Градинарство - моето хоби 24

• 31 973
  • 784
  •   1
Отговори
# 180
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
специални препарати си има за щитоноските. аз съм пръскала само цветя, а те не се ядат... Sad
може би в някоя агроаптека ще могат да те насочат. може би нещо с кратък карантинен период.
на първо време можете да ги почистите с вода/спирт и кърпа, но най-вероятно пак ще се появят.

# 181
  • have faith and be patient ..
Благодаря Simple Smile

# 182
Био вариант е пръскане с масло от нийм. Но трудно да го откриеш.

Дайте ми препоръка за сайт за семена. Искам да си поръчам семена лапад и още някакви. Бях поискала от майка,ама ме е забравила...

И още едно питане - някой гледа ли будлеи? Четири засадих есента,никакви ги няма. Той разсадът беше лош, ама се чудя да чакам ли ще или да си поръчам други храсти🤔

# 183
нямаш ли път към кауфланд, хоум макс, бау хаус...?

# 184
Имам особено мнение за купуването на растения  и семена от веригите, почива на години горчив опит, особено със семената. По-скоро търся някакъв сайт за оранжерийни продукти и професионални семена,намерих един, ама ми се ще някой с отзиви да се включи.

# 185
Аз съм доволна от семената на Ботаника, не те май нямат лапад. При нас си расте в двора, насред тревата, аз го обичам повече от спанака. От тоя сайт не съм чула оплаквания, пробвай с тях
https://gardenshop.pro/%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-1/%D … -rumex-patientia#!prettyPhoto

# 186
  • густо майна Филибето

И още едно питане - някой гледа ли будлеи? Четири засадих есента,никакви ги няма. Той разсадът беше лош, ама се чудя да чакам ли ще или да си поръчам други храсти🤔

Моите още не са тръгнали да растат, но имат листенца от есента. Най-горните измръзнаха в последните ледени утрини. Не се тказвай от тях, изчакай ги още.

# 187
  • София
Някой може ли да ми препоръча откъде мога да си купя мушкати? Ако може да има по-голям избор на цветове и размери?
Бях си поръчала от форум Хоби кафе в една от темите ми, но от известно време не успявам изобщо да достъпя форума и да разбера какво се случва с поръчката ми.

# 188
Здравейте, пак да ви питам за магнолията Sad никакво листо не излиза. И пъпки няма, наченки за листевца. Вече месец съм я посадила. Отгоре на пръчката имаше заченато листенце, обаче покафеня и изсъхна Sad как да разбера дали ще тръгне.

# 189
Ами зависи май на какъв климат е. Листата избиват по-късно, в началото на пролетта цъфтят. Моята е мъничка и тази година има 3 пъпки, ама още не са цъфнали още. Но при мен е още студено, тепърва цъфтят лалетата. Първата година и моята беше гола пръчка. Изчакай още.

# 190
Аз имам горчив опит с една такава-изсъхна и загина. Май й изгорихме корените при засаждането,че едни експерти сложиха тор направо вътре,а тя е с нежни коренчета. Не знам,изчакай я,ще се разбере.
Аз имам три ябълки от миналата пролет,едната само е жива. 😣

# 191
Преди дъжда, малко снимки.

Скрит текст:
Фритиларии

Нарциси

Зюмбюли,дивите още не са цъфнали

Лаленцата сега започнаха да се отварят

Алпинеум

Флокс

# 192
имаш си самардала! Simple Smile Simple Smile Simple Smile
и много послушно розово флоксче се пече на слънчице  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

благодаря за снимките Simple Smile нашата градинка е зад девет КПП-та и не можем да я видим...

# 193
Благодаря 😊
Ами не е самардала, въпреки приликата мини фритиларийка е - fritilaria uva vulpis мисля, а самардалата си е от рода на алиумите. Ама ако някой ми прати луковички с удоволствие и самардала бих гледала 😝

# 194
значи аз съм си купувала такава фритилария, а съм си мислела, че купувам самардала. не потръгна. Sad

Общи условия

Активация на акаунт