Градинарство - моето хоби 24

• 31 965
  • 784
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря, от тук я поръчах. Дойде доста голяма и добре опакована.
Още не съм забелязала колко цъфти, ще наблюдавам ))).
https://oakplants.eu/index.php?route=product/product&product … arch=James+Galway

# 436
Да си покажа сорбарията.Жалко,че вече започва да става зелена

# 437
Това за първа година успявам да спася от косене.
Прилича ли ви на "обикновена кандилка" или е чист плевел?

# 438
Кандилка е.

# 439
  • Горна Оряховица
За колко време една катерлива роза става висока, за да покрие една арка? Simple Smile

# 440
  • Пеликания
Розите ми са на път да се разлистят. Тази червената мирише уникално.

Селските ми карамфили и те почнаха.

Петунията цъфна

Салатата расте като луда, морковите и те.

И разсада домати е готов.

# 441
Получих от Палми бг моята бяла вистерия, доволнаааа!

# 442
  • София
Опънах мрежата против градушка- 2 часа го играх акробат снощи, но съм доволна.
Сутринта разсадих доматите.
Първата роза цъфна.

# 443
Да видим кои снимки ще успея да ви покажа,без да смалявам:
Скрит текст:

Само тази беше голяма,невени и рози:
https://pin.it/zqmNXLo

# 444
  • Бургас
Част от розите цъфнаха

# 445
  • Norge

каскадното ми прилича на фикус пумила[/url], но не съм виждала чисто зелен.

[/quote]

Не съм влизала тук от по-предния сезон, затова чак сега се закачам за един стар пост/отговор.

Каскадното не е фикус, но знам само името му на английски :  Creeping jenny
И наистина е много „крийпинг“, особено сред по-влажна среда.
Извънредно лесно за захващане, презимува при всякакви условия (навън).
Цъфти в жълто.

# 446
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile Simple Smile много е хубаво това "ленивче" Simple Smile и многогодишно...
http://www.krasi-flora.com/Produkti/index.php?route=product/prod … amp;product_id=96

# 447
Ей,Нелка,липсваш с твойте красоти! 🤗

# 448
  • густо майна Филибето
Да, Нелка, липсваш!

Амели, тези листа най-вероятно ще останат така.

La_Valletta , местила съм само малки (ниски) рози, по-точно обикновено ММ се занимава с това, защото аз не успявам винаги да я изкопая с голяма туфа пръст. Знам, че някои местят и катерачи, но предполагам, че розата се реже сравнително ниско , и стартира отново, иначе няма как да изхрани толкова стебла.
Твоята е приказна!!! Heartpulse

Peggy Bundy, имала съм сорбария, прекрасен храст! Единствения недостатък е, че пуска издънки, както люляка.

Lily_L, спасила си от косене кандилката, но нещо ѝ яде цвета.

Jeini , зависи от розата. Забелязала съм, че еднократно цъфтящите растат по-бързо. Но примерно, ако я насадиш от саксия, на по-следващата година трябва да е горе. Тоест ако садиш сега, 2022 ще е горе.

Имам лизимахия, моята е ярко жълта на слънце. Но не ми е цъфтяла. По-добре расте при редовно поливане. Имам и край езерото, но блатната среда не я стимулира толкова.
Дихондрата също може да се използва за тази цел, тя пък е синьо-зелена.

# 449
  • софия
Лпбознателна, а да ги махам ли тези листа или просто да не им обръщам внимание?
И тази снимка от твоя двор ли е?!

Тъй като никой не е писал след мен ще продължа да пиша в този си пост. Та:

Добро утро, пъстри момичета.
Тази сутрин докато си пия чая в градината и погледа ми се рее от цвете на цвете, изведнъж се вдъхнових да споделя с вас няколко снимки от моят двор. Мноооого съм далеч от умението и опита, с които вие като, че ли с вълшебна пръчка майсторски замахвате, но пък вярвам, че с малко повече четене, опити и въпроси и отговори все ще стигна до някъде.
Е, тези дворцови градини, които са майсторски клас едва ли нqкога ще постигна, но като начало ще съм много щастлива да не уморявам растения и второ-дa им научавам имената. Всички ми звучат еднакво сложно и далечно като в латински речник.
Ето, заповядайте Simple Smile
Едно от първите засадени и оцеляли, просто защото нямат нужда от грижа, негово височество Божура Simple Smile

Нещастният ми опит да направя аранжиране с комбинация от няколко цветя на различна височина:

Едно, на което не знам името, но когато го видях -  в средата на листенцата му имаше капка вода и изглеждаше като от приказен свят извадена. Купих си, засадих си, а се оказа, че цъфти много красиво и освен това май ще му е тясно където съм го сложила:

Едни от най-любимите ми ( ако някой знае името, да казва)

Буйните ми теменужки Simple Smile

Вероятно лавандула, гардения и онова безименото не е най-добрата комбинация:

Един цветарник, който спасява саксиите от зверското изпичане в горещините, ако бъдат оставени на земята. Но пък искам да са на това място.

И едни малки любими жълти, за които знам, че ще е по-добре в земята, но като отидат на ниското, а не в саксия, ще се “изгубят” и аз реших да оставя в саксия:

Луковички, за половината от които мисля, че са фрезии (мечтая си за стая претъпксна от фрезии), но другите нямам идея какви са:

Розата, която ако може да говори, ще напише бестселър по оцеляване:

Поглед към едната ми оградка:

Поглед и към другата, с другите рози:

И! Част от хортензиите, засега в саксии:

И последно, зайчето Форест среща заека Ван Гог Simple Smile

Имам много мушката и сакъзчета, както и за първи път сложих едни тежки керсмични саксии на улицата с мушката. Стана много красиво, надявам се да не бъдат изцяло откраднати. Нямам против ако някой си отчупи нещо за да си завъди, но се надявам взимащите да бъдат нежни добри към цветята.
Ами, това е. Засега. Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 май 2020, 11:39 от Амели

Общи условия

Активация на акаунт