 1?

Да, знам, като излизам, слагам и него и мазнотията е още по-пълна...Disappointed

# 663
След измиване на лицето сутрин слагам морската ХК или аргилерин, бъфет с медни пептиди, Ascorbyl Glycoside и след това тази слънцезащита : https://kzone.bg/purito-centella-green-level-unscented-sun-slant … n-krem-60-ml.html. На 41 години съм, с омазняваща се  Т зона и суха останала, и тази комбинация ми действа много добре и нямам нужда от допълнителна дневна хидратация. Като изчакам 15-20 минути с гримирането няма проблеми с нанасянето на грим след това. Ползвам хваленият и тук в темата серумен фон дьо тен на Ординари 1.2 YG, като нанасям с пръсти два тънки слоя и после матирам Т зоната с влажна гъбичка и матиращата пудра на Есенс. Издържам така без особено лъсване работния ден, ако са жеги допълнително ползвам и фиксиращ спрей.
Пикногенол ползвам вечер, смесвам две капки или с хидратиращия ми крем, или с маслото от марула, или с витамин Ц.

# 664
Нищо хидратиращо не ползвам след серумите и някоя от аминокиселините.  Само слънцезащитен... Последните няколко години редувах Филорга и Biotherm dry touch, Това лято разнообразих с Shiseido Synchroshield/ върши чудесна работа за добре подхранена кожа/,  определено съм доволна. Имам и австралийското злато, но то много ми спарва и изсушава, затова го избягвам, иначе е безупречно, относно петна.
Всичките серумчета,  в комбинация с аминокиселините са достатъчна храна за кожата.

пп. НМФ и на мен ми идва в повече, кожата ми прелива от мазнотии, когато го сложа, затова и не го препоръчвам. Както писах по рано- ползвам като крем за ръце.

# 665
Момичета, появиха ми се пигментни петънца под очите, лунички, с какво мога да третирам? Кърмя в момента, четох за киселини, ама не съм сигурна кое да избера
Също и да питам за нещо с ув фактор, защото забравям да нанасям фдт...

# 666
То слънцезащита е важна, а не фон-дьо-тена. Има тема за нея, прочетете там.

# 667
Момичета, появиха ми се пигментни петънца под очите, лунички, с какво мога да третирам? Кърмя в момента, четох за киселини, ама не съм сигурна кое да избера
Също и да питам за нещо с ув фактор, защото забравям да нанасям фдт...
Задължително слънцезащита 50 фактор, всеки ден!
И алфа арбутин и вит. Ц може да пробваш.

# 668
Момичета, получавава ли ви се кир ефект от алфа-арбутин в комбинация с крема азелаинова киселина? Нанасям на суха кожа алфа арбутина, после отгоре слагам крема и започва да се рони всичко...Къде греша?

# 669
Нямам опит с азелаиновата киселина, но алфа арбутина има хиалуронова киселина и трябва да се вкарва на влажна кожа и да се запечатва пак водно или с розова вода.

# 670
От алфа арбутин при мен нямаше проблем, но след азелаинова киселина - всичко е кир. Доволна съм от озаряващия й ефект, но кожата ми след нея е като покрита с мнооого силикон Simple Smile

# 671
Сега пробвах да си сложа и хидратиращ крем върху арбутина и азелаиновата - страшен кир ефект. Явно ще се ползва без хидратация и само вечер. Много е разочароващо това, защото имам чувството, че като има кир ефект, все едно веществата не проникват и всичко е на вятъра...

# 672
На мен арбутинът не ми прави кир.

# 673
азелаиновата я нанасям на влажно лице самостоятелно , а когато я ползвам с арбутина, изчаквам поне 20 Мин между двете.

# 674
Аз слагам азелаинова след ниацинамид, сложен след Марин Х и супер добре матира, появява ми се кир ефект като добавя след азелаиновата Пикногенол, но установих, че ако е по-малко като количество е по-добре. Чета, че някои слагат по една капка Пикногенол и им стига за цялото лице - не ми е ясно как успяват да го разнесат - на мен една капка ми покрива само челото...

Общи условия

Активация на акаунт