Градинарство - моето хоби 24

• 31 872
  • 784
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Аз си представям едни лилави гроздове надвиснали.. Grinning Срещали ли сте из оранжерии онлайн или другаде големи вистерии?Много исках рози за арка и от години все чаках да се съвземат разни мънички, накрая взех 2 по 2 метра готови и толкова.

# 331
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много са красиви, но понякога става страшно Simple Smile

https://bg-mam.ma/p/861892/40675483

# 332
  • Тополовград
А моята защо не цъфти. Вече е на 5 год.

# 333
А моята защо не цъфти. Вече е на 5 год.
Режете ли я? Четох,че обича сериозно рязане и цъфти обилно след това.

# 334
  • густо майна Филибето
Имах една, трябваше да е с дъъълъг лилав цвят. Цъфна на седмата година с два цвята, на следващата с един, и повече не цъфтя, но пък искаше да удуши всичко наколо. Махнах я, три години се борих. Някои просто не искат и това е.
От семе цъфтяла след седмата година.
Една розова с дълъг цвят купих, чаках я, чаках я, реших да не бързам като с тази дето не цъфтеше хубаво. На третата година с кофата я сложих под една лавровишна, колкото да не я изхвърля. И тя , въпреки че не я поливах, успя да се вкорени през кофата, и след още три години цъфна! Сега вече трета година цъфти, доста обилно. Цветовете са по 50см дълги. Да, обаче се е вкоренила на неподходящо място, освен височината на кофата, надолу кой знае колко трябва да се копае. Сигурно ще ѝ направим там някаква конструкция.

# 335
Чудна е! Има някаква магия в това растение.
Аз си гоня мечтата от тази снимка ))),  затова ще е бяла вистерия.

Жалко, че в бъдещето ще е навес, а не пергола. Съседите ще са ни над главата и вариант без покрив не е практичен.

И да се оплача, в съседския двор има две гигантски катерещите се рози, едната е цялата с листни въшки - осведоми ме съседката. Явно при тях е винаги така. Плъзнаха се и при мен - на новата роза, на касиса  и японската вишна. Това направо ми уби ентусиазма. Напръсках с препарат, забравих му името, с един бозав цвят и гадна миризма. Чудя се, има ли безопасни за човек препарати?

# 336
  • Горна Оряховица
Здравейте, видях в описанието на глифоган, че карантинния срок е 30 дни .В какво се изразява този срок. 30 дни не може да засееш нищо или в срок в който не можеш да ходиш на конкретното напръскано място , защото не е безопасно?

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 09:06 от Jeini

# 337
Здравейте момичета,

Моля за съвет, тъй като съм абсолютно начинаеща и сега съм решила да направя първи опит с два фикуса.
Пространството ми е ограничено, избрала съм саксии, които отговарят като размер и интериор. Има ли възможност коренната система на растението да не с увеличава и да не се налага преместване в по-голяма саксия? Извинявам се, ако въпросът е глупав, но не намерих отговор в гугъл.

И още нещо- искам на друго място да посадя дребнолистен босилек. Четох, че се сади март месец, ако го  направя тази седмица, проблем ли е?

# 338
  • София
Здравейте, видях в описанието на глифоган, че карантинния срок е 30 дни .В какво се изразява този срок. 30 дни не може да засееш нищо или в срок в който не можеш да ходиш на конкретното напръскано място , защото не е безопасно?
Препаратите на тази база- глифозатната, са ракообразуващи. Неслучайно в САЩ раковоболните осъдиха Монсанто заради Раундъп. В Германия от догодина го забраняват.

# 339
А от резници може ли да се вкорени вистерия и кога ще цъфти?

Каква е причината хортензиите да не растат на височина? Сорт ли е или неправилно подхранване?

# 340
Каква е хортензията? Сенколюбивите Hydrangea macrophylla са по-ниски, по-високи са Hydrangea paniculata.

# 341
И моите рози са въшлясали, довечера ще ги пръскам с моспилан. На две от тях половината листа са тъмночервени. Жената от аптеката ми препоръча да им сложа тор (амониева селитра). Но не знам по колко да им сложа.

# 342
Bflmp, не знам какви си, защото съм садила преди 4-5 години. Само бялата ми хортензия расте и започна да образува хубаво храстче. Розовите и сините са пълна скръб.

# 343
Внимавай с амониевата силитра, може да има обратен ефект. От малкия ми опит (слагала съм на малки овошки и малка албиция) трябва да е около стъблото поне 10 см. от него. Комшията ми беше казал като започна да садя разсада домати да слагам в дупката една супена лъжица от АС и след това малко пръст и тогава разсада.

# 344
Ако имаш оборска тор или компост за розите, ще бъде доста по-добре от амониевата селитра😉

Общи условия

Активация на акаунт