Градинарство - моето хоби 24

• 33 079
  • 784
  •   1
Отговори
# 465
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
последното е Нигела=момини мигли(клепки)=Рошава Драганка Simple Smile Simple Smile
силно инвазивно е.
http://www.bis.bg/entry.php?id=863326

# 466
Ааааа❤ искам го😊
Страхотни снимки, фотограф ли си H.S.? И аз много харесвам тези маргарити, освен рекрасен цъфтеж, са и непретенциозни.

# 467
Да, силно инвазивно е наистина.
LittleCactus🌵, благодаря. Да, другото ми хоби и страст е фотографията. Наесен мога да пратя пратя семена, ако някой желае.

# 468
  • софия
Наистина много красиви снимки! И двете ти хобита са изпълнени с красота!
Добри, ти си като ходеща енциклопедия за цветя. Всеки път ме изумяваш! Възхищавам се!

# 469
Хрис,радвам се да те “видя” тук. 🤗🌺
Много хубави цветенца и снимки.

# 470
Да, силно инвазивно е наистина.
LittleCactus🌵, благодаря. Да, другото ми хоби и страст е фотографията. Наесен мога да пратя пратя семена, ако някой желае.
Ако многогодишните маргаритки се размножават със семена се записвам за наесен. Smiley

# 471
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
всичко става и със семена, но специално маргариките са по-лесни с разделяне на туфата. Wink

Амели, благодаря. Simple Smile просто намирам време и сиви клетки за това, което харесвам. Simple Smile

# 472
Н.S.,с удоволствие бих си изпросила семенца. Много обичам такива нежни и диви едновременно - цветя. Кактуси в замяна 😜

# 473
всичко става и със семена, но специално маргариките са по-лесни с разделяне на туфата. Wink

Да, специално тези точно така ги хванах и аз. Не съм пробвала със семена, но не ми е проблем да Ви пратя и коренчета.

# 474
  • Norge
Любознателна, Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart, наистина има животинки край мен, а едно от тях е малко особено - точно червеношийката. Започне ли човек да рови навън по някакъв проект, непременно получава поне един такъв помощник. Добре де, използвач по-скоро.    Застава буквално на педи разстояние и чака да изровиш някоя вкусна ларва, за да се възползва. Grinning

Много ми е трудно да ти  повярвам когато казваш, че нещо не ти се е получило. Градина като твоята се среща рядко, а ти самата си винаги готова да отговориш и да помогнеш със съвет!

Валетке, Kiss, при теб става все по-красиво. Ти продължаваш да работиш със същия ентусиазъм и се вижда, че трудът ти се изплаща.
Матилда…………..ох....JoyJoy

Амелииии, голям си майтап! „….Изобщо аз всички тези цветя освен да ги поливам какво да ги правя? …“ KissKiss Като детенце, много приятно Simple Smile
На имената понякога и аз им се ядосвам. Тук повече боравя с местните, норвежки названия, но виждам, че в България май е прието да се ползват латинските. Не че в това няма и предимство, ама...

Перуниче, извънредно приятно чувство носи снимката ти Sparkling Heart Като възрожденски дом, топло,. хубаво чувство.
Аз и двата си божура местих неотдавна, та скоро цветове не чакам.

Добре, Рошава Драганка JoyJoy

Х.С, добре дошла!

Аз съм още на този етап:

А зад къщата дори флоксът още не е цъфнал.

# 475
  • В градината...
Нелка, червеният божур го местих от селото на ММ, където продадохме къщата. Дотогава знаех, че само август се пресаждат. А това беше през юни. На другата година още цъфна. Сега му е втората година.

# 476
  • густо майна Филибето
Ооо, Нелка! Ще гледам с удоволствие пролетните ти снимки! Какви сте ми фотографи само!!! И ти и
H.S..
Амели, видя ли ми вътрешното дворче? И ти имаш своя принос там, имах голяма нужда от съвет и кураж! После с каруцата и ваната ехеее, колко беше по-лесно.  Simple Smile
Ти ги тори тези цветенца, даже не ги дръж в саксии, а ги насади. Не зная как поливаш, но в саксии винаги имат повече грижи лятото.
А можеш край тази хубава ограда да направиш тук-там цветни групи от многогодишни цветя, и да допълваш с едногодишни.
Моята градина работещ човек не може да я поддържа. Аз не от хубаво съм си в къщи, но какво да правиш, живот. Благодарна съм, че като ми е отнета една възможност, са ми дали друга.
Аз съм запомнила вече доста имена, но това не значи, че не ги забравям. Ако го видя написано, се сещам, но ако трябва аз да се сетя, за да го напиша, не винаги става Grinning Когато избрах храсти за оградата, седнах и като ученичка ги научих, име, колко голямо става, как цъфти, кога се реже. Повечето са съвсем обикновени, паркови храсти, но си беше предизвикателство.
Хубаво е, че цветята имат и български имена, по-лесно се запомнят. Но в различни краища на България имат различни имена, а ако е някаква разновидност, хибрид, става още по-сложно.
Например аз имам черен бъз. Вярно, има си име "Черна дантела". Обаче как завъртяно звучи Sambucus nigra black lace , а? Stuck Out Tongue Winking Eye
С едното си представяш бъзето на полето, а с второто това Wink Снимката не е моя, моят остана малко на сянка и го режа, за да сместя всичко от джунглата, този е по-хубав.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 21:53 от Ljuboznatelna

# 477
Аз се радвам на тоя рошльо сега
Скрит текст:
офиопогон

# 478
  • В градината...
Самбукусът го научих от един сироп, който ни предписа личната за децата. 25 лв, немски. Купих го аз. Мале, като разбрах какво е и как имам няколко шишета домашен сироп, направо...

# 479
  • Norge
Ей, Перуниче, блазе ти за божура! Може би вие сте успели да го изкопаете с повече пръст.
Аз дърпах, скубах, вадих и след като реших, че всичко е както трябва, после измъкнах от мястото още корени, достатъчни за вечерята на половин племе от поречието на някоя река. Но нямам бърза работа; когато - тогава.

Любознателничке, знам за твоето „седене“ вкъщи. Не знам подробности и не питам, просто разбирам какво си ни казала в поста. Flowers Hibiscus И е хубаво, че така гледаш на нещата. Тукашните имат поговорка, която е доста подобна на нашата, но все пак с малко по-друг привкус: Нищо не е толкова зле, че да не е добре за нещо.

Права си, че градина като твоята не е за хора с работа „9 до 5“. Много бързо залинява всичко и бива задушено от бурени, ако не се грижи човек редовно.
На мен ми доставя голямо удоволствие да разравям нови територии за усвояване Grinning , но в един момент установявам как съм позабравила нещо в другия край на градината; местата, които да обиколиш и нагледаш стават много и колкото и да са дълги дните, все не стига времето за всичко.

Много е красива „Черната дантела“, вярно по-друго звучи от бъз Innocent

Общи условия

Активация на акаунт