Градинарство - моето хоби 24

• 31 960
  • 784
  •   1
Отговори
# 195
  • до най-прекрасния мъж
LittleCactus, как се казва цветето с лилавите цветчета, приличащи на грозд? Имам същото, но нямам никаква идея как му е името.
Градината ти е разкошна.
Ето малко снимки и от мен:

Ние успяхме да отидем до село през уикенда. Гледката беше плачевна - тревуляк до кръста. 2 дена плевих, а ММ коси и фрезова двора. И има работа за поне още 2-3 дни. Предимно плевене, че около китките, както ги нарича ММ, си иска ръчичка. Но пак големите бурени ги махнахме и дворът не изглежда запуснат. Лошото е, че влагата намалява всеки изминал ден и ще е трудно скубането на тревите. Дано утре завали, та да изпръхне до петък.
Редактирах, за да добавя снимките.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 17:11 от blue.angel

# 196
Blue, благодаря 😊 преди 4 години беше един изкоп с купчина камъни 😂
 Това са мускари или кукувиче грозде. Любимите ми пролетни луковични цветя.
И аз се надявам на дъжд. Накарах мъжът да ми сложи лента при лехата с билките и ми се ще да я полее естествено. И райграс сяхме на едно петно от градината,където преди имаше френско грозде. Дано падне дъждец🤞

# 197
  • София
Не съм LittleCactus, но цветето е Мускари - https://medpedia.framar.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8% … D0%B0%D1%80%D0%B8

В петък поръчах , а днес ми дойдоха от Клематис - бяло и червено сухо цвете, лантана , маймунска трева и 4-те вида ипомеа батат.От доста време търсех да си купя ипомеа батат и само в този разсадник открих.Зарибих се по тях преди време от този руснак  https://www.youtube.com/watch?v=vKkbOuHt3-M .Има разкошни !

Докато пиша и LittleCactus е отговорила Grinning

# 198
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, момичета. Майка ми се грижеше за градината, а тя имена не знае, защото обикновено си иска от други баби из селото. Лека полека започваме ние с ММ да поемаме, че тя вече не може. Много ми се иска фрезования двор да стане прекрасна градина с цветя и трева. Сегашната цветна градина е точно на пътя между портата и гаража, който сложихме преди година и нещо. Ще трябва да местя всичко. На първо време ще извадя луковичните, като прецъфтят. На есен ще ги презасадя вече в двора. За тогава мислим да оставим и тревата, защото вече времето се затопли и май е късно. А и август имам да местя ягоди, да оформя лехи. Да преместя 10тина лозички на новото място, което сме измислили. Всичко ще е на етапи, защото ще се прекроява изцяло двора. А още нямам много идеи кое къде да сложа. Тепърва ми се избистря цялостната визия. Аз много мразя да правя нещо на парче, особено за растенията, които са многогодишни - дръвчета, лозички, малини. Там не става да боднеш днес и след година да местиш.
Та, много работа ни чака. Иска ни се да си посеем и малко зеленчук. Поне за салата да има, като идем.

# 199

Моите магнолии тепърва си пускат листенцата, да не говорим за пъпки. Да видим.

# 200
Тази година повечето ми лалета са станали розови и жълти. Здраве да е. Явно всяка година ще се добавят. Ето ги и някои от новите, засадени 2019:

[/img]

# 201
  • густо майна Филибето
blue.angel, ако имате нагласата, сейте тревата, не е късно. Точно навреме е. Така след месец ще си имате чудесна поляна. Лалета в такова изобили, разкош!!!

Lily_L, много са красиви! Особено първите!

Arwen88, и твоето червено лаленце е много интересно!

# 202
  • до най-прекрасния мъж
blue.angel, ако имате нагласата, сейте тревата, не е късно. Точно навреме е. Така след месец ще си имате чудесна поляна. Лалета в такова изобили, разкош!!
Ljuboznatelna, мястото е фрезовано, но не сме го третирали с нищо. Чудя се не трябва ли да се напръска с хербицид? Все пак си има изобилие от плевели, а аз никога не съм го пръскала, защото до преди 2 години беше зеленчукова градина. Миналата и тази година ММ периодично го минава с фрезата, да не расте тревата. Мислех наесен, като преместя ягодите, да го напръскаме с Наса или Раундъп и тогава да сеем. Нещо се забавихме тази пролет.

# 203
Може ли някой да каже какви са тези растения за да мога да поръчам

https://www.pinterest.com/pin/293296994473656369/

# 204
  • София
Мислех наесен, като преместя ягодите, да го напръскаме с Наса или Раундъп и тогава да сеем. Нещо се забавихме тази пролет.
Бих те посъветвала да търсиш нещо друго, което не е на основата на глифозат, защото е ракообразуващ.
В САЩ раковоболни успяха да осъдят Монсанто заради Раундъп-а.
В Германия от догодина се забранява.
"Наса" е същата отрова като Раундъп.
Мисля си, че ако редовно се коси тревата и ако се вкарат малко чимове или семена на бяла детелина-ниската, ще стане чудесен килим.

# 205
Ама и да се отрови земята и да се посади после тревна смеска,пак ще долети семенце на нещо от някъде. Стерилните английски морави не са истински поляни,а чимове на килим. Ето аз сях вчера тревна смеска,точно на обработван редовно терен, почистихче големите коренища и после с греблото.
Съгласна съм с Абсурт, че бяла детелина или бели маргаритки или каквото друго изберете, има страшно много варианти  тревни смески, ще направи чудесен килим.
Има  друго нещо - от единичиният ми опит с тази отрова с цел махане на един храст,пречещ на дренажа, си убих две дървета и две рози,заради лекият полъх на вятър. Да се има предвид. Доста далеч бяха от мястото  не пръскам при вятър и пак е успяло а стигне до тях и да ги умори.

# 206

Кротон.

# 207
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Кротон.

стърчащотот е кротон, другите шарени са гуз(ц)мания, а каскадното ми прилича на фикус пумила, но не съм виждала чисто зелен.

в наши условия, всички те са стайни.

# 208
Хич не видях гуцманията. И да - за друг климат са, ако искате да ги гледате на открито.

# 209
  • София
Висящото ми прилича на Дихондра   https://www.google.com/search?q=dichondra&client=firefox-b-d … =1280&bih=920
Не съм сигурна, но мислех да си купувам и наскоро разглеждах, та ми прилича на това.

Общи условия

Активация на акаунт