The Ordinarу + DECIEM (Тема № 5)

• 44 092
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
А какви са впечатленията от шипковото масло на марката, аз ползвам на Алтея, на ТО качествено ли е?
Аз съм ползвала само това на ТО и съм доволна. Имам суха, повяхнала, тънка, тъжна Joy кожа. С маслото изглежда по-плътна и свежа.
Дами, къде си държите продуктите? Аз моите ги държа в шкафчето в банята, но четох, че това не било добре за тях заради влагата. Да, ама мен много ме мързи да ги държа в спалнята и да се разхождам между стаите. Как процедирате вие?
Купих шипковото на Алтея, харесва ми резултата в/у кожата ми - също дехидратирана и тънка. Сменям на няколко пъти протокола 1во в/у Матриксила и след това крем, сега го слагам над крема. Нещо обаче не ми допада аромата му. Някой ако е ползвал и двете марки може ли да сподели мнение.

Ползващите аргилерина - слагате ли в околоочната зона. Имам кофеиновия серум , и аз като Салли слагам крем в/у него, но пак не виждам резултат.

Козметиката я държа в спалнята на тоалетката, там будоарствам Simple Smile
Аргелирина го слагам на чело и в околоочната зона, наслагвам го с кофеина

# 76
Държа ги в спалнята, в тъмен шкаф. Но често ми се случва капачките да превъртат и да се окаже, че продукта е отворен / особено кофеина и lactic acid/. Някой има ли подобен проблем?

Относно кофеина - видях ефект, когато започнах върху него да слагам  Moisturizing Factors + HA. По принцип съм тежък случай на енот - имам хлътнали очи и едни естествени тъмни кръгове, а често и подпухналост. В началото ми се стори, че кофеина няма ефект + кожата се опъва странно изсушена сутрин. Но  от комбинация кофеин + крема кожата стана по-сочна и сенките намаляха. Не знам обаче дали е ок за всички да слагат крема в околоочния контур, при мен няма раздразнение.

Може ли малко информация за крема Moisturizing Factors+HA...
Каква е консистенцията (мазен, като гел или крем), какъв е аромата, попива ли бързо или стои отгоре върху кожата, лепне ли?
Може ли да се ползва върху серум с вит.С? Благодаря предварително...

# 77
Аз в момента го чакам ! Simple Smile

# 78
Ще споделя когато пристигне ! Simple Smile

# 79
Моето възприятие за Moisturizing Factors + HA е за крем с гъста, но немазна консистенция. В него масла няма - току-що проверих и на сайта, тъй като използвах една опаковка от 100мл преди повече от година, а се знае, че ТО работят върху формулите на продуктите и се случват промени в състава. При нанасяне създава усещане, че няма да попие лесно, но всъщност попива доста бързо на суха кожа. За мен не беше достатъчно хидратиращ и затова го ползвах с 1-2 капки от маслата, най-често марула.

# 80
Държа ги в спалнята, в тъмен шкаф. Но често ми се случва капачките да превъртат и да се окаже, че продукта е отворен / особено кофеина и lactic acid/. Някой има ли подобен проблем?

Относно кофеина - видях ефект, когато започнах върху него да слагам  Moisturizing Factors + HA. По принцип съм тежък случай на енот - имам хлътнали очи и едни естествени тъмни кръгове, а често и подпухналост. В началото ми се стори, че кофеина няма ефект + кожата се опъва странно изсушена сутрин. Но  от комбинация кофеин + крема кожата стана по-сочна и сенките намаляха. Не знам обаче дали е ок за всички да слагат крема в околоочния контур, при мен няма раздразнение.

Може ли малко информация за крема Moisturizing Factors+HA...
Каква е консистенцията (мазен, като гел или крем), какъв е аромата, попива ли бързо или стои отгоре върху кожата, лепне ли?
Може ли да се ползва върху серум с вит.С? Благодаря предварително...
Не е мазен, консистенцията е плътна, без да е гъста, няма мирис. Попива бързо, не лепне и може да се слага след абсолютно всичко. При мен лично се разнася една идея по-трудно на суха кожа, но обикновено го слагам след ретиноид или нициамид и нямам никакви проблеми. За цената си е супер.

# 81
Здравейте! Мисля да включа марката към корейските и български продукти, които използвам в момента. На 29г. Кожа: чувствителна склонна към себореен дерматит, дехидратирана, малко пигментни  петна, които искам вече да третирам с нещо.Черни точки нямам и пъпките бяха изчезнали ,но включих дневния крем на Clarins и се появиха тук там. Искам да включа и нещо анти-ейдж ,а може и витамин Ц да пробвам.
В момента рутината ми е следната:
сутрин: вода,българска флорална вода на спрей( алтея ), хиалуронова киселина и околоочен elizavecca ( като ми се иска да пробвам и на ординари) дневен крем clarins   И слънцезащита missha
Вечер: двойно почистване ( измивно олио сега ползвам на алтея,но не съм доволна) ако има нещо подходящо на марката,моля препоръчайте. Флорална вода спрей, хиалуронова киселина+ околоочен, крем pyunkang yul (страхотен става и за дневна и нощна грижа) и завършвам с олио от шипка на алтея.
И по веднъж в седмица шийт маска.
Моля дайте съвет, buffet и витамин ц кога мога да включа? Buffet или buffet+copper? Нещо което мога да ползвам с лек пилинг ефект? Хиалурона на elizavecca с кой продукт мога да заменя на марката?

# 82
Здравейте! Мисля да включа марката към корейските и български продукти, които използвам в момента. На 29г. Кожа: чувствителна склонна към себореен дерматит, дехидратирана, малко пигментни  петна, които искам вече да третирам с нещо.Черни точки нямам и пъпките бяха изчезнали ,но включих дневния крем на Clarins и се появиха тук там. Искам да включа и нещо анти-ейдж ,а може и витамин Ц да пробвам.
В момента рутината ми е следната:
сутрин: вода,българска флорална вода на спрей( алтея ), хиалуронова киселина и околоочен elizavecca ( като ми се иска да пробвам и на ординари) дневен крем clarins   И слънцезащита missha
Вечер: двойно почистване ( измивно олио сега ползвам на алтея,но не съм доволна) ако има нещо подходящо на марката,моля препоръчайте. Флорална вода спрей, хиалуронова киселина+ околоочен, крем pyunkang yul (страхотен става и за дневна и нощна грижа) и завършвам с олио от шипка на алтея.
И по веднъж в седмица шийт маска.
Моля дайте съвет, buffet и витамин ц кога мога да включа? Buffet или buffet+copper? Нещо което мога да ползвам с лек пилинг ефект? Хиалурона на elizavecca с кой продукт мога да заменя на марката?

Аз не бих заменила корейски (също и японски) продукт с хиалуронова киселина с който и да е от серумите с хиалуронова киселина на ТО. Корейските продукте -  Isn'tree, Cosrx са сред тези, които съм ползвала, са, според мен, доста по-добри - и като ефект, и като сработване в комбинация с други продукти, и като съотношение количесто/цена. Корейските серуми, есенции, тоници с ХК са с голям избор и повечето са чудесни.

От ТО мога да препоръчам buffet + copper - определено е по-добрият продукт от buffet  без медните пептиди.

Не съм наясно с проблема себореен дерматит, но при всяко положение, щом кожата е чувствителна, трябва да се внимава с избора на серум с вит. С. От  ТО продуктите този с 23% L-аскорбинова киселина,  30% вит. С (същата форма - L-аскорбинова киселина) в силиконов крем и вит. С на прах вероятно биха предизвикали раздразнение. Ползвала съм два от тези продукти без проблем, но не съм с чувствителна кожа. Може би някой друг, пишещ в темата, ще препоръча друг от серумите с вит. С с по-щадяща формула.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 13:43 от elenora

# 83
  • Стара Загора
За който се интересува - AHA 30% + BHA 2% PEELING SOLUTION е отново наличен в сайта на Douglas в момента.

# 84
Днес си получих ХК+В5. Понеже ми беше любопитно да видя този кир ефект ще се получи ли при мен, наплесках доста обилно върху влажна кожа, след попиването овлажних пак с нормална вода и нанесох нощен крем. Не забелязвам кир ефект при мен, хем доста сложих, с една капка сигурно ще е още по-добре.
Имам въпрос относно шипковото масло - глидам, че на сайта на Дъглас е свършило. Колебая се дали да взема това от марула, или да си взема шипково от Алтея. Гоня антиейдж ефект, кожата ми е суха, с леко омазнена Т зона.

# 85
Благодаря за отзивите за хидрат.крем... Ако някой може да сравни шипковото олио и това от марула? Еднакво мазни ли са така да го кажа? Grinning

# 86
Може ли малко информация за крема Moisturizing Factors+HA...Каква е консистенцията (мазен, като гел или крем), какъв е аромата, попива ли бързо или стои отгоре върху кожата, лепне ли?
Moisturizing Factors + HA е продукт който постоянно поддържам , не мазен, гъста консистенция , която за секунди разтрия в дланите омеква и става лесна за нансяне. Не лепне. Също търпи прибавяне на масла ( Марула ) в дните които ми идва недостатъчно хидратиращ. Няма проблем с последващите продукти за гримиране. Няма аромат а това е важно за мен.
Колебая се дали да взема това от марула, или да си взема шипково от Алтея. Гоня антиейдж ефект, кожата ми е суха..
Ако някой може да сравни шипковото олио и това от марула? Еднакво мазни ли са така да го кажа? Grinning
На мен маслото от Шипка ( на Алтея е моето ) е доста по мазно от Марула маслото ( на ТО )
Марулата попива доста по бързо, ползвала съм я и през деня под ББкрем, през зимата когато кожата ми е много суха. Шипката изисква доста повече време да попие.
Първото ползвам от няколко дни, второто съм изхабила цяла опаковка и смятам пак да подновя.
Като анти-ейдж ефект не мога да споделя някакво крайно мнение, но откакто добавих и масла към грижата съм доста по удовлетворена от резултатите – усещам една плътност. ( със дехидратирана кожа съм 40+ )

Еленора като каза Японска козметика - бяха ми пропоръчали една ХК но не мога да си спомня детайли, ако имаш пропоръки за някаква моля да споделиш

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 09:37 от Casual

# 87
  • София
Casual, аз слагам аргилерин предимно в околоочната зона, дори слагам върху клепач и настрани по слепоочието. Понякога на назолабиални и чело. Това ми е топ продукта на мен,

От всички шипкови масла, които съм ползвала последните години ми се подуват клепачите 🙄. Ползвала съм в голям ценови диапазон, има ли някой с подобни алергоподобни симптоми, на който шипковото на ТО да му е супер?

# 88
Casual вероятно са ти препоръчвали някой от продуктите на Hada Labo. Изключително популярни са сред почитателите на азиатска козметика, в reddit, Instagram и т.н. Аз съм ползвала по-леката версия Hada Labo Gokujyun Moisturizing Lotion hyaluronic acid - тоник, който се нанася много леко и попива бързо. С леко вискозна, не съвсем водниста консистенция е. Много ми допадна и на мен. Аз си купувах от ebay refill опаковка от 170 мл. и си го пресипвах в бутилка от друг тоник.  Сега виждам, че го има на много хубава цена от 12.50 долара с безплатна доставка, но откакто е започнато извънредното положение не съм пазарувала, защото може и да се окаже, че в момента не доставят до БГ. Знам, че пуснаха Hada Labo за Европа, у нас са в DM, но цените май са доста завишени.

Другият много харесван вариант на  Hada Labo е Premium версията в светло оранжева опаковка, но нея не съм пробвала.

От маслата на TO съм пробвала и шипковото, и марула. И двете ми харесват - плътни и подхранващи са, но съвсем субективните ми предпочитания са за шипковото. Като че ли, в комбинацията, която правя с лосиона на Cerave, не го усещам така мазно, като марулата.

# 89
За който се интересува - AHA 30% + BHA 2% PEELING SOLUTION е отново наличен в сайта на Douglas в момента.

Вече не е наличен. Много бързо е свършил, НО все още има Glycolic acid и успях да си поръчам.

Общи условия

Активация на акаунт