Развод ли ни чака?

• 8 424
  • 91
  •   1
Отговори
# 15
Може изначалнно да им се разминават вижданията за съвместен живот - тя деца гледа, той ще ми се развява по пътищата.
Ето, всъщност - писали сме едновременно.

# 16
И според мен си търсиш повод да се разведеш.

# 17
Ох тези ревнивци. Винаги съм се чудила, какво не им е наред? Как може човек сам да си причинява страдания, когато те изначално липсват? Авторке, няма да сте още много време заедно. Допуснала си една глупост да ви отдалечи толкова много. Обаче ти си ровиш, ровиш, ровиш. Ако не е имало изневяра, то ти го тласкаш към такава всеки ден с глупавото си детско поведение. И още 100 деца да родиш, продължаваш ли в същия дух, този брак си е заминал.

# 18
  • Варна
Щом са от дълго време заедно и се познават, и си вярват, и са били приятели с мъжа й, значи нещо не й е харесало, нещо й е боднало ума за да стигне до този извод. Човек като познава половинката тогава му правят впечатление и най-малките отклонения от обичайното. Дори да са неуловими неща, които не можем ясно да си обясним. В този ред на мисли, вероятно е имало нещо тогава. Не казвам, че е имало изневяра, но нещо, което да й светне червената лампа.

Тя обаче е решила да продължи с този човек, да му роди още едно дете. Така че няма значение имало, нямало. Минало е вече. Това означава, че трябваше да е сложила кръст на ситуацията отдавна.

# 19
Не мога да упрекна авторката, че две години мислела едно и също. За натрапчиви мисли не сте ли чували?

Има хора, които непрестанно мислят от какво ще се разболеят, други мислят непрекъснато как ще им изневерят и тн и тн.

ПП Кой се развежда с три деца?

# 20
  • Пловдив
Зачетох се в старите мнения на авторката - излиза, че най-голямото й дете е от друг баща

# 21
"Не мога да упрекна авторката, че две години мислела едно и също. За натрапчиви мисли не сте ли чували? "

Ей точно тва си помислих и аз. Според мен трябва да посети психолог и ако е нужно психиатър. Натрапливостите са често срещани психични проблеми и се лекуват сравнително лесно. Няма нищо срамно да се потърси помощ за което.

# 22
То каквото и да е станало, е станало с тая колежка. Минало, свършило е.
Затвори страницата и гледай настоящето. Миналото е като отрова, защото не знаеш какво е станало, а и вероятно няма да разбереш никога, всичко ще е в твоята глава само. Разчисти там и давай напред. Ако има какво да му обичаш и харесваш на твоя човек, съсредоточи се над това, себе си и децата.

Ма много палави тия колежки, по темите все се намира оплакващи се от колежки. Smile Сигурно мъжете им хич не са ревниви щом са толкова дружелюбни и закачливи.

# 23
Споделям мнението, че авторката има здравословни отклонения и се нуждае от психиатър. Щяла да се поправи, как ли не.

# 24
Лошата новина е, че психиатрите лекуват проблеми на личността, не на отношенията Simple Smile
Колежките? Сакън, те  действат за благото на семейството, докато тъпите мъже си търсят кефа😀

# 25
А само на мен ли не ми звучи като да е болна и да има отклонения?

Аз идеално я разбирам пък. Да, и аз съм ревнива, но дори не става въпрос за това.
Става въпрос че познаваш много добре един човек,  и той коренно се променя. След някакво пътуване. Още преди "просташкия коментар" за натискането, тя е усетила промяна след прибирането му. И най-вероятно, за да усети нещо такова, е имало защо.
Хладта в отношенията се усеща веднага, въпреки че е "невидима".
И е нормално като усетиш такава хлад да си помислиш най-лошото. То може и да е станало, може и да не е.

Ако не ни лъже и наистина повече не е отваряла темата, значи не е и някоя истеричка, каквато я изкарахте тук.

Дори да е имало изневяра, това не означава непременно да се разведете, доста хора си кътат и с изневери Simple Smile Но зависи от гледната точка и от настройката.

# 26
Дренка, при параноидната шизофрения има необоснована ревност и това го знам от доста време. Не е е новост.
За теб:
https://www.puls.bg/zdrav-um-c-31/shizofreniia-paranoidna-forma-n-33199

Пускам го, защото когато всички са наопаки, ти пък се стараеш да си терсене.

# 27
Вече си психиатър, и аз съм назад с тази новина? Дали се замисляш и усещаш, преди да изпляскаш стигмата шизофрения баш къде не ѝ е мястото?
Нямам желание да ти привеждам примери, в които медикаментите не са достатъчни за семействата на психично болни.

# 28
Примерът е за теб, написала съм го. Защото вместо да помагаш с експертизата и опита си, остроумничиш. Или проблемите в отношенията падат от небето, а не идват от проблемите на отделните индивиди? Или психиатрията се занимава само с личностни разтройства? Депресии, стрес, безпокойства нещо да ти напомнят, че могат да изострят характерови особености и да повлияят на поведение/отношения?

Второ, шизофренията е стигма за невежите баби-клюкарки пред блока, а за псиахтрите и хората с елементарна обща култура е заболяване.

Трето, ти си психиатър, не аз. Ако говоря глупост - все тая. Ти, като пишеш глупости, как да си обясним?

# 29
С експертизите почвам от такива като теб. Недей бърза да ме товариш с излишна работа.
Споделила съм какво мисля по казуса. Останалата част иска и двамата, и не е за тук.

Общи условия

Активация на акаунт