The Ordinarу + DECIEM (Тема № 5)

• 43 875
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Мисля, че си избрах продукти, само се чудя за ретинолите какво да избера, тъй като никога не съм ползвала.

Не искам да е твърде силно, но искам да видя и резултат, т.е. не ми се иска и най-слабия продукт да взема и да реша, че нищо не прави. Кой бихте ми препоръчали все пак за старт и изобщо ретинол или ретиноид и просто кой от процентите - ще ви се доверя и ще взема който ми кажете, само ми назовете продукт Simple Smile

И отново благодаря предварително, да не спамя после темата! Flowers Hibiscus

ПП
Сега започнах да пълня кошницата и го няма Ресвератрол - по ваши наблюдения като го няма продукт до колко време го зареждат, има ли някаква зависимост? Питам, понеже го гледам в Амазон.ко.ук и се чудя дали оттам да не си го поръчам, ако няма никаква яснота кога ги доставят в сайта...

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 18:41 от tiriti

# 616
Аз след разочарованието си от Ниацинамида мисля да пробвам Алфа Арбутин за петънца от пъпки. Обаче май ще изчакам зареждане в сайта на Дъглас, че гледам в Deciem доставката излиза 10 лева...

# 617
При мен в началото Ниацинамида ми се отразяваше добре, но след това започна някак да ми затапва порите и се получаваха бели точки. Скоро си купих измивна пяна на cereve с ниацинамид това нещо отново някак затапи порите и кожата стана грапава, направо ужасна работа.

# 618
Скрит текст:
Мисля, че си избрах продукти, само се чудя за ретинолите какво да избера, тъй като никога не съм ползвала.

Не искам да е твърде силно, но искам да видя и резултат, т.е. не ми се иска и най-слабия продукт да взема и да реша, че нищо не прави. Кой бихте ми препоръчали все пак за старт и изобщо ретинол или ретиноид и просто кой от процентите - ще ви се доверя и ще взема който ми кажете, само ми назовете продукт Simple Smile

И отново благодаря предварително, да не спамя после темата! Flowers Hibiscus

ПП
Сега започнах да пълня кошницата и го няма Ресвератрол - по ваши наблюдения като го няма продукт до колко време го зареждат, има ли някаква зависимост? Питам, понеже го гледам в Амазон.ко.ук и се чудя дали оттам да не си го поръчам, ако няма никаква яснота кога ги доставят в сайта...
За начало, най-подходящо е това:
https://theordinary.deciem.com/product/rdn-granactive-retinoid-2 … lane-30ml?redir=1
няма дразнене и има много висока поносимост. Освен, ако нямаш някаква свръхчувствителна кожа - няма да имаш проблем. Но бързи резултати с ретиноиди няма как да има - дават го от 6м до 1г. Много момичета споделят и за по-рано, но просто да знаеш, че си трябва търпение.

# 619
Добре дошли в новата тема!
https://theordinary.com/

Моля преди да зададете въпрос, прегледайте таблиците.

И понеже табличката трябва с лупа да я гледаш, отворете я в нов прозорец.

ПРИМЕРНИ РЕЖИМИ
https://theordinary.deciem.com/regimenguide

# 620
При вас получава ли се кир ефект от натрупването на толкова продукти? Аз използвам сутрин и вечер хиалуронова киселина, алфа арбутин, ниацинамид и накрая крем. Изчаквам да попият, но се получава доста неприятен кир ефект.

# 621
  • София
Има продукти след които се получава кир ефект, да. Един от тях мисля, че беше ХК, за това момичетата препоръчваха да се нанася като сандвич. Напр. пръскаш Розова вода, ХК с потупване и отгоре отново Розова вода. Пробвай да нансяш с потупване, а не с размазване.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 11:17 от Мишчица

# 622
Момичета, за тези, които пишат на мейла на Ординъри и им идва съобщение, че отговор ще получат след 3-4  седмици - ако пишете на лайв чата им, може да си въведете мейла и след 3-4- часа идва пространствен отговор Simple Smile

На мен ми препоръчаха този режим:

Am:
Cleanser
Buffet
Resveratrol + ferulic Acid
Moisturizer
Spf

Pm: 1-2x a week 7-10 mins
Cleanser
Salicylic acid 2% mask
Moisturizer
Facial oil (optional)

Pm2:
Buffet
Niacinamide
Moisturizer
Facial oil (optional)

Аз съм си харесала доста повече продукти, освен тези, като Азелаинова киселина, Гранактив 2%, Матриксил, Аргилерин, ХК + Б5, Пикногенол, Витамин Ц 23%, НМФ и мисля, все пак да си ги взема всичките, пък ще редувам.

За Бъфет са ми писали, че формулата съдържала Матриксил, ХК и Аргилерин, т.е. сякаш няма нужда допълнително от ХК, така ли да го разбирам? Понеже четох, че много момичета слагат хем Аргилерин, хем ХК, хем отгоре Бъфет...

# 623
Мисля, че можеш да махнеш НМФ и ХК.
Да, Бъфет си има Матриксил. Избери си едно от двете.
ХК прави кир ефект. Ниацинамид също понякога, но не съм обърнала внимание кога точно. В такива случаи нанасям с потупване, а не с размазване.

# 624
Благодаря ти. Ще тествам тогава първо Бъфет. А НМФ нали е овлажняващо кремче, леко? Да го махна защото не действа ли? А какво да слагам като moisturizer тогава, както са ми писали в режима - някакъв друг хидратиращ крем ли... Goddess, ти слагаш ли други кремове отгоре върху нещата на Ординъри?

За ХК четох, че е тегава и трябва да се слага на влажно, според теб да я махна, защото няма нужда от нея ли, т.е. няма да подобри хидратацията на кожата, така ли?

А никой май в темата не е коментирал Amino Acids + B5 - дали е хубаво за овлажняване?

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 11:48 от tiriti

# 625
На мен ми се получава кир ефект от всичко, с което комбинирам ХК. А ХК и Ниацинамид е ужасна комбинация. Мисля, че има нещо сбъркано в тази ХК, щом се получава кир ефект, то кожата изобщо не я поема...

# 626
При мен пък е обратното - като сложа ХК+вит В5, когато ви направо изпива следващите продукти. Особено сега, лятото, ми е екстра, защото позволява наслагване на продукти - грижа за кожата, слънцезащита и ВВ крем и всичко попива много бързо след серума. Слагам го на принципа на водния сандвич с розова вода.

# 627
  • Варна
Днес за пръв път се осмелих да сложа 3 продукта на ТО в този ред- Argireline Solution 10% + Buffet Copper Peptides+ Caffeine+ околоочен на Апивита и тонираната слънцезащита на Авен за суха кожа и всичко беше наред. Само с флуида с 23% вит. Ц ми се получи кир ефект, когато сложих отдолу от ампулите на Дъглас срещу първи бръчки. Имам обаче въпрос свързан с флуида: само на моята кожа ли не попива и стои мазен или това е от частичките в него, защото имам чувството, че си остава върху калъфката на възглавница, а не върху или във кожата ми, под него слагам само малко корейски тонер и изчаквам около 5 мин. преди да нанеса флуида?

# 628
Благодаря ти. Ще тествам тогава първо Бъфет. А НМФ нали е овлажняващо кремче, леко? Да го махна защото не действа ли? А какво да слагам като moisturizer тогава, както са ми писали в режима - някакъв друг хидратиращ крем ли... Goddess, ти слагаш ли други кремове отгоре върху нещата на Ординъри?

За ХК четох, че е тегава и трябва да се слага на влажно, според теб да я махна, защото няма нужда от нея ли, т.е. няма да подобри хидратацията на кожата, така ли?

А никой май в темата не е коментирал Amino Acids + B5 - дали е хубаво за овлажняване?
За НМФ имам странно усещане, имам чувството, че запечатва, но не в добрия смисъл, затова го ползвам за ръце. Чудесен е.

От около две години не ползвам други кремове, освен слънцезащита, смятам, че това помогна доста за изчистване на милиуми и комедони. В общи линии всички кремове в комбинация с The Ordinary ми правеха кир ефект. Аминокиселините при мен играят чудесна роля и напълно ми заместват всякакви хидратанти. При тоолкова серуми, намирам напълно излишно допълнителен крем, освен ако кожата не е супер-супер дехидратирана или суха. Имам само два крема, който използвам при прекаляване с витамин С, под очите или когато ми станат атопични горните клепачи. В никакъв случай не нанасяйте Витамин С 23 или 30% около очите! Случвало ми се е неволно да оплескам нещата, е после е страшно. Laughing

Amino Acids + B5 - онзи ден го загледах, ама реших, че не ми трябва, иначе отзивите в сайта са чудесни.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 17:01 от goddess

# 629
"Скромната" ми поръчка като за начинаещ Simple Smile

Скрит текст:

Заради отзивите взех Amino acids + B5 - понеже се отказах от ХК и доколкото разбрах овлажнява много добре, ще го ползвам като първа стъпка след почистване и тонер, овлажнявам с него и после другите неща.

Естествено ще ги вкарвам постепенно, да видим кое как ще ми понесе. Поръчах и Гранактив Ретиноид 2%, но след поръчката видях, че има и емулсия, а аз поръчах в сквалан и сега се чудя да не съм объркала. Т.е. каква е разликата между емулсия и сквалан и съществена ли е?

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 18:56 от tiriti

Общи условия

Активация на акаунт